Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Nesmělý Lionel žije se svou panovačnou matkou ve vile nad městem. Žil by tak i nadále, kdyby nepotkal půvabnou Paquitu. Žárlivá matka se při jejich sledování v zoologické zahradě nakazí exotickou chorobou z Ostrova lebek, umírá, ale brzy vstává z mrtvých. Začíná milostný příběh dvou mladých lidí, jejichž láska musí překonávat ty nejtěžší překážky. Nestaví jim je do cesty jenom živí, ale i živí mrtví. Matka mění lidi v oživlé mrtvoly a dává tak do pohybu řetězovou reakci komicko-hrůzných událostí. Při nich je jisté jenom jedno: tolik krve i zuřícího mrtvého masa tady ještě nebylo! Je to nebezpečný balanc mezi smíchem a zděšením, při němž divákovi krev šplíchá do rozesmátých úst. Nenasytní zombie se potácejí prostorami vily a zastavit je vyžaduje celého muže a jednu sekačku na trávu. (Filmexport)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (948)

BadoXXII 

všechny recenze uživatele

Ve jménu páně vám nakopu prdel!..... Ťažko sa mi to hodnotí. Cítiť v tom obrovské nadšenie, hravosť a kvantum nápadov. Nebavilo ma to však a nebudem tomu dávať prepálené hodnotenie len kvôli tomu, že to tak hodnotia všetci (inak je to vo vačšine prípadov určite hlavne z nostalgie, lebo ak by niečo takéto vzniklo dnes, bolo by to v hnedých farbách). Je to naozaj veľmi krvavé a hnusné, ale ani raz ma to nevystrašilo, ani raz som sa nezasmial a veľa scén mi prišlo úplne prepálených a trápnych. Pravdaže to svoje kvality má a úmrtia a triky sú vymyslené niekedy naozaj zaujímavo, ale je toho jednoducho príliš veľa. ()

Paldini 

všechny recenze uživatele

Nezapomenutelná úchylárna, kde jedna nechutnost střídá druhou. Výborně obsazené jednotlivé bizardní postavičky, ať už hlavní hrdina introvertní zakřiknutý Lionel, jeho panovačná matka, strýček (Elvis) Les, Otec McGruder. Režisér se vyřádil i v obsazení postav, které jsou pro děj celkem bezvýznamné jako fašistický doktor kšeftující s oblbováky či zřízenec márnice ovládající balzamovací přístroj. Film je naprosto nabitý scénkami, které se nesmazatelně vryjou do paměti a vystačily by na pět celovečerních filmů jako kung-fu jatka na hřbitově, pozření, psa, ochutnávka pudinkového krému, soulož zombíků a mnoho mnoho dalších. Někdy kolem roku 1995 byl tenhle film jasná jednička našich studentských pařeb. ()

Reklama

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Z mojej strany absolútne podcenenie. Je skutočne veľmi málo hororov (obzvlášť splaterov), ktoré kvôli svojim typickým prvkom stoja za zmienku, no toto dielko naozaj nemožno považovať za nič iné, ako za unikát svojho druhu. Síce som sa príliš nenasmial, no všetko ostatné je na lepšej úrovni ako u mnohých dnešných hororoch. V živote by som nebol povedal, že sa Peter Jackson odrážal od filmového "dna" za pomoci takýchto filmov (BrainDead, Bad Taste), aby následne spackal King Konga, Hobita či Froda - 90% ()

Kusko.t2 

všechny recenze uživatele

Štýlový splatter Peťa Jacksona v ktorom sa podarilo dokonale skĺbiť humor s hororom (resp. nechutnosťou). Film s výbornými hláškami, osobitým humorom, ktorý je neskutočne zábavný, nechutný a kultový. Ja osobne som od smiechu skoro padol zo stoličky a sánka ma tak bolela, že som si ju musel masírovať, aby mi na ksichte nezostal úškleb ako Jackovi Nicholsonovi čoby Jokerovi vo filme Batman. ()

filmfanouch 

všechny recenze uživatele

Co dělal Peter Jackson před trilogií Pán prstenů? Natočil jeden z nejlepších zombie filmů všech dob! Jackson už tehdy předvedl svou neskutečnou filmařskou kreativitu a především dokázal natočit výtečnou kombinaci hororu a komedie. I přesto, že humor v Braindead rozhodně nesedne všem. Především je to ale neskutečně brutální. A přesto zvráceně vtipným způsobem. Brutálnější a vtipnější zombie film nejspíš nikdy nevznikl. Především je to ale celé zároveň skvěle natočené a Jackson už tehdy předvedl, že by mohl s větším rozpočtem předvést ještě impozantnější zážitky. Už s rozpočtem, který byl vystaven na 3 miliony totiž Jackson předvedl věci, kterým by člověk klidně věřil trojnásobek...... ()

Galerie (81)

Zajímavosti (27)

  • Pôvodný zostrih filmu bol zakázaný v Nemecku, Južnej Kórei a Singapure. Zákaz vo Fínsku bol zrušený v roku 2001. (Paldiny)
  • Film byl natočen za 11 týdnů. (Zdroj: ČSFD)
  • Film je některými diváky považován za nejkrvavější film vůbec. Např. při poslední scéně se sekačkou na trávu bylo použito 300 litrů filmové krve (19 litrů krve proteklo za sekundu). (ČSFD)

Reklama

Reklama