Reklama

Reklama

VOD (1)

Ivan Najdenov (Viktor Choriňak), celkom obyčajný mládenec, sa náhodou prenesie zo súčasnej Moskvy do fantastickej zeme Belohorie. V tomto paralelnom svete žijú hrdinovia ruských rozprávok, kúzla sú prirodzenou súčasťou ich života a problémy sa riešia súbojmi s bohatierskymi mečmi. Na svoje veľké prekvapenie sa Ivan ocitne priamo v centre súbojov svetlých a temných síl. Zatiaľ mu ale nie je jasné, prečo má v týchto dramatických udalostiach zohrať hlavnú úlohu práve on. Všetci totiž veria, že on jediný dokáže ukončiť zničujúcu vojnu dvoch znepriatelených svetov. (TV JOJ)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (133)

natalanka 

všechny recenze uživatele

Jůůůj, tak vtipnou a hezkou pohádku jsem už dlouho neviděla. A pokud se chcete 114 minut dobře bavit, smát....pak si udělejte skvělý čaj, nebo kakao a hezky vypněte realitu a vzhůru do světa kouzel a pohádkové říše. Tahle pohádka je opravdu nádherná a vtipná. Běhající domeček na kuřích nožkách fakt nemá chybu. :-) ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Velice originální ruské fantasy s pohádkovými prvky a příjemným humorem, který nenudí. Poslední roky je ruská kinematografie minimálně po technické stránce na velmi vysoké úrovni splňující současné standardy. Moc filmu nepomohla příliš moderní hudba, která se mi do pohádkového světa absolutně nehodila. Naopak si mi líbily snad všechny pohádkové postavy, které se zde objevily. Baba Jaga, chaloupka na kuřích nožkách či vodník byli skvělí. [70 %] ()

Reklama

Adramelech 

všechny recenze uživatele

Moc pěkná ruská fantasy s mnoha vtipnými momenty a parádními efekty. Třeba hned v expozici filmu, jak se letící dravý pták proměnil v ženskou, a potom scéna z reálného světa, která ukazuje, jak funguje ezobyznys. To obojí mě už dokázalo upoutat. Pak se Ivan dostane do pohádkové říše a rozběhne se další děj, jemuž nechybí spád a řada dobrých režijních nápadů. Ruská kinematografie se tentokrát docela vytáhla. ()

Necrotongue 

všechny recenze uživatele

Myslel jsem si, že se budu dívat na fantasy, ale šlo spíše o pohádku říznutou až příliš jednoduchou komedií. Vliv společnosti Disney byl, bohužel, až příliš patrný, otravoval mě i neruský soundtrack, ale co nadělám. Ivan byl přijatelně nablblý, Kostěj dostatečně Nesmrtelný, Vasilisa příjemně dekorativní, Baba Jaga patřičně zapšklá a vodník kvalitně nahradil Jar Jara Bingse. Nebudu se tvářit, že jsem se u filmu nebavil, jen jsem měl často dojem, že tvůrci nemuseli v oblasti humoru tolik tlačit na pilu, a byl bych za větší podíl ruského vlivu a za méně shrekovin. / Poučení: Když ti někdo podá pomocnou ruku, neječ.  3*+ ()

kenkaku 

všechny recenze uživatele

Tedy já se bavil neskutečně. Těch parodických situací (ne přehnaně debilních) je mraky a východní pojetí někomu kdo měl ještě na základce ruštinu vůbec nevadí. Naopak dává o to vtipnější pozadí (třeba tomu, kdo neviděl nikdy Mrazíka, spousta věcí vtipných nepřijde). Jediná vada na kráse je, že ten Ivan je takoj balšoj durak… ale i na to se dá zvyknout. ()

Galerie (31)

Zajímavosti (4)

Reklama

Reklama