Reklama

Reklama

Alfa

  • Slovensko Alfa (více)
Trailer 7

Obsahy(1)

Velkolepé dobrodružství, odehrávající se během poslední doby ledové v Evropě před 20 tisíci lety. Mladý lovec, který se vypravil na svůj první lov se skupinou nejlepších lovců kmene, utrpí zranění a je ostatními zanechán napospas osudu. Když se probere, zjišťuje, že je zraněn a sám - je nucen naučit se přežít v drsné a nemilosrdné divočině. S jistými komplikacemi se mu podaří ochočit si osamělého vlka, kterého opustila jeho smečka, a postupně se učí spoléhat se jeden na druhého. Stanou se z nich přátelé, kteří budou nuceni přečkat bezpočet nebezpečných a náročných situací, pokud mají nalézt cestu zpátky domů dříve, než nadejde vražedná zima. (Falcon)

(více)

Videa (6)

Trailer 7

Recenze (361)

Sidonka 

všechny recenze uživatele

Svým způsobem hezký, ač jen průměrný film ( nejzajímavější je vztah člověka s vlkem, to bylo dojemné, navíc líbivě zobrazovaná příroda). Převládá spíše pozitivnější dojem, i když místy trochu tlačí na pilu. Výhrady? = Na mě trochu drsné momenty ( lovení zvířat, zranění, nemoci, slabost) a pomalé tempo zážitek z filmu znepříjemňovaly, musela jsem proto ve filmu přeskakovat. Další ze superhrdinských filmů, kde hlavní postava přežívá nemožné (například scéna na skále, četná zranění, nedobrovolné vykoupání vyhladovělého, polozmrzačeného, nachlazeného a promrzlého člověka, který se propadl pod zamrzlou hladinu jezera). Fyzickou odolnost filmových hrdinů bych fakt chtěla mít. :) Podruhé už se na to nekouknu, ale rozhodně od "Náčelníka" ani nikoho neodrazuji. ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Mohl to být sice větší trhák, působí to lehce jako menší produkce, ale překvapivě jsem se do děje ponořil a hezky mě vtáhl. Jedná se vlastně o dobový survival a zároveň vznik psa domácího. Je zde hezky zobrazena krutá doba před naším letopočtem a příroda je využita naplno včetně zvířat ( vlci, tygr, hyeny, bizoni, supi) hlavní hrdina je sympaťák, líbila se mi i hudba a lovecké scény mají šmrnc, takže na nadprůměr to bohatě stačí 70% ()

Reklama

liskam 

všechny recenze uživatele

Nevím... takovéhle filmy nemám nakoukané.. ale myslím, že většina lidí která se podílela na tomhle snímku jela jen tak na půl plynu. Chápu i ty, křeří film hodnotí vysoko, protože je tenhle druh baví, ale já jakožto neovlivněný divák tipem filmu mohu pouze říci, že mi to přišlo odfláknuté. Za mě 45% ()

Fr 

všechny recenze uživatele

„ŽIVOT JE JEN PRO SILNÝ…“ /// …a od tý doby je pes nejvěrnějším přítelem člověka… Tak zajímavý je, kolik toho tady je udělaný digitálně. A přitom – film vo přírodě… dalo by se říct. Než Kedo (navoko) vodejde do věčnejch lovišť, je to dějepisná vodrhovačka, plná frází a kýčovitejch vobrázků. Oproti takovýmu Yossimu Ghinsbergovi má Kedo výhodu – mají k sobě s přírodou mnohem blíž, takže ho nerozhází nitrokloubní fraktura… natož aby trpěl hladem. Navíc, místo toho aby vlka zabil, tak si ho vochočí. Ale jinak je to celkem nuda. Tahle historická road movie měla bejt spíš rodinnou Disnejovkou, než vážně zamýšlenou dobrodružnou podívanou. Obsahově ničím nepřekvapuje a ani nenabízí nějaký extra vzrůšo. Nemít v lásce přírodu (a vlka), tak (asi) usnu. Navíc to má v sobě tolik patosu, že nezůstane suchý oko žádnýho Američana. /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Jsem silnej a klidnej. 2.) Mám vlka. 3.) Thx za titule „urotundy@cbox.cz“. /// PŘÍBĚH **** HUMOR ne AKCE ne NAPĚTÍ * ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Vzpomněl jsem si na Schmidtovo zpracování Štorchových knížek. Jasně, tohle bylo kapánek o něčem jiném, ale ten klukovský duch tu je a trocha nostalgie zafungovala. Jenže už dávno nejsem dítě školou povinné, takže ten kýžený efekt to nemělo. Ale i tak se jedná o milé dobrodrůžo o přátelství chlapce a vlka, které sice mířilo na jinou cílovou skupinu, ale i tak jsem si ho docela užil. Jen mi tady chybělo víc mamutů. 65% ()

Galerie (42)

Zajímavosti (11)

  • Původní vydání filmu bylo naplánováno na září 2017, pak byl ale přesunut na březen 2018. V prosinci 2017 byl snímek znovu přesunut, tentokrát na září 2018. Trailer byl vydán v červenci 2017, více než celý rok před samotným filmem. (Delock)
  • Napriek zaužívanej predstave o vlkoch ako krvilačných predátoroch ide o veľmi plaché zvieratá. Tvorcovia spočiatku hľadali vhodné jedince po celom svete, ale nakoniec sa rozhodli pre československé vlčiaky. Toto plemeno vzniklo skrížením nemeckého ovčiaka a karpatského vlka, takže sa vlkovi najviac podobá, no dá sa oveľa ľahšie vycvičiť. (krasomama)

Související novinky

TOP 2018 dle TOP uživatelů ČSFD.cz

TOP 2018 dle TOP uživatelů ČSFD.cz

29.12.2018

Nejoblíbenější uživatelé ČSFD.cz tradičně sestavili trojku nej filmů a seriálů, uvedených do distribuce nebo na filmových festivalech v uplynulém roce. S pěti hlasy jednoznačně vyhrávají mezi filmy… (více)

Reklama

Reklama