Reklama

Reklama

Michael McCauley žije spokojeně nudný rodinný život bez jakýchkoliv výkyvů. Prodává pojištění, s rodinou žije za městem, a do práce a zpátky dojíždí pravidelným vlakem. Každý den, už deset let, co odešel od policie. Dnešní den se moc nepovedl a stejně jako vždycky nastupuje do vlaku a těší se domů. Zdraví známé průvodčí i známé tváře. Dveře se zavřou, vlak se rozjede z nádraží a nic ještě nenasvědčuje tomu, že tahle cesta bude úplně jiná a že postava Liama Neesona si během ní sáhne na dno fyzických i psychických sil. Po chvilce jízdy si k němu přisedne atraktivní žena (Vera Farmiga) a položí mu jednoduchou, trochu znepokojující otázku: „Co jste za člověka?” Pod vlivem jejího osobního kouzla i obálky s penězi se Michael nechá vtáhnout do zvláštní a smrtící hry. Musí ve vlaku najít někoho, kdo tam nepatří. Když neuspěje, přijde o rodinu, pokud uspěje, dostane odměnu. Odmítnutí se nebere jako odpověď. Vlak uhání, tajemný vládce hry sleduje každý jeho krok a vzdálenost do cílové stanice se krátí. Než zastaví, šílená situace ve vlaku se promění v horečnaté pátrání, rvačky a střelbu. Je to hra nebo promyšlený zločin? Kdo je tajemný cizinec ve vlaku a proč ho má najít? (Bontonfilm)

(více)

Videa (11)

Trailer 3

Recenze (497)

sniper18 

všechny recenze uživatele

Liam Neeson a režisér Jaume Collet-Serra si evidentne sedia, ale zatiaľ čo ich predchádzajúce filmy prijímam veľmi kladne, každý z nich bol v niečom iný a zaujímavý, Commuter je už len trochu odlišná verzia ich spoločného Non-Stop a práve v tomto film zlyháva najviac, toto tu už bolo, dokonca len prednedávnom a v lepšom prevedení. A pritom dlhý čas ma to dosť bavilo, hlavný hrdina má normálne problémy, takže som mu fandil, aby ich čo najskôr vyriešil, prostredie vlaku mám veľmi rád, rozhovor s tajomnou neznámou má výbornú atmosféru, pričom položí viacero zaujímavých otázok a celá tá prvá polovica, kedy sa ešte film drží pri zemi a je z toho taká komorná kriminálka o hľadaní neznámeho pasažiera a rovnako čakaní na skutočnú motiváciu ľudí v pozadí ma to dosť bavilo. Ale potom sa to už začne kaziť, film síce zakčnie a naberie dosť dynamické tempo, takže sa na to určite dá pozerať, ale stratí to tú pravú atmosféru, celé je to už také umelé, nedôveryhodné a vykonštruované, že mi to už bolo celé jedno a prestalo ma zaujímať, ako to celé skončí. Inak obsadenie je očakávane stále slušné a filmu len pomáha, Liam Neeson má stále charizmy na rozdávanie, ale už mi príde, že ho táto jeho postava, ktorú v posledných rokoch často recykluje dosť unavuje, určite poteší duo Patrick Wilson a Vera Farmiga, ktorá ale mohla mať aj viac priestoru, rovnako ako Sam Neill. Osadenstvo vlaku už nie je moc známe, ale svoj účel splní. Akčná stránka je ale skôr sklamaním, no hlavne tým, že tu vôbec je. Toto mala zostať buď komorná kriminálka bez akcie alebo naopak plnohodnotný akčný film vo vlaku, takto je to skôr nefunkčný kríženec s dvomi priemernými súbojmi, z ktorých jeden je síce štýlový, ale príde mi ako z iného filmu a tu sa vôbec nehodí a niekoľko preakčnelých momentov, hlavne celé to veľkolepé vykoľajenie vyzerá veľmi zle. Takže aspoň na tie súboje sa dá pozerať, ale bol by som radšej bez nich. Jaume Collet-Serra sa síce postará o viacero zaujímavých vizuálnych momentov a prvú polovicu sa mu darí navodiť aj obstojnú atmosféru, ale to je tak všetko, toto mu až tak dobre nevyšlo. Takže celkovo to nebolo zlé, Neesona v týchto úlohách nie je nikdy dosť, ale už tu vidno, že to už vlastne nikoho ani nebaví. Aj napriek tomu, že ma jeho sledovanie bavilo, tak mi to príde ako taký zbytočný film, na ktorý sa veľmi rýchlo zabudne. 65% ()

Fr 

všechny recenze uživatele

„VE VLAKU JE NĚKDO CIZÍ. STAČÍ HO NAJÍT. NIC VÍC...“ /// Liam Nesson a jeho Poirotovskej případ. Teda jakože pátrá a moc mu to chvilku nevodsejpá. Ovšem na rozdíl od Hercula umí použít nejen pěsti, ale i kytaru… Jedno je jistý – nemá cenu to všechno moc řešit. Logika je totiž nepřítelem nejen scénáristů, ale hlavně diváků. A čím víc budete hnidopišit, tím hůř pro všechny. Neeson překonává všechny Willisovi rekordy nesmrtelnosti… no a co…kdo by ho chtěl vidět chcípnout ve vlaku, že? /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Mám na starost územní plán. 2.) Do práce vlakem. Z práce vlakem… a je to nuda... 3.) Thx za titule „samo133“. /// PŘÍBĚH *** HUMOR ne AKCE * NAPĚTÍ * ()

Reklama

BMW12 

všechny recenze uživatele

Tak takhle má vypadat kvalitní špičkový akční thriller. Liamu Neesonovi tyhle role parádně sedí a film diváka drží celou dobu v napětí. Alespoň já u filmu seděl jak přikovanej a celou dobu byl v napětí, kdo za to vlastně může, co se to vůbec děje, jak to dopadne? Já musím dát 5*, ten film prostě nemá žádnou chybu. ()

hrona 

všechny recenze uživatele

A opět je tu Liam, opět jako cestující, tentokrát z letadla přestoupil na vlak. Je přeci jen o něco tvrdší a jako bejvalej polda umí i rány rozdat a více zabojovat. Stejně jako u Non stopu má film šťávu a napětí prakticky do doby, než proběhne odhalení a vlaková akce, pak se z toho stává solidní průměrné digitální Béčko s jasným a dokolečka se omílajícím dějem. Ale ať je to jak chce Liam je pro mě od dob 96 hodin akční hrdina numero uno a ať je scénář kolikrát sebepitomnější, když vezme do ruky telefon a začne komunikovat, opět se natěšeně připoutám k TV a neodtrhnu se až do závěrečných titulků. Takže za mě je tento film výborná oddychovka a relax, který jsem si užil od začátku až do samého konce. Už teď se těším na akce v dalších dopravních prostředcích. ()

filmfanouch 

všechny recenze uživatele

Liam Neeson je už nějakou dobu akční hrdina. Objevil se v povedené trilogii 96 hodin která z něj oficiálně udělala akčního borce a nyní už počtvrté spojuje spolupráci s Jaumem Colletem-Serou (předtím Neznámý, Non-Stop a Noční běžec). Z předchozích tři práci byl nejlepší Non-Stop a to spíše kvůli skvělé klaustrofobické situace v letadle a skvělé detektivce v ní kdy Neeson chodí letadlem a postupně zjišťuje kdo vyhrožuje zničením letadla. Neznámý a Noční běžec jsou filmy slabší ale pořád nadprůměrné akční zábavy. A Cizinec ve vlaku je v podstatě to samé: Nadprůměrná akční zábava a nic více. Už z trailerů bylo znát, že jde o neoficiální sequel Non-Stopu kde Neeson a Serra vyměnili letadlo za vlak a v konečném součtu to dopadlo stejně. Neeson opět chodí po vlaku, opět zjišťuje kdo by mohl být terč, opět se rve s podezřelými (kteří nakonec vyjdou jako nevinní), někoho obviní (aby se v závěru ukázalo, že je nevinný) a nakonec dojde k šokujícímu zvratu. V tom by nebyl problém ale... je to slabší než ve zmíněném Non-Stopu. Radost ale divák může mít z obsazení kde potěší nejen opět cool Neeson, ale i záhadná Vera Farniga, vždy šarmantní Patrick Wilson nebo Sam Neill kterého nikdy není dost. Jaume Collet- Serra zase přinese pár výborných vizuálních nápadů při tom všem projíždění ve vlaku. Je to tedy fajn ale nic více. Rozhodně nic převratného a především nečekaného. Což je škoda jelikož Neesona není nikdy dost. ()

Galerie (108)

Zajímavosti (15)

  • Na konci filmu, když projede vlak zatáčkou a vykolejí, je Mike (Liam Neeson) po uvolnění řetězu a nárazu vlaku vymrštěn a naskočí na přední část posledního vagonu. Poté ale trosky vlaku (jeden vagon) spadnou za poslední vagon, tedy za zadní část, kde je Mike, ten však naskočil na přední část. Už když je zachráněn spolucestujícím, je vidět, jako by šlo o konec vagonu (dle směru pohybu pozadí). (marcel5)

Reklama

Reklama