Reklama

Reklama

Pán prstenů: Dvě věže

  • USA The Lord of the Rings: The Two Towers (více)
Trailer 2

Po smrti Boromira a rozpadu Společenstva se cesty jeho členů rozdělily. Hobbit Frodo se svým sluhou Samem putují k Hoře Osudu, jen tam mohou sprovodit ze světa obávaný Prsten moci. Musí se však vypořádat se skřetem Glumem, který se snaží Prsten ukrást, ale hobiti ho přemůžou, spoutají a donutí ho, aby je vedl k bráně Mordoru. Aragorn s elfem Legolasem a trpaslíkem Gimlim se vydávají po stopě skřetů, aby osvobodili z jejich zajetí hobbity Smíška a Pippina. Mezitím však sílí moc temného pána Saurona, který se spojil se zrádným čarodějem Sarumanem a společně upínají všechny síly k získání Prstenu. Kdyby ho znovu získali, pak by byla Středozem definitivně odsouzena k zániku. Naše hrdiny tak čeká ještě dlouhé putování a mnohé nástrahy, než se jim podaří Prsten moci jednou provždy zničit. (TV Nova)

(více)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (1 294)

whack 

všechny recenze uživatele

Veľkolepý film, v ktorom sa dá nájsť hneď niekoľko symbolík, ktoré sa dokonca navzájom môžu dopĺňať. Napríklad, pohľad z environmentálneho hľadiska je zjavný – vrcholí protiútokom prírodných národov (hobitov, trpazlíkov, elfov) a stromov (entov) proti Železnému pásu, oblasti industriálnej tyranie, útočisku dobyvačných ohyzdov (po česky skřetov) a iných démonických bytostí, miestu, kde príroda zomiera na úkor pecí a kovární. Dobro vs. zlo. Film Last Airbender bol očividne inšpirovaný touto skrytou agitkou. ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Aj keď je stredná časť trilógie slabšia ako jej susedné časti a je len akýmsi spojovacím mostíkom k totálnemu vyvrcholenie, je ten mostík posiaty diamantmi. Perfektné zábery scenérie, Jackson vedel, prečo natáča na Zélande. Grafický skvost, ale to sa týka všetkých troch filmov. Akcia a monumentálnosť je trošku slabšia, no v len v rámci porovnávania s ďalšími dvoma filmami trilógie. Voči ostatným filmom vôbec, je veľkolepá. 90%. ()

Reklama

hellstruck 

všechny recenze uživatele

Ve "Dvou věžích" jde již do tuhého, pohádková atmosféra zmizela a příběh je roztříštěnější. Právě kvůli tomu je o chlup slabší, než "Společenstvo". Přesto mě zde uchvátila hudba, vizuál (především bitevní) a potěšila přítomnost Entů. Jako výčitka mě napadá snad jen otravná postava Eowyn, té ani po stém shlédnutí nepřijdu na chut. Jinak je to stále kvalitní díl jedné z nejlepších fantasy vůbec. ()

TeeAge 

všechny recenze uživatele

|| Scenár: Fran Walsh, Philippa Boyens, Stephen Sinclair, Peter Jackson / The Two Towers by J. R. R. Tolkien | Hudba: Howard Shore | Produkcia: Peter Jackson, Barrie M. Osborne, Fran Walsh | Distribúcia: New Line Cinema | Štúdio: WingNut Films, The Saul Zaentz Company | Rozpočet: 93 miliónov $ | Tržby: 925,282,504 $ || Všetko, čo sa týka môjho vzťahu k tejto trilógii, som už obrazne napísal k Fellowship of the Ring. Samotný druhý diel je most, ktorý všetko spája, a nebiť jedinečného kúzla elementov tejto časti, trilógia by bez nej krívala. Pústím si ho hocikedy bez akéhokoľvek pochybovania o stratenom čase. A to hlavne extended version. ()

POMO 

všechny recenze uživatele

Rýchlejšie, akčnejšie a výpravnejšie než Spoločenstvo Prsteňa. Tri hodiny ubehli ako voda. Nehovoriac o tom, že skvostami, akým bol v prvom filme súboj s Balrogom, sú Dve veže presýtené do prasknutia. Ale Spoločenstvo Prsteňa sa mi i tak páčilo viacej. Bolo rozťahanejšie a pomalejšie, ale obsahovo plnšie a konzistentnejšie. Dve veže sú skratkovité a všetku tú dych berúcu akciu a výpravnosť servírujú v podobe leporela krásnych, ale príbehovo slabšie previazaných obrazových skvostov. Aj keby šlo tento handicap filmu odpustil, pretože ide "iba" o prostredník medzi dvomi monumentami, stále mi tu zostáva ďalšia výtka - humor, ktorý filmu uberá na dôstojnosti a dramatickosti (Golum pri varení ryby, Gimli na hradbách). Po vizuálnej stránke ale skutočný skvost s bezkonkurenčne najprepracovanejšou a "najlepšie zahranou" digitálnou postavou (Golum), aká kedy vstúpila na filmové plátno. ()

Galerie (199)

Zajímavosti (192)

  • Gandalf (Ian McKellen) v Rohanu několikrát změní barvu a úpravu vlasů - střídavě je má šedivé vlnité (jako Gandalf Šedý) a bílé rovné (jako Gandalf Bílý). (VMa)
  • Pro plánování Bitvy v Helmově žlebu bylo nakoupeni 40 000 plastových postaviček válečníků. (Hannibal92)
  • Ve scéně, kdy se Aragorn (Viggo Mortensen), Gimli (John Rhys-Davies) a Legolas (Orlando Bloom) setkají se znovuzrozeným Gandalfem, je zprvu jeho obličej zahalen bílým světlem a jeho dialogy říkal najednou jak Ian McKellen (Gandalf), tak Christopher Lee (Saruman). Aby si divák nemohl být jistý, kdo to je, a jako symbolické vyjádření toho, že Gandalf přebírá Sarumanovu roli jakožto nejmocnějšího z Istari. (vojtaruzek)

Související novinky

Zemřel herec Bernard Hill

Zemřel herec Bernard Hill

05.05.2024

Ve věku devětasedmdesáti let zemřel britský herec Bernard Hill, známý především ze snímků jako Titanic, Lovci lvů a z trilogie Pán prstenů. Se smutnou zprávou v neděli přišla televizní stanice BBC s… (více)

Lord of the Rings in Concert

Lord of the Rings in Concert

09.11.2023

Cesta „Společenstva Prstenu“ je u konce, rozhodující bitva o Středozem začíná! Vychutnejte si dramatický závěr celé trilogie v unikátním filmovém představení za doprovodu živé hudby oscarového… (více)

Lord of the Rings - The Two Towers in Concert

Lord of the Rings - The Two Towers in Concert

03.08.2023

Po obrovském diváckém zájmu o uvedení prvního dílu v prosinci 2022, uvádí JV Classics pokračování epické fantasy trilogie Pán prstenů: Dvě věže. Představení velkolepé projekce za doprovodu 230 členů… (více)

Reklama

Reklama