Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Tully vypraví příběh Marly (Charlize Theron), matky tří dětí, které její bratr (Mark Duplass) pořídí chůvu. Přes počáteční nedůvěru si Marla k pozorné, nepředvídatelné a mladé chůvě Tully (Mackenzie Davis) vytvoří silné pouto. (Bontonfilm)

Videa (8)

Trailer 6

Recenze (107)

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Způsobu, jakým to Reitman dohrál, by se dal vyčíst nedostatek elegance, a to možná i proto, že coververze titulní písně jedné bondovky napoví pointu a scéna s oblečkem servírky ji de facto prozradí. Přesto si je možno vychutnat trpký humor spojený s vyčerpávající bublinou mateřství, perfektní dvojici Theron, Davis a možná i to poselství, že by si měl člověk vážit všech těch partnersko-rodičovských maličkostí, jejichž hodnotu poznáte, až když jsou pryč. Přijmout to. Spolupracovat. Ničeho nelitovat. One life for yourself and one for your dreams.. ()

Matty 

všechny recenze uživatele

Na půl cesty mezi tím nejlepším a nejhorším, čeho je Jason Reitman schopen. Charlize Theron exceluje v roli vysílené matky tří dětí, jejíž život se scvrkl na mechanicky opakované vyměňování plín a kojení. Díky jejímu výkonu, odžitým situacím a odměřené režii spoluprožíváme její únavu, chápeme její poporodní depresi, cítíme obrovskou úlevu, když se před dveřmi objeví Tully. Kouzelná chůva jednak zodpovídá (nikdy nepoloženou) otázku, jak by vypadala Mary Poppins, kdyby byla mileniálka, jednak mění žánr filmu z vypravěčsky jasně zacílené sociální tragikomedie v ambiciózní magicko-realistickou výpověď o ztrátě víry ve smysl toho, kým jste a co děláte. Reitman podobně jako v otřesné satiře Muži, ženy a děti podlehl pokušení nabídnout nám kromě malých dramat obyčejných lidí velké nadčasové myšlenky. Ty jsou ale v jeho pojetí komicky zjednodušené a pro snazší stravitelnost sladkobolně zabalené („A Spoonful of sugar helps the medicine go down“) a jejich přítomnost ve vyprávění zdůvodňuje strašlivě vratká narativní konstrukce, nadřazující odhalení předvídatelného dějového zvratu uspokojivému vyřešení všech ostatních problémů (hrdinčiny nenaplněné kariérní ambice, nedostatek financí, synův autismus). Závěr filmu, jehož tvůrci po cestě z bodu A do bodu B tak trochu zabloudili, pak sice nabízí řešení, ale skrze něco, co dosud nepředstavovalo problém (zapojení manžela do péče o domácnost). Tully je svým utilitárním přístupem k postavám přes autentický začátek vlastně hrozně cynický a neupřímný film. 55% ()

Reklama

Pavlínka9 

všechny recenze uživatele

Tak jednoduché téma a přitom tak hodně zavrhované. Theron za mě naprosto úžasně vysílená, unavená, zpruzená a totálně vyšťavená, kdy už vážně neví co má dělat dříve. Ve chvíli, kdy mi byla odhalena hlavní informace v nemocnici - musela jsem si to stopnout a všechno jsem si promyslela, představila a zapadlo mi to do sebe..wau :) :) Za mě bravo - a víc takových "jednoduchých" věcí ze života :) ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Som z tohto snímku akýsi zmätený. Ono ani tak nejde o to, že “Tully” nie je žiadna “čistokrvná” komédia, no skôr “jasná” psycho dráma, ktorej príbeh sa zameral na obdobie materstva, ale o ten nádych, ktorý je na moje pomery príliš “čudný”. Naozaj ťažko sa popisujú pocity, ktoré vo mne tento film vyvolal, no rozhodne to nebol “smiech”. Námet ako taký veľmi zaujímavý, Charlize Theron ako obvykle - výborná (!), no mňa osobne tá “podivnosť” nedostala tak, akoby mala. ()

angel74 

všechny recenze uživatele

Moc hezky plynoucí příběh o mateřství a každodenním životním koloběhu s úžasnou Charlize Theron v roli unavené matky tří dětí. Bez ní by byl tenhle snímek poloviční. S neskutečnou grácií zastínila veškeré herecké osazenstvo a film si v podstatě ukradla sama pro sebe. A já jí tleskám také za ochotu nabrat potřebná kila, aby byla i fyzicky co nejvíce autentická. Ráda bych ještě podotkla, že patřím k těm, kterým se konec s nečekaným rozuzlením dost zamlouval. (80%) ()

Galerie (20)

Zajímavosti (5)

  • Diablo Cody napsala film jako způsob, jak se vyrovnat s vlastním těžkým těhotenstvím. (griph)
  • Celosvětová premiéra proběhla 23. ledna 2018 na filmovém festivalu Sundance. (ČSFD)
  • Charlize Theron kvôli roli pribrala zhruba 22 kíl. Jej deti si o nej mysleli, že je naozaj tehotná. (Astonko)

Reklama

Reklama