Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Hvězdně obsazený film, který vypráví pravdivý příběh Molly Bloom, profesionální lyžařky, která se dílem osudu stala provozovatelkou tajných heren pro smetánku nejen z řad hollywoodských hereckých es, rockových hvězd a nejlepších pokerových hráčů, ale i vysoko postavených byznysmenů a prominentů mafie. (Vertical Entertainment)

Videa (15)

Trailer 1

Recenze (395)

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Dynamické, zábavné a s myšlienkou. Asi tri silné a dobre zahrané scény a celkovo ďalšie herecké a scénaristické potešenie. Elba a Kostner dominujú. Chastainku moc nemusím, ale tu mi neprekážala. Sorkin má možno silnejšie filmy a aj lepšie napísané, ale bavilo ma to. Forma, hudba, výstavba. Je to tradičné klišé o vykúpení a zlých rozhodnutiach, ale má to v sebe akýsi kúsok naivity, ktorá je mi značne sympatická. Taký ten Real Story kde kupodivu všetko vyjde ako má, lebo skrátka hlavná postava je taká aká je. Určite nie dokonalé, ale je to poctivá žánrovka bez prešľapov. Jediné na čom záleží je, či ste na ňu správne naladený. ()

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Velká hra je ze všeho nejvíc aktuálním příspěvkem do neutuchající diskuze o (ne)přípustnosti a vhodnosti dabingu. Je totiž natočená rychlým tempem a přinejmenším v první polovině i s velmi dynamickým střihem a do značné míry stojí na dialozích, takže za prvé titulky jsou schopny zachytit jen menší část toho, o čem postavy vášnivě diskutují, za druhé mizí dřív, než je stihnete přečíst za předpokladu, že chcete aspoň část pozornosti věnovat dění na plátně. Zkrátka a dobře, kvalitní dabing by v tomhle případě byl jednoznačné plus. Navzdory přítomnosti mé oblíbené Jessicy Chastain, slušným recenzím i ohlasům představuje Velká hra snímek, který mě ani v jednom momentě neuchvátil a po většinu času vyvolával spíš rozpaky. Nejde mi ani tak o výkon spolehlivé Jessicy, jako spíš o scénáristické uchopení postavy. Po druhé v krátké době mám pocit, že se mi autorský tým pokouší prodat feministicky laděné drama o silné ženě vystavené tlaku okolí, jenže v případě Šťastného údolí to na mě působilo mnohem přesvědčivějším dojmem a dokázal jsem se s jeho hrdinkou ztotožnit a feministický tón odpustit. Ve Velké hře mi to drhlo a postavu Molly Bloom vnímám úplně jinak než Aaron Sorkin. Tedy ne jako oběť, ale jako manipulativní ambiciózní mrchu, která nakonec přecenila své možnosti a jen s velkým štěstím srážku s americkým soudním systémem vybalancovala. Kdyby snímek pracoval s takovým typem postavy, s jakým přišlo např. drama Až na krev, které je zbavené jakékoli idealizace a sentimentu, bral bych Velkou hru mnohem vážněji. Tady mi přišlo, že přes všechnu snahu o vytvoření silné ženské postavy snímek ze všeho nejvíc prodává kostýmy předních návrhářů, fyzické vnady herečky a její dokonalý make-up, tedy takové to hollywoodské pozlátko. Film může být problémem i pro ty, kterým je pokr ukradený, protože je ho tam trochu moc na úkor charakterů. Tři hvězdičky nechám, protože přes všechny výhrady Sorkin umí, no a zkrátka Jessica, ale jsou to tři hvězdičky s odřenýma ušima. Celkový dojem: 50 %. ()

Reklama

castor 

všechny recenze uživatele

Jessica Chastain se v nemilosrdném/mužském světě umí otáčet, což už dokázala v případě Miss Sloane. Tenhle kousek mi její předešlou postavu v mnohém připomíná. Znovu má zatraceně bystrý mozek a prořízlou pusu, že je radost ji sledovat. Podobnost vidím v daném prostředí a v opravdu velkém množství stránek dialogů. Poté, co nadějná freestylová lyžařka dopadne hrubě na záda, hledá oblast, ve které by se uplatnila. Lektorka lyžování z toho nebude, pořadatelka pokerových her ano. A rozhodně nejde o kšeft, kdy je na stole tři sta dolarů. Jenže velké prachy přitáhnou mafiány nebo možná ještě dřív celá tahle mašinérie přeroste naší hrdince přes hlavu. Od diváka se vyžaduje velká míra pozornosti, protože mistr slov Aaron Sorkin (uznávaný scénárista kousků jako Steve Jobs, Pár správných chlapů nebo The Social Network) si pro svůj režijní debut vybral velké sousto. A poměrně ho ustál. Herci jsou přesní, možná role Kevina Costnera je lehce divně uchopená. Inteligentní tygřice Chastain chrlí odborné termíny a jména, své mužské protivníky válcuje neuvěřitelným způsobem (každý druhý hráč má rád žetony i její výstřih), lpí na detailech, dokáže nás udržet v napětí a její sebevědomí je zatraceně rajcovní. Jinak je to poměrně dynamické, hojně se užívá grafiky, sezení u stolu nad kartami prostě není žádná nuda. PS: Kostyméři by si zasloužili oscarovou nominaci za volbu hrdinčiných (řekněme vyzývavých) šatů. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Jessica Chastain to se svými rolemi silných žen za poslední léta docela roztočila. Velká hra je v podobném duchu, ale zároveň je ještě tak dobře natočena, že nestačíte zírat. Aaron Sorkin do 140 minut nacpal tolik informací, že jsem chvílemi měl co dělat, abych všechno dobře pochopil a nebo alespoň vstřebal. Proces vyprávění je tady opravdu nekompromisní. Na druhou stranu se tady nestačíte ani nudit, protože i když budete občas v odborných pokerových popiscích ztraceni, tak pohled na Jessicu Vás uklidní, že to vlastně v rámci celého filmu zase tolik nevadí. Ještě, že měla po boku právníka Idrise Elbu, protože když už něco nedokázala vysvětlit, on to s radostí udělal za ní. Velká hra je skvělý film. Živý, zábavný a příběhově neuvěřitelný. Takové jsou nejlepší... ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Film pojednáva o ženskej, ktorá na svoj nelegálny biznis nalákala hviezdy ako DiCaprio, či Maguire, avšak tí, ktorí sa tešia na nejaké super pokerové partičky, budú sklamaní. Je tu toho pramálo. Preto, hoci ma Molly a jej hra celkom zaujala a dej sa nevliekol, nemôžem hodnotiť vyššie. Chýbala tu tá typicky hráčska akcia. Jessica Chastain ma ale posledné roky veľmi pekne prekvapuje, nielenže vyzerá resp. ju zamaskujú stále lepšie, ale vyberá si aj dobré roly, ktoré jej sedia. Film veľmi potiahla. A nesklamal dokonca ani Kostner. ()

Galerie (90)

Zajímavosti (13)

  • Podľa slov Molly Bloom je najvyššia čiastka peňazí, akú kedy videla prehrať za jednu noc, 100 miliónov dolárov. Tiež tvrdí, že dlh bol splatený už na druhý deň. (Astonko)
  • Vo filme vidíme Mollynho advokáta, ako počas prípravy obhajoby číta výtlačok knihy "Mollyna hra". V skutočnosti však bola kniha publikovaná až po skončení procesu. (Fabrinka)

Související novinky

Aaron Sorkin a S. B. Cohen spojí síly

Aaron Sorkin a S. B. Cohen spojí síly

27.10.2018

Herec a známý komik Sacha Baron Cohen (Hugo a jeho velký objev) opět jedná o hlavní roli v chystaném politickém dramatu The Trial of the Chicago 7. Snímek, ke kterému napsal scénář Aaron Sorkin (Pár… (více)

PF 2018

PF 2018

24.12.2017

Začíná se nám finalizovat žebříček TOP 10 nejlepších celovečerních filmů, uvedených v české a slovenské distribuci v roce 2017: 1. Thor: Ragnarok, 2. Wind River, 3. Logan, 4. Paddington 2, 5. Dunkirk… (více)

Reklama

Reklama