Reklama

Reklama

Michael McCauley žije spokojeně nudný rodinný život bez jakýchkoliv výkyvů. Prodává pojištění, s rodinou žije za městem, a do práce a zpátky dojíždí pravidelným vlakem. Každý den, už deset let, co odešel od policie. Dnešní den se moc nepovedl a stejně jako vždycky nastupuje do vlaku a těší se domů. Zdraví známé průvodčí i známé tváře. Dveře se zavřou, vlak se rozjede z nádraží a nic ještě nenasvědčuje tomu, že tahle cesta bude úplně jiná a že postava Liama Neesona si během ní sáhne na dno fyzických i psychických sil. Po chvilce jízdy si k němu přisedne atraktivní žena (Vera Farmiga) a položí mu jednoduchou, trochu znepokojující otázku: „Co jste za člověka?” Pod vlivem jejího osobního kouzla i obálky s penězi se Michael nechá vtáhnout do zvláštní a smrtící hry. Musí ve vlaku najít někoho, kdo tam nepatří. Když neuspěje, přijde o rodinu, pokud uspěje, dostane odměnu. Odmítnutí se nebere jako odpověď. Vlak uhání, tajemný vládce hry sleduje každý jeho krok a vzdálenost do cílové stanice se krátí. Než zastaví, šílená situace ve vlaku se promění v horečnaté pátrání, rvačky a střelbu. Je to hra nebo promyšlený zločin? Kdo je tajemný cizinec ve vlaku a proč ho má najít? (Bontonfilm)

(více)

Videa (11)

Trailer 8

Recenze (497)

silentname 

všechny recenze uživatele

Akosi vnútri dúfam, že bude Liam Neeson vo filmoch tohto typu pokračovať. "The Commuter" mi dal presne to, čo som od neho očakával. Ľahký akčný film s dobrým úvodom a možno trošku prestreleným záverom, ale stále uspokojivým. A je super, že všetci herci dávajú svoje role veľmi dobre. Liam Neeson má svoju správnu charizmu a dokáže ukázať svoje talenty. Hudba vo filme je dobrá a záverečné titulky fungujú. Plus ma nenudil. A akcia je relatívne schopná. Plus je to film, ktorý nás necháva hádať kam to celé nakoniec dospeje, a kto je vlastne osobou, ktorá do vlaku nepatrí. Nebudem spoilovať, no niektoré veci som vedel odhadnúť správne, iné ma zase vedeli celkom prekvapiť a fungovali dobre. Čo však vo filme nefunguje je trošku lepšie vyprofilovanie ostatných postáv. O mnohých postavách vo vlaku nevieme nič moc, no majú len určité črty. Bohatý maklér je len proste hovado. Potom je tu dievča, ktoré má problémy so svojim frajerom, a na konci sa rozhodne spraviť správnu vec. A film nám toho viac neponúkne. Takže v tomto smere mohol lepšie s postavami pracovať. A mohol nám toho viac aj povedať o Vere Farmiga. Lebo jej postava je oveľa mysterióznejšia, než by film potreboval. Je super, že Liam Neeson už má po 60-tke a stále dokáže byť celkom schopný bojovať. A dávam mu kredit, že pôsobí veľmi uveriteľne ako bývalý policajt a podobne. Koncept je trošku klasický, realizácia je obstojná. Som s filmom spokojný. Ak bude niekedy v telke, rád si ho pozriem aj znovu. Hodnotenie: B ()

Othello 

všechny recenze uživatele

Film tak dementní až mi přijde stydno se nad něj povyšovat. Collet-Serra je jeden z nejlepších současných žánrových režisérů a svými nápady a dynamikou prakticky vždycky vybojoval z naprosto strašlivých scénáristických kusů alespoň průměrný zážitek. To samé platí i zde, ačkoli si dovolím tvrdit, že takovouto zvlčilost v ruce ještě nedržel. Moje tajná teorie je taková, že Serra totiž scénáře nečte, ale aby ušetřil čas, tak je rovnou přepisuje obraz po obrazu do technických scénářů, potažmo storyboardů. Na stránce 109 už pak rozhodně neví, o čem byla strana devět, což o to, on nejspíš ani neví o čem byla strana 107, ale místo toho si tam vymejšlí, jak se budou lidi v dlouhých digitálních záběrech řezat sekerama a kytarama za asistence poletující kamery a za to já ho mám rád. ()

Reklama

Pepinec 

všechny recenze uživatele

Liam má hlavně kliku, že se mu tohle nestalo ve Valašským expresu. To by přešel vlak jednou a zabil by se sám. První kapitola, ve který se chodí a mluví, je príma. Pak ale někdo zatáhne za ruční brzdu a začne kapitola druhá, která se k tý první hodí asi jako chlupy k hadovi a která mě na konci zajímala ještě míň než reklama na Vánoce v srpnu. Ve finále chyběl už jen Hercule Poirot a jeho usvědčení tajemného mašinfíry. ()

Necrotongue 

všechny recenze uživatele

Rozhodl jsem se být za decenta, takže napíšu, že se film tvůrcům příliš nepovedl a ty sprosťárny si budu jen myslet. Nikdy jsem neměl nic proti Liamu Neesonovi, takže jsem s ním zachraňoval dceru i manželku, procházel se s ním po náhrobcích a vždycky jsem byl poměrně spokojený, ale do toho vlaku jsem s ním nastupovat neměl. Myslím, že by bylo férové, kdyby měl film podtitul: Jak stárnoucí pojišťovák ke štěstí přišel. To by mě alespoň varovalo. Liam Neeson už na tuhle roli opravdu neměl, příběh byl hloupý a předvídatelný, závěr příšerně stupidní a fakt jsem se nebavil. Druhou hvězdičku jsem udělil za to, že v reálu nebylo ublíženo žádnému vlaku. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $30miliónovTržby USA $36,343,858Tržby Celosvetovo $119,942,387Tržby za predaj Blu-ray v USA $4,220,929Tržby za predaj DVD v USA $3,134,284║ Non-Stop vo vlaku. Jaume Collet-Serra a Liam Neeson sa tak trocha stratili vo vlastnom bludisku. Kopírujú to čo už prv ponúkli, len o niečo slabšom vývare - prevedení. Miestami to padá k béčkovitosti ako sviňa. To už fakt všetkým došli nápady a už sa len bezhlavo kopírujú, sakra, sila. /60%/ ()

Galerie (108)

Zajímavosti (15)

  • Na konci filmu, když projede vlak zatáčkou a vykolejí, je Mike (Liam Neeson) po uvolnění řetězu a nárazu vlaku vymrštěn a naskočí na přední část posledního vagonu. Poté ale trosky vlaku (jeden vagon) spadnou za poslední vagon, tedy za zadní část, kde je Mike, ten však naskočil na přední část. Už když je zachráněn spolucestujícím, je vidět, jako by šlo o konec vagonu (dle směru pohybu pozadí). (marcel5)

Reklama

Reklama