Reklama

Reklama

Pán prstenů: Návrat krále

  • USA The Lord of the Rings: The Return of the King (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Nadchází čas rozhodující bitvy o přežití Středozemě. Putování jednotlivých členů Společenstva prstenu se dostává do poslední a rozhodující fáze. Čaroděj Gandalf, elf Legolas a trpaslík Gimli spěchají s dědicem trůnu Aragornem na pomoc zemi Gondor, která odolává ohromnému Sauronovu vojsku. Hobiti Frodo a Sam se v doprovodu Gluma snaží dostat hluboko do země Mordor, kde musí v ohních Hory osudu zničit magický Prsten moci. Jedině tak bude síla mocného pána temnot Saurona zlomena. Podaří se jim naplnit poslání Společenstva a zachránit Středozem? A za jakou cenu? (Magic Box)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (1 658)

Djoker 

všechny recenze uživatele

Návrat krále měl před sebou úkol nejtěžší, ale vše dopadlo skvěle. Uzavření velkolepé trilogie kvůli desítkám postav narostlo do obří stopáže. Pán prstenů bude těžko hledat sobě rovného, protože Jackson v době natáčení ještě neměl takové technické možnosti a vyloženě si vyhrál s maskami, kulisami i reálnými lokacemi, které lépe vtahují do děje než přeplácané digitální efekty. Závěrečná bitva je dechberoucí a následné loučení emociální bomba. Tolkien by byl jistě spokojený. ()

Psema 

všechny recenze uživatele

Peter Jackson je prostě machr a závěrečná část mě dostala tak, jak se to nepovedlo ani jedné z předchozích (i když, tam k dojetí taky nebylo daleko). Kvalita triků sice místy kulhá, ale to je samozřejmě zapříčiněno monumentálností celého příběhu, ve které se první dva díly nemohou králi rovnat. A v rozšířené verzi je to všechno ještě mnohem lepší. Po tomhle filmu, potažmo celé sérii už nic nebude jako dřív. Další z milníků v kinematografii, za který jsem od srdce vděčný. Jen na závěr: Peter si těch několik konců taky mohl odpustit, ale to je jenom taková malá, miniaturní vada na kráse. Good job Peter and thanks a lot. ()

Reklama

RedAK 

všechny recenze uživatele

Předlouhá nudná slátanina, kde nějací malí lidé v sandálech furt jen žvatlají a žvatlají. Ale oku lahodí velkolepý luxusní háv, do jehož útrob jsou ti liliputi vsazeni. Zkrátka a dobře, je to jako kdybyste hleděli na lahodný nadýchaný muffin ve sněhobílém balení, jehož precizně upečený klobouček zdobí decentní vrstva francouzského čokoládového krému Pâtissière, ovšem jakmile se do něj zakousnete, bude chutnat jako týden odstátá stolice strýčka Fridricha po infarktu. Chápete, ne? ()

Fr 

všechny recenze uživatele

kino verzi všichni dobře znají. já bych se chtěl zmínit o EXTENDED TRILOGY. Dny jsou stále temnější. konečně se dozvíme, jak vlastně zemřel Saruman (i když to mohlo být velkolepější). v 50 minutách navíc se našlo také více prostoru pro Gimliho a Legolase a to znamená také více zábavy (hlavně trpaslík srší vtipem). ale pozor! jestli vás díky domácímu kinu doposud sousedi nevystěhovali, tak si před zhlédnutím Návratu krále raději zabalte dopředu. musím napsat, že dle mého (bezvýznamného) názoru, dosud nebylo nic natočeno velkolepěji. už se těším, až si toto filmové VELEDÍLO pustím znovu. ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Sice porvé když jsem to viděl, tak jsem to považoval za skvělej film, ale měl jsem pocit jako kdyby tomu něco scházelo, jenže když jsem viděl tu nejnabušenější rozšíenou verzi, která existuje, tak jsem okamžitě změnil názor a teď už bych váhal, kterej z těch tří dílů je nejlepší, protože 4 hodiny utečou jako voda a nezanechaj jedinej náznak nudy nebo něčeho podobnýho, prostě čtyři hodiny přeplněný skvělými efekty, naprosto dokonalou hudbou, bezchybnými hereckými výkony a nezapomenutelným dějem, který celou tuhle trilogii uzavírá, tak jak se sluší a patří a tentokrát mi dokonce nevadil ani ten zdlouhavej konec, prostě paráda ()

Galerie (195)

Zajímavosti (214)

  • Mrtví muži z Dunharrow, které Aragorn (Viggo Mortensen) povolal k obraně Minas Tirith skrze nesplněnou přísahu složenou Isildurovi (Harry Sinclair), jsou předkové národa Dunlenďané, divocí lidé, kteří původně obývali mimo jiné i území Rohanu, a které Saruman (Christopher Lee) využil k vypalování a zdecimování země. (Nick321)
  • Když na začátku filmu chce Sméagol (Andy Serkis) prsten, tak říká, že má narozeniny, a proto by mu měl Déagol (Thomas Robins) prsten dát. Ale u hobitů dává dárky oslavenec. (Technical58)
  • Na téma vlivu, který mu úspěch trilogie v mnoha odborných očích poskytl, Peter Jackson v roce 2004 řekl: "Nepatřím k hollywoodskému establishmentu, jezdím tam jen na skok. Takové ty seznamy nejmocnějších lidí, na kterých jsem se ocitl, vypovídají spíš o tom, kdo je v kurzu, než o tom, kdo má skutečnou moc. Ocitnete se tam, když natočíte úspěšný film, a když váš další snímek propadne, zase vás vyškrtnou. Letos při dotáčkách se někdo zmínil, že jsem v jednom seznamu na dvaačtyřicátém místě, a Ian McKellen mi pak řekl, že on je zase číslo 87 na nějakém seznamu důležitých herců. Od té doby jsem ho oslovoval 'osmdesátsedmičko' a on mi říkal 'čtyřicetdvojko'. Něco takového nemůžete brát vážně." (NIRO)

Související novinky

Zemřel herec Bernard Hill

Zemřel herec Bernard Hill

05.05.2024

Ve věku devětasedmdesáti let zemřel britský herec Bernard Hill, známý především ze snímků jako Titanic, Lovci lvů a z trilogie Pán prstenů. Se smutnou zprávou v neděli přišla televizní stanice BBC s… (více)

Čeká Hollywood historické spojení dvou studií?

Čeká Hollywood historické spojení dvou studií?

22.12.2023

Americký filmový průmysl v blízké budoucnosti možná čeká spojení obřích firem, které by se zapsalo do historie. V první polovině tohoto týdne totiž v New Yorku proběhla jednání mezi šéfy studií… (více)

Lord of the Rings in Concert

Lord of the Rings in Concert

09.11.2023

Cesta „Společenstva Prstenu“ je u konce, rozhodující bitva o Středozem začíná! Vychutnejte si dramatický závěr celé trilogie v unikátním filmovém představení za doprovodu živé hudby oscarového… (více)

Reklama

Reklama