Reklama

Reklama

Odříznutí

  • Česko Odříznuto (festivalový název) (více)
Trailer

Obsahy(1)

Dr. Herzfeld najde při pitvě v mozku mrtvoly kapsli se jménem a telefonním číslem své dcery Hany. Hana byla unesena a její otec se musí spojit s “Erikem,” který mu má poskytnout další instrukce. Erikův telefon však zvedne umělkyně jménem Linda. Ta právě našla mrtvého Erika na pláži ostrova Helgoland, který je kvůli zuřící bouři odříznut od okolního světa. Linda sama je ve velkém nebezpečí, neboť má v patách násilnického bývalého přítele. Herzfeldovi rychle dochází, že další pokyny najde uvnitř Erikova mrtvého těla. Aby Haně zachránil život, musí Lindu přimět k provedení pitvy. Linda je tak nucena učinit nemyslitelné, aby Hanu zachránila ze spárů psychopata, zatímco je sama sužována děsivou bouří i vlastními hrozbami. (Cinemax)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (125)

Renfield 

všechny recenze uživatele

Řeže se často a hlavně všechno možné a nejlépe to jde Lindě, která má k tomu díky kreslení komiksů údajné dispozice. Je sice vegetariánka co nerozřízne ani steak, ale Paulův telefonní rychlokurz dělá zázraky. A dělá, protože právě první telefonní pitva je tou vůbec nejlepší scénou, jenž v rozumné míře nepostrádá právě ani humor, který temnou atmosféru rozhodně nekazí. Příběhově je Odříznutí do určité doby velmi slušné, i díky mrazivě větrnému Helgolandu připomíná severskou kriminálku. Proto je škoda, že Christian Alvart v tomto žánru klidně i s nádechem hororu nezůstal a vydal se dost nepochopitelně na let vrtulníkem. Už v posledních dvaceti minutách příběh hodně motá, k předešlému dění které mělo pravidla to příliš nesedí, ale dobrá. Jenže závěr je jedno velké béčko, což sráží i psychopatickou postavu Jana Sadlera. Lepší tři, nebo horší čtyři... 65% ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Co se týká německé kinematografie, nenapadá mě moc slušných kousků, které by se dali rovnat s americkou nebo jinou populární kinematografií a když už se objevil nějaký zajímavý snímek byl spíše někde v kategorii art, než zábavná komerce. A díky tomu, že mám takové přesvědčení, většina filmů německé produkce, mě může jedině překvapit a to se povedlo právě snímku Odříznutí. Dle vzoru ze Švédska i zde se spojuje nesourodá dvojice muž a žena z odlišných světů, aby vyřešili případ brutálních vražd. Film má výborné tempo a velice vtahující atmosféru, kdy je nastolena celá řada otázek a na odpovědi se musí čekat, přestože si divák může brzy myslet, že už ví vše. Herecky i režijně opravdu povedený thriller, přestože se nejedná o žádnou špičku. ()

Reklama

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Atmosférou mi to, nevím proč, připomnělo Purpurové řeky. Jinak pátrání po vrahovi s pomocí symbolů a zpráv, které zanechává, není nic nového, přesto pro mne tenhle typ thrilleru funguje. Bleibtreu je charismatický a dokáže většinu filmu utáhnout sám, Bauerová mu výborně sekunduje. Napínavý příběh s pěkným vizuálem zklame snad jen vyloženě akčně založené diváky. Kopice mrtvol, pitevna, pitva, orgány. Venku zuří bouře, sníh, izolovaný ostrov, hluboké lesy. Linda je samozřejmě nepoučená z hororů, že protivníka je třeba utlouci, rozmašírovat ho a nejlépe mu uříznout hlavu. Ale chápu, že pak by nedošlo na závěr, který se může zdát někomu přepálený, já však tohle hororové klišé očekával a vítal jsem jej. Jen s mladíkem Ingolfem (E. Hesse) jsem si tak nějak nevěděl rady, pořád jsem nedokázal odhalit, na které straně barikády stojí. Povedené. ()

C0r0ner 

všechny recenze uživatele

Malinko výhrad by tam bylo..., ale jinak je to brutální jízda s ratingem 18+, kde o rozkuchané mrtvoly, bodání nožem a všemožné masakrování kdekoho rozhodně není nouze. Do toho atmosféra jako svině a chytrý příběh. Skopčáci se pro jednou překonali a natočili solidní psychologickou a fyziologickou řežbu. 90% ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Řešte po telefonu únos dcery, když jsou indicie umístěné na místech, že by si i otec Fura nablil pod latexovou masku.. Souostroví Helgoland v Severním moři a zasněžená krajina přinášejí skandinávský feeling, neobvyklá součást thrillerů (signál nabitého mobilu) zase perfektní scénu pitvy po telefonu. Směrem k finále se sice začne docela hodně kombinovat, ale „suspension of disbelief“ stihne využít setrvačnost. Vrtulníkový epilog budiž roztomilá béčková třešnička na napínavém a zároveň zábavném dortu.. ()

Galerie (24)

Zajímavosti (2)

  • Film je natočen na motivy knihy „Izolovaný“ (Sebastian Fitzek, Michael Tsokos). (Peetuliska)
  • Natáčanie filmu prebiehalo na nemeckom ostrove Helgoland a v metropole Berlín. (MikaelSVK)

Reklama

Reklama