Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Sen Rubina "Hurikána" Cartera vyhrát šampionát v boxu ve střední váze se hroutí poté, co je zatčen společně s dalším mužem za vraždu tří lidí v baru v New Jersey. Nespravedlivě obvinění Carter a John Artis byli usvědčeni a odsouzeni na doživotí ve věznici, kde se Carter rozhodl dát průchod své frustraci a svému zoufalství tím, že sepsal svůj příběh. O několik let později mladý Američan žijící v Kanadě poprvé v životě pochopil směr, kterým se má ubírat, když si přečetl Carterovu knihu. Začal si s ním psát. Ani ne dvacetiletý mladík byl natolik přesvědčený o Carterově nevině, že přesvědčil sociální kurátory, aby rozjeli kampaň za jeho propuštění. Ačkoli byl Carter nejprve vůči těmto aktivitám opatrný, brzy si ho získali svým výjimečným nadšením a nesobeckým nasazením v jeho případu, což okomentoval slovy: "Nenávist mě přivedla do vězení, láska mě dostane ven." Carter v sobě našel víru a rozhodnost pustit se znovu do boje za spravedlnost, nakonec opustil stěny věznice jako svobodný člověk. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (168)

Smok 

všechny recenze uživatele

Vynikajúci športový a dojemný životopisný film o Rubinovi Carterovi, ktorý aktívne boxoval v šesťdesiatych rokoch a vďaka nepriazni osudu, páru neprajníkov a svojej nepoddajnosti si vo svojom živote musel prejsť doslova peklom. Aj napriek vyše dvojhodinovej stopáži nenudiaci film, ktorý ma držal v napätí až do záverečných titulkov. Zase sa mi potvrdilo, že tie najlepšie (ale aj najsmutnejšie) príbehy píše život sám. ()

ClintEastwood 

všechny recenze uživatele

Hodně slabý odvar legendárního Zuřícího býka, který byl autobiografií boxera Jakea LaMotty. Tento film se snaží vypadat zajímavě, ale nemá na to páru ani gule. Není zde Scorsese, není De Niro či Pesci a všechno působí už od prvního záběru strašně účelně a plagiatorsky. Rozhodně snímek na tři hvězdy, ale za tu neoriginálnost a pokus o kopii, jednu ubírám. A ty ufňukaný černý huby už si taky strčte někam... ()

Reklama

Dyas 

všechny recenze uživatele

Vynikající životopisný drama o boxerovi, který neprávem dostal doživotní trest. Ve vězení napíše svou autobiografii, na kterou po pár letech náhodou narazí mladý inteligentní černoch, který se do ní velmi rychle začte. Následně postupně začne věřit v Hurikánovo nevině a chce mu pomoci. Začíná skvělý příběh vysvobozování boxera ze spárů vězení. Denzel Washington je borec a sympaťák a v této roli pěkně vynikl. Těch 140 minut uběhlo hezky plynule bez pocitů nudy. ()

viperDavid 

všechny recenze uživatele

Trošku mě zaráží fakt, že divákovi nedají moc na výběr, zdali věřit nebo nevěřit. Od začátku jde o jasnou nevinnu a film vám nedá naději na jiný úhel pohledu. To je škoda. Nechci dokument, ale chci opravdovou skutečnost ne jen náznak. To ale chybí u mnoha filmů natočených podle skutečných událostí. Denzela jsem měl vždycky rád a je celkem jedno v čem hraje. Přiznám se, že herecky se mi líbil víc v training day, ale tím nechci říct, že by si tady oscara nezasloužil. Ale asi to tak má být. ()

Aslan 

všechny recenze uživatele

Hurikán v Ringu je film, ktorý sa ma vždy bytostne dotkne. Je to príbeh o sile človeka, o nádeji, o spravodlivosti a kráse ľudskej blízkosti a priateľstva. Ak jedno staré porekadlo hovorí, : Povedz aké knihy čítaš, a ja ti poviem povedz mi akých máš priateľov a ja ti poviem akým si človekom.“ Nádherne scény vnútornej interakcie mladého černošského chlapca a Hurikána, je ho strach dôverovať ľudom, jeho vyrovnávanie sa z rozsudkom a boj o slobodu ,aspoň vnútornú, keď nie telesnú... Nádherný príbeh, nemenil by som nič... Absolut ***** ()

Galerie (34)

Zajímavosti (24)

  • Príbeh je založený na životopise boxeristu Rubina "Hurricane" Cartera, amerického boxera v strednej váhe, ktorý súťažne boxoval od roku 1961 do roku 1966. (Smok)

Související novinky

Zemřel režisér Norman Jewison

Zemřel režisér Norman Jewison

23.01.2024

V požehnaném věku sedmadevadesáti let v sobotu 20. ledna opustil filmový svět kanadsko-americký na sedm Oscarů nominovaný režisér a producent Norman Jewison, tvůrce legendárních a oblíbených snímků… (více)

Reklama

Reklama