Reklama

Reklama

Epizody(10)

Obsahy(1)

Julius "Lavi" Lavický byl velký fotbalový talent. Večírky, alkohol, kouření, holky a eskápada za eskapádou mu ovšem ničí slibně rozjetou kariéru. Už dokonce nehraje za Spartu, ze které byl stylově odejit, ale "pouze" za Vyšehrad. Bude sekat latinu v tomto rodinném klubu, řízeném charismatickým majitelem, nebo nás čekají další až mýtické historky? (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (344)

noriaki 

všechny recenze uživatele

Poučení číslo 1) úspěch a slávu je těžké unést. Poučení číslo 2) nikdy nehodnoť seriál než skončí. Vyšehrad měl impozantní nástup, ale velice rychle mu došel dech. A to měl scénář tu výhodu, že většina nejvtipnějších scének se dala obšelhnout z novin. Ani zkracování dílů nepomohlo. Pozdější epizody se nepěkně táhnou a humoru v nich moc není. Na slabším průměru seriál drží jen živelně hrající Jakub Štáfek a chytlavá znělka. ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

"Okresní přebor" je srdcovka. To už zrejme nič netromfne. No každopádne, aj keď je tunajší humor položený na základoch "vulgarizmov" či osobnostných atakov známych mien, pohybujúcich sa vo futbalovom "svete" (čo nie každému môže sadnúť), ja osobne som sa bavil. Fakt škoda, že svetlo sveta spatrilo len päť častí .. ()

Reklama

angel74 

všechny recenze uživatele

Předně bych chtěla poznamenat, že fotbal mám celkem ráda, negativně zaujatá tedy rozhodně nejsem. Tvůrci nezapřou dobrou znalost prostředí, z něhož si oprávněně střílejí. Bohužel, to je asi tak jediné pozitivum, co mě napadá. Nesedí mi přílišná vulgarita, která čiší téměř z každého druhého záběru, o té verbální se radši ani nebudu zmiňovat. Opravdu vtipné situace bych spočítala na prstech jedné ruky. Sorry jako. (40%) ()

Pajky3 

všechny recenze uživatele

Řítil se jak lavina... A to se dá říct nejen o Lavim, ale o celém seriálu. Vyšehrad začal a okamžitě se stal hitem, jeden vtip střídal druhý a spousty lidí se skvěle bavilo. První čtyři díly opravdu patří mezi to nejvtipnější, co jsem na obrazovce laptopu letos viděl, jenže pak se podařilo všechno zazdít. Zlom přišel pátou epizodou, kdy za oběť nevtipu padnul někdo, kdo si to nezasloužil a i mnoho těch, co se původně bavilo, se k tomu postavilo zády. Druhou chybou je amatérismus od serveru, který seriál vydával. Ve chvíli, kdy máte obrovský úspěch nevědět, kdy se bude vysílat další díl a hlavně o tom nic neříct, je něco nepředstavitelného. Druhá polovina, která se odvysílala s velkým odstupem, pak působí tak, že už ji vlastně nikdo dělat nechtěl, protože si vtipnou munici vystříleli a některé díly mají úroveň Laviho tréninkové morálky. I když musím uznat, že úplně poslední díl se povedl a dal vzpomenout na ten vtipný začátek. Škoda, tady se podařilo zazdít něco opravdu zábavného... ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele

První čtyři díly paráda, jenže to podcenili, byla velká pauza a další díly šly do sra*ek, doslova. Sice to ze začátku byl jenom soubor gagů, ale bylo odvážný, vtipný, velká parodie na českej fotbal (až v dalších dílech trošku nabylo stopáže a už se jel nějakej příběh), kterej je skandálama prošpikovanej a všechny camea potěšila. Kdo o tom něco ví, tak v tom ty reálie poznal a třeba Řepka byl vůbec to nejlepší na druhý půlce. S nucenou výměnou Prachaře to taky dvakrát nevyhráli a budou se muset hodně snažit, aby v další sérii (spíš filmu) ještě Lavi měl co nabídnout a jen trapně nedováděl na Facebooku. Ale pořád 70% ()

Galerie (33)

Zajímavosti (23)

  • V různých dílech se objeví i několik současných či bývalých profesionálních fotbalových hráčů, např. Lukáš Vácha, Roman Bednář, Jan Rajnoch nebo Radek Sňozík. (NiWi)
  • Původně byl scénář psán pro Bohemku. Lavického (Jakub Štáfek) měli vyhodit ze Sparty a on měl přestoupit do Bohemky, kdy majitele klubu měl hrát Ivan Trojan. (MessiM)
  • S druhým scenáristou Petrem Kolečkem se původně vůbec nepočítalo. Kolečko, jenž se fotbalovému tématu s oblibou věnuje, např. spolupracoval na scénáři k seriálu Okresní přebor (od r. 2010) či napsal scénář k TV filmu Zrádce z cyklu Nevinné lži (od r. 2013) byl ale po zhlédnutí prvního dílu Vyšehradu tak nadšený, že osobně vyhledal scenáristu Tomáše Vávru a nabídl mu spolupráci. Na dalších dílech již oba scenáristé pracovali společně. (Šéfik)

Související novinky

Začal se natáčet film Vyšehrad

Začal se natáčet film Vyšehrad

17.09.2020

Po úspěšném seriálu přechází postava Laviho do celovečerního filmu, za kterým stojí jeho původní tvůrci. Film Vyšehrad vzniká v produkci Gangbang production a bude se natáčet do poloviny října… (více)

Reklama

Reklama