Reklama

Reklama

Outland

  • Česko Třetí měsíc Jupitera (více)
Trailer

Obsahy(1)

Policista ONiel (S.Connery) je poslán do pracovní kolonie na jednom z měsíců Jupitera, kde jsou hlášeny násilné smrti horníků. V těle obětí byla vždy nalezena smrtící droga. Šéf základny moc vstřícný není, a tak se ONiel musí na vlastní pěst vydat po stopě drogových překupníků. Stává se však terčem najatých vrahů… (pfa)

Videa (1)

Trailer

Recenze (123)

honajz 

všechny recenze uživatele

V pravé poledne na třetím měsíci Jupitera, v těžařské kolonii. Po pravdě řečeno, nebýt Seana Conneryho, jehož charisma film zachraňuje, asi by film stál za starou belu. Triky na 80. léta docela v pohodě (Lucasova výrobna triků byla tehdy pro ostatní filmaře ještě moc drahá), a je pravda, že i to prostředí svým způsobem hraje roli. Špičkování Conneryho s doktorkou pak patří rovněž k tomu lepšímu. Ale jinak je to taková béčková oddechovka na páteční večer, když chce člověk vypnout. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Docela povedené sci-fi, kdy se ukazuje, že v 70. a 80. letech se prostě dařilo využívat uzavřené prostory vesmírných lodí a planetárních stanic k tomu, aby se obávaly nejen postavy, ale i divák. Všechno je tak krásně depresivní, a přitom je možné tu vést akční film, který dovede místy opravdu strhnout. Sean Connery zase válí. ()

Reklama

lamps 

všechny recenze uživatele

V pravé poledne (1952) vsazené do vesmírných kulis alá Vetřelec, se Seanem Connerym v hlavní roli? Okey, beru všemi deseti. Námět fajn, Connery jakbysmet a o Jerrym Goldsmithovi ani nemluvě, ale Hyams coby scénárista příliš nezaujal a nepřináší ve více jak sto minutách takřka nic, co by stálo za zapamatování a dlouhodobě přetrvalo - nechci tomu určitě křivdit, audiovizuálně se jedná o prvoligový sci-fi zářez a atmosféra v druhé půli funguje možná ještě lépe než u zmíněného westernu (který moc v lásce nemám), ovšem kazí to neúměrně jednoduchý příběh a slabé zobrazení záporáckého syndikátu. Ale pravda, něco přeci jen přetrvalo - pikantní výbuchy hlaviček ve smrtelné atmosféře, později upgradované ve slavném Total Recall... 60% ()

MrHlad 

všechny recenze uživatele

Peter Hyams netočil vždycky bláboly jako Lovci dinosaurů a v sedmdesátých a osmdesátých letech si pár zajímavých kousků připsal. Outland sice zestárlo a první půlka je až příliš nudná a ukecaná, ale pořád je tu skvělý design základny,, kde by se líbilo i Vetřelcům, napínavý závěr, charismatický Connery a skvělá Frances Sternhagen. Protože kdo potřebuje, aby hrdinovi kryla záda nějaká sexy roštěnka, když může mít hláškující cynickou padesátnici se sklonem k alkoholismu? ()

Thewho18 

všechny recenze uživatele

Tak přesně takhle vypadá béčko. Vlastně tam nebylo nic co by mě zaujalo, jen jsem pořád přemýšlel proč mají skoro všechny postavy kšiltovku a plnovous?Svěřit po tomhle Hyamsovi 2010 byl hazard, který se nakonec relativně vyplatil, protože Peter dozajisté po zkušenosti s Outland poznal, že by se měl držet svého režisérského kopyta a nepouštět se do vod scénaristických. ()

Galerie (54)

Zajímavosti (9)

  • Děj snímku připomíná western V pravé poledne (1952). Režisér Peter Hyams měl původně v plánu natočit ryze westernovou podívanou – jelikož mu ale bylo řečeno, že tento žánr je „mrtvý“ a nikoho do kina nenaláká, rozhodl se premisu zasadit do vesmíru. (fiLLthe3DD)
  • První záběry byly pořízeny v květnu 1980 – nafilmovány byly pouze miniatury „futuristického“ prostředí, přičemž o měsíc později se na plac přidali také herci. Točilo se v Pinewood Studios v Anglii. (fiLLthe3DD)
  • Academy of Science Fiction, Fantasy & Horror Films - Saturn ´82 (USA): - Cena pro nejlepší herečku ve vedlejší roli (Frances Sternhagen). (Terva)

Reklama

Reklama