Reklama

Reklama

VOD (1)

Poté, co vydá úspěšný bestseller inspirovaný úmrtím jednoho z jeho spolužáků ze střední školy, je kontroverzní spisovatel Sidney Hall (Logan Lerman) nečekaně katapultován ke slávě a věhlasu. Vztah s jeho přítelkyní (Elle Fanningová) se začne rozpadat, neboť temné důsledky vydání této knihy naruší jejich společný život a Sidney náhle beze stopy zmizí. Bezmála o deset let později začne tajemný detektiv (Kyle Chandler) pátrat po zmizelém spisovateli, jehož knihy jsou propojeny s řadou záhadných případů žhářství. (Cinemax)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (112)

ARI50 

všechny recenze uživatele

Spisovatelský zázrak, film začal dost dobře a nenudil ani moc, celý film sice skáče z bodu A do bodu B a naopak a příběh je celkem super tak tahle kniha zůstane dočtena a zapomenuta. Logan je prostě zvláštně nadaný a zajímavý kluk a nakonec muž. Skvěly hudební doprovod a hlavně trochu stopu zkrátit. ()

silentname 

všechny recenze uživatele

Myslím si, že už nejaký čas som hľadal film, ktorý by ma zase posadil na zadok. Kde by som pozeral a po dopozeraní potreboval nejakú chvíľku na to, aby som ho ešte celkovo vo svojom vnútri spracoval a dal si všetko dokopy. V mojich očiach je "The Vanishing Of Sidney Hall" vynikajúcim filmom. V celej svojej podstate podľa mňa funguje skvele a keď sa jednotlivé detaily na konci ku všetkému pripoja a dostaneme dokopy kompletný obraz, tak som si uvedomil, že celý čas ma film zavádzal k niečomu úplne inému a pritom som mal možnosť vidieť film tak silný, tak úprimný a tak od srdca spracovaný, že na mňa vysoko zapôsobil. Logan Lerman je vynikajúci hlavný hrdina a jeho postava Sidneyho je na tom rovnako. S Elle Fanning sú podľa mňa veľmi zlatí a neskutočne im to pristane. Obaja boli úžasní a majú spolu veľa pekných, no neskôr aj veľmi silných momentiek. Lebo nie je to len o tom, čo sa deje, ale aj o tom všetkom, čo sa už stihlo medzi nimi stať. Kyle Chandler je rovnako skvelý. Nebudem o ňom veľa prezrádzať, lebo je to celkom príjemné prekvapenie, ale musím povedať, že ma to veľmi nadchlo ho opäť vidieť v skvelom filme. Atmosféra filmu je vynikajúca. Možno v prvých častiach to môže byť trošku nudnejšie, no čím viac sa blížime k vrcholu, tým viac ten film funguje a dokáže v nás vybudovať všetky potrebné emócie. Je tu obrovské množstvo momentov, kde som mal v očiach slzy a film na mňa veľmi zapôsobil. Niektoré veci som vedel celkom odhadnúť, iné ma nakoniec prekvapili, ale nebol tu ani jeden moment, o ktorom by som sa vyjadril ako nezaujímavý alebo zlý. Všetko do seba zapasovalo perfektne. A ak film na mňa dokáže takto zapôsobiť, tak ide o skutočne silné dielo. A osobne môžem len odporúčať. A dúfam, že to na vás zapôsobí rovnako ako na mňa. Hodnotenie: A ()

Reklama

slunicko2 

všechny recenze uživatele

Příběh s velkým P. 1) Škoda, že tvůrci se rozhodli podat story souběžně hned ve čtyřech časových rovinách (dítě, střední škola, spisovatel, útěkář). Vyznat se v tom sice dalo, ale přesto dávám přednost lineárnímu plynutí času. Ubírám proto jednu hvězdičku. 2) 25letý Logan Lerman (spisovatel Sidney) je herecky rok od roku stále lepší a lepší. Rovněž 25letý Blake Jenner (šikanista Brett) je pěknej kluk. ()

Pavlínka9 

všechny recenze uživatele

Hodně silné, depresivní, pravdivé, syrové a lidské - bez přetvářky. Za mě top film, který jsem tento rok viděla. Dostalo mě mnoho momentů, kdy jsem byla úplně v šoku a očekávala jsem, zdali budou odhaleny ty chvilky, o kterých se mluví, ale člověk nevěděl přesně o čem. Dvakrát u mě přišly slzy a chvíle, kdy jsem jen zcepeněle seděla. Všechno to zapadlo do sebe a tleskám. ()

Ryuuhei 

všechny recenze uživatele

Film má tři dějové roviny, které jsem ze začátku nevěděl, zda na sebe nějak opravdu navazují, nebo jde jen o hru s fantazií. Výsledná skutečnost a dílky, které po celou dobu chyběly a díky nimž byl děj poněkud tajemný, se naplno projevily až v samotném závěru a o to emotivnější dohru celý snímek měl. Tato myšlenkami protkaná romantika se špetkou tragédie, melancholie, deluzí a opravdu miniaturního nihilismu, se mě osobně dokázala dotknout a zanechala ve mně hořkosladké pocity. ()

Galerie (7)

Zajímavosti (1)

Reklama

Reklama