Reklama

Reklama

Chladnokrevný zabiják zvaný "Nehodový muž" je znám svojí precizní prací, a to z něj dělá nejlepšího v branži. Jeho život se změní, když mu jeho spolupracovníci zabijí milovanou ženu. (AXN)

Videa (1)

Trailer

Recenze (108)

honajz 

všechny recenze uživatele

A docela to ušlo a myslím, že verbal to popsal skvěle. Některé bitky jsou skutečně takové taneční aranžmá pro slečinky, ale občas se objeví i pokus o humor a dvakrát dokonce povedený, je to skutečně přímočaré a dost to zabaví. Škoda, že Ray Stevenson nedostal větší šanci se ukázat. A ten záblesk z minulosti se sem taky až zas tak nehodil, protože roztrhl děj, ale jako fakt jo, překvapivě se na film dívat dá a dokonce některé scény jsou slušně vymyšlené (třeba vražda účetního ze střechy s využitím střepů). ()

Lateef 

všechny recenze uživatele

Tak nám ti chlapci začínají v ksichtech jaksi otékat, čas a stagnující lymfu prostě nezastavíš. Adkins předvádí hereckou statiku a bojový standard, choreograf Tim Man vytvořil koukatelnou přehlídku spousty různých akčních pohybů, leč v určitých momentech vypadají konfrontace nedotaženě, utahaně, párkrát mi přišlo, že se černé Bílé prostě nechce tu nohu natáhnout, možná se začínají zkracovat podkolenní šlachy, ono v padesáti letech se není čemu divit... a fyzično z ručních "přestřelek" taky úplně necáká, rány viditelně končí trajektorii pár centimetrů před cílem a je to dost zřejmé. Příběh je inovativní asi jako denní režim křečka v kolečku, ale zase se najde pár brutalit z ranku Mortal Kombat - Finish him! Martyn Ford dostal od Adkinse už podruhé přes půlmetrovou tlamu, vůbec nechápu proč tvůrci Jurského světa oživují dinosaury pomocí cgi, když jim jeden učinkuje ve filmech s Adkinsem. Pocitových 50%, na jedno shlédnutí se to v pohodě dá, ale opakovaně se k tomu asi nemám důvod vracet... ()

Reklama

sedm.1 

všechny recenze uživatele

Film přesně podle mého gusta a Scott Adkins si u mě tímto snímkem jen potvrdil status současné nejzářivější akční hvězdy, i když bohužel jen v béčkových produkcích, což je ale možná na druhu stranu i lepší, neboť akce zpracovaná na této úrovni je stokrát zábavnější, odvážnější, choreograficky našláplejší, dynamičtější, ale především hlavně přehlednější, než akce co nabízí veškerá soudobá ačková nudná a nevýrazná produkce dohromady. Hodně mě tu každopádně překvapila i poměrně svěží zápletka, která sice nehýří nějakou převratnou originalitou či inteligencí, ale má vážně spád, několik opravdu vtipných momentů a celkově mi zkrátka přišla celkem kvalitní. Každopádně celé to je ale samozřejmě především o akci, a v tomto ohledu je to jednoduše špička. Adkins tu předvádí své vrcholné bojové umění v té nejlepší možné formě, a to navíc způsobem lahůdkově nekompromisním, takže tu láme kosti na počkání a cákance krve létají na všechny strany a ještě při tom stačí trousit ultradrsný hlášky, zkrátka bomba. V soubojích mu zde pak sekunduje několik dalších skvělých bojovníků, kde samozřejmě nejvíce vyčnívá další hvězda Michael Jai White, ovšem na něm je už znát jistá zaoblenost a věk, ale pořád dokáže být slušnou konkurencí, nicméně on je tu celkový casting prostě parádní, plný výrazných postav, které film hodně oživují a díky kterým to má celý takový koule. Accident Man mě zkrátka zatraceně bavil, jde o perfektní akční řežbu, tohle já prostě fakt můžu ve velkých dávkách :-)!////////////////// 24.6.2024 Druhé shlédnutí: Není co dodat, nekompromisní krvavá řežba, vtipné hlášky, výborné postavy, souboje choreograficky nadupané a především úžasně přehledné, no a na čele toho všeho geniální Scott Adkins! Tohle je zkrátka skutečně podívaná za ryzích 5*! ()

BROKEN_ 

všechny recenze uživatele

Scott Adkins předvádí, že je v těchto béčkových akčních filmech třída. Ze začátku mi to připomínalo styl vyprávění Guye Ritchieho, a to se mi zamlouvalo, až jsem si uvědomil, že ti Britové jedou v tomhle stylu často. Děj filmu je jasně předvídatelný, ale proč řešit děj filmu, když to hlavní na tomhle filmu je akční stránka, a pár povedených vtipných momentů. Akce je zvládnutá bravurně, líbilo se mi, že při akci byla kamera přehledná a zbytečně se nehýbala a taky se moc nestříhalo, to vždycky cením, protože většinou mají tvůrci ve zvyku stříhat, až divák nemá přehled, a díky tomu střihu přijde divák o tu choreografii. Tady je to vše pěkně vidět. Dále herci jsou ve svých rolí solidní, samozřejmě hlavně Adkins, ale mě osobně se líbil nejvíce Ray Stevenson. A taky tady máme Michaela Jai White, který se v soubojích s Adkinsem nejlíp předvedl. Počkat..... zapomněl jsem na tu bloncku s katanou. Ta nejvíce zatopila Adkinsovi, plus jejich choreografie byla nejlíp zvládnutá z celého filmu. Adkins v akci předvádí se umění, na které je krásný pohled. To se mi líbí, když vidím, jak herec jede akci sám bez toho aby ho někdo zastoupil. Jak už jsem zmínil humor, tak tady mě nejvíc bavili scény s Fredem, hlavně jeho poslední scéna je TOP. Poslední co musím zmínit, jsou ty "nehody". To jak Adkins vždy přemýšlel jak Sherlock, aby to vypadalo jako nehoda mě vždycky rozesmála, bylo to strašně pitomý, až to bylo dobrý. Accident man je vydařené akční béčko, které má dobře vypadající akci, se skvělým Adkinsem v hlavní roli. Všem fanouškům Adkinse doporučuji, rozhodně nebudete zklamaní. Velmi silné 4 hvězdy. ()

Ellmariachi 

všechny recenze uživatele

Nemám větší problém. Jasně, Scott prostě není herec, který by táhl film svým talentem. Jasně příběh je pitomoučkej a scénář občas vtipnej. Ale koukám na film s Adkinsnem a nečekám výkony z ranku De Nira a dialogy na úrovni A1. Toho zabijáka jak nám je představen ze začátku mu člověk věří tak tak. Časem tuhle pózu Scott opustí a je to dobře, protože člověk přestane myslet na blbinky, kterých se postava dopouští a začne si užívat parádní jízdu. Sice béčkovou, ale parádní. Děj odsýpá a flash back je příjemným zpestřením. Akce se mi líbila a myslím, že Scott nemá ambice prodávat něco víc. Taky by filmu slušelo být v temnějším tónu a lépe bych vystavěl jeho vztah k bejvalé, aby člověk mohl víc fandit. Cekově ale moc dobrý béčko. 70 procent. ()

Galerie (24)

Zajímavosti (12)

  • Akční bojové scény ve filmu režíroval choreograf Tim Man v titulcích uvedený jako „Fight Director“ a v malé roli si zahrál zabijáka na motorce. (Rominator)
  • Natočeno podle stejnojmenného komiksu vytvořeného Patem Millsem a Tonym Skinnerem. (Johnny.ARN)
  • Když se Mike Fallon (Scott Adkins) setká s Charlie Adams (Ashley Greene) v autobuse, je to autobus 150, což je typ Enviro 400, ale když si sednou nahoru, jsou zjevně ve starém autobusu typu Routemaster. (Johnny.ARN)

Související novinky

Zemřel herec Ray Stevenson

Zemřel herec Ray Stevenson

22.05.2023

Velice smutná zpráva zasáhla v pondělí filmový svět. Milovaný a uznávaný herec Ray Stevenson zemřel ve věku 58 let. Zprávu potvrdil server Deadline s tím, že Stevenson údajně zemřel v Itálii, kde… (více)

Reklama

Reklama