Reklama

Reklama

Odříznutí

  • Česko Odříznuto (festivalový název) (více)
Trailer

Obsahy(1)

Dr. Herzfeld najde při pitvě v mozku mrtvoly kapsli se jménem a telefonním číslem své dcery Hany. Hana byla unesena a její otec se musí spojit s “Erikem,” který mu má poskytnout další instrukce. Erikův telefon však zvedne umělkyně jménem Linda. Ta právě našla mrtvého Erika na pláži ostrova Helgoland, který je kvůli zuřící bouři odříznut od okolního světa. Linda sama je ve velkém nebezpečí, neboť má v patách násilnického bývalého přítele. Herzfeldovi rychle dochází, že další pokyny najde uvnitř Erikova mrtvého těla. Aby Haně zachránil život, musí Lindu přimět k provedení pitvy. Linda je tak nucena učinit nemyslitelné, aby Hanu zachránila ze spárů psychopata, zatímco je sama sužována děsivou bouří i vlastními hrozbami. (Cinemax)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (125)

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Řešte po telefonu únos dcery, když jsou indicie umístěné na místech, že by si i otec Fura nablil pod latexovou masku.. Souostroví Helgoland v Severním moři a zasněžená krajina přinášejí skandinávský feeling, neobvyklá součást thrillerů (signál nabitého mobilu) zase perfektní scénu pitvy po telefonu. Směrem k finále se sice začne docela hodně kombinovat, ale „suspension of disbelief“ stihne využít setrvačnost. Vrtulníkový epilog budiž roztomilá béčková třešnička na napínavém a zároveň zábavném dortu.. ()

PetrPan 

všechny recenze uživatele

Thriller ve zběsilém tempu, kde máte hned od počátku pocit, že jste naskočili do rozjetého rychlovlaku a krajina za okny se vám míhá před očima podobně jako příběh tohoto německého spektáklu.   Brzy sice zjišťujete, že se nekoukáte na divoké Bavorské Alpy, ale spíš na pečlivě naaranžovanou Potěmkinovu vesnici s několika více či méně vrávorajícími kulisami, ale pokud máte rádi třeba lunaparky, nemůže Vás Odříznutí zklamat. Atrakce střídá atrakci, co do  filmového řemesla je pak vše na svém  místě, nikde se nezabředává do předstíraných uměleckých přesahů a všechno krásně a jednoduše odsýpá. Přepálený závěr se pak dal v rámci žánru přece čekat a za mě pak nadprůměrnou čtvrtou hvězdu přidává evidentně záměrně nejednoznačná postava Ingolfa, která naopak do klasického rámce nezapadá. ()

Reklama

angel74 

všechny recenze uživatele

Prvotním důvodem, proč jsem si film pustila, byl představitel hlavní role Moritz Bleibtreu. Jen mi v souvislosti s jeho jménem moc nesedělo žánrové zařazení, ale světe div se, ono to zafungovalo. Nikdy bych nevěřila, že se budu bát a napětím si kousat nehty zrovna u německého hororu. Christian Alvart do závěrečných minut sice nahňácal až moc zvratů, což působilo poněkud zbrkle, ovšem finální scénu se mu nakonec podařilo ukočírovat víceméně se ctí. (75%) ()

Johnny.ARN 

všechny recenze uživatele

Solídnu prasárničku si nemčúri nachystali. Človek by povedal, že tá pitva v úvode bude to najhoršie, ale kde. Ďalej sú lepšie šmakocinky. Perfektne zamotané, núti to rozmýšľať, až do samotného záveru je to dosť otvorené a stať sa môže hocičo. A hocikto môže byť hocikým. Vyžaduje plné sústredenie a aj keď je na nemecké pomery dlhý, ubehne veľmi rýchlo. Neodporúčam pri ňom jesť. 4 z 5 ()

Necrotongue 

všechny recenze uživatele

Když se sám nad sebou občas zamyslím, musím si vždy přiznat, že chybělo už jen velmi málo k tomu, abych byl plnohodnotným psychopatem. Takhle naštěstí necítím neodbytné nutkání k porcování ještě se mrskajících lidských nebo i zvířecích obětí, morbidní zvídavost nad otevřenou anatomií ještě nedávno žijících tvorů už ve mně ale pevně zakotvila. Když mi FeriusParfax tento německý thriller doporučila, příliš jistoty ve mně nevzbudila, protože klíčové slovo "německý" pro mě není ve filmové oblasti zrovna tím pravým lákadlem. No, ukázalo se, že mě výše zmíněná uživatelka buď hodně dobře odhadla, nebo má v genech podobný defekt jako já, ale touto záležitostí se u mě fakt trefila. Teutoni se tentokrát vybičovali k maximálnímu úsilí a spáchali snímek, u něhož mi ty dvě hodiny+ utekly jako tělesné tekutiny z pitevního stolu, příběh měl smysl, děj měl ten správný tah na branku, sedělo mi i obsazení, brutálně jsem se bavil nad přerodem vegetariánky Lindy a pochopitelně jsem si morbidně užíval všechny detaily z pitevny. Bavil jsem se na německý thriller nebývale, a kdyby Helmutům občas nehrklo v kukačkách (například: nefunkční pevné linky až na tu na pitevně nebo otravně klišoidní finále), odhodlal bych se zřejmě i k páté pěticípé, ale i tak je to za pevné čtyři kousky. / Poučení: Se správnou motivací dokáže člověk téměř cokoliv. ()

Galerie (24)

Zajímavosti (2)

  • Film je natočen na motivy knihy „Izolovaný“ (Sebastian Fitzek, Michael Tsokos). (Peetuliska)
  • Natáčanie filmu prebiehalo na nemeckom ostrove Helgoland a v metropole Berlín. (MikaelSVK)

Reklama

Reklama