Reklama

Reklama

Odříznutí

  • Česko Odříznuto (festivalový název) (více)
Trailer

Obsahy(1)

Dr. Herzfeld najde při pitvě v mozku mrtvoly kapsli se jménem a telefonním číslem své dcery Hany. Hana byla unesena a její otec se musí spojit s “Erikem,” který mu má poskytnout další instrukce. Erikův telefon však zvedne umělkyně jménem Linda. Ta právě našla mrtvého Erika na pláži ostrova Helgoland, který je kvůli zuřící bouři odříznut od okolního světa. Linda sama je ve velkém nebezpečí, neboť má v patách násilnického bývalého přítele. Herzfeldovi rychle dochází, že další pokyny najde uvnitř Erikova mrtvého těla. Aby Haně zachránil život, musí Lindu přimět k provedení pitvy. Linda je tak nucena učinit nemyslitelné, aby Hanu zachránila ze spárů psychopata, zatímco je sama sužována děsivou bouří i vlastními hrozbami. (Cinemax)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (125)

Acrobat 

všechny recenze uživatele

Christian Alvart si zrejme počas búrlivej noci, pri ktorej sa pokazilo auto a on musel pešo v daždi ísť značnú chvíľu k benzínke s čudným predavačom. Alebo aj nie, a námet si kreslil v hlave pod palmami niekde na Mauríciu a toho slnka sa mu zdalo až príliš. Každopádne sme svedkami ojedinelej, dychberúcej pitvy rôznych ľudí, zvrátenosti, za ktorú by sa nehanbili ani tvorcovia 7even. Alvart v perfektnej a precíznej réžii realizuje tak jednoducho prekombinovaný príbeh dvoch civilistov, ktorý berie dych od prvej po poslednú minútu. Vo filme funguje všetko, a hoci si kde kto bude myslieť, že sa stratil, bude to dávať zmysel a radenie scén má svoje miesto. Iste, môžeme byť krutý a naznačiť: čo s Dannym ? Kde je polícia (ktorá mi v značke krimi chýba) ? A čo ten Ingolf, kto to bol ? Detaily, s ktorými sa dá žiť, lebo Alvart sa sám šupol do vysokej ligy a zapamätateľného snímku. Mrazenie v chrbte, žiadne reči, výborne civilná Európa, totálny pitevný masaker. Alvart by mal robiť už len takéto veci. (videné 03.02.2020, BDrip) ()

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele

Temná a napínavá filmová adaptace bestselleru z roku 2012 autora Sebastiána Fitzeka, který napsal společně s právníkem Michaelem Tsokosem. Dějově rozsáhlý příběh, s až neskutečně provokativním sadistickým popisem násilí, ocení hlavně čtenáři literární předlohy a fanoušci autora. Tvůrcům se podařilo natočit snímek naprosto v souladu s duchem originálu. Filmoví matadoři v celém konceptu ztvárnění poznají motivy, které tady sice už mnohokrát byly, ale i v tomto snímku kupodivu pospolu fungují dobře. Jako příklad lze uvést telefon. Nepostradatelná věc po celou dobu příběhu používající dvě hlavní postavy celého dějství. Něco takového jsme mohli vidět například už ve snímku 'Cellural' (2004). Oba tyto snímky kromě onoho telefonu spojuje také únos a naprostá zoufalost a beznaděj. Příběh jako takový je však přeci jen jiný. A protože jeden z hlavních postav je profesí patolog, i patologie tu má velice významnou roli. Temný výraz dějové agrese se zmíněným zoufalstvím občas odlehčí i nějaká ta úsměvná scéna, která nepůsobí nijak trapně. Sem tam se také objeví absurdnost a plejáda otazníků nad logikou věci, ale jako obvykle, bez toho by to prostě nešlo. Stopáž přes dvě hodiny a není nudného místa. Snímek si celou dobu drží nastavené tempo a jedinkrát nezaškobrtne. Snímek jako správný temný thriller zkrátka chytne a nepustí. Mrazivý thriller, svým způsobem podobající se svým severoevropský protějškům, má co ukázat. ()

Reklama

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Nesmírně příjemné německé překvapení. Dlouho jsem neviděl takhle příjemně mrazivý thriller. Na začátku nás tvůrci nemilosrdně hodili do vody a nechali nás se topit. Postupně se však v této vodě začínáte orientovat a vyplavete nad hladinu. Nevzpomínám si, kdy jsem ve filmu viděl lépe zobrazené pitvy mrtvol. To byl opravdu pošmak pro moji citlivou duši. Závěr byl na můj vkus možná až zbytečně složitě překombinovaný, ale v rámci celého filmu to nebylo nic, co by mi nějak zvlášť vadilo. [82 %] ()

Nikol10 

všechny recenze uživatele

Vidím, že dost lidí tohle přirovnává k Sedm. Sedm je moje srdcovka a vůbec nejlepší thriller všech dob. Sedm oproti tomu je neskutečně chytrý film s tak dokonalým scénářem, že pochybuji, že najdete chybu. Odříznutí má luxusní atmosféru, je napínavý, parádní herce.Zvraty, překombinovanost děje mi vesměs nevadí, ale pokud mají hlavu a patu. Tohle mělo spoustu chyb . Závěr byl vyloženě pitomý. Kdo je Danny,nebo mladý studentik vozici hlavní postavu se nedozvíme,nebo si to máme domyslet?Ale pro mne je nemyslitelné ,že hlavní zaporak má tolik štěstí,že i na jakože horor to je moc a nebo není? Každopádně nemůžu tomu filmu úplně křivdit, poněvadž tak hustou, mrazivou atmosféru a pitvu přes telefon jen tak v dnešních filmech neuvidíte.70 procent. ()

FeriusParfax 

všechny recenze uživatele

Tenhle thriller dělal čest svému žánru. Už od začátku je plný napětí, akce a super atmosféry. Pravda. Jste sice na začátku zmatení jak lesní včela, ale postupně vám jsou karty hezky rozkrývány. Veškeré herecké obsazení bylo perfektně vybrané. Nejsympatičtější mi byla Laura. Konečně sympatická a příjemná ženská postava. „Hledání pokladu“ bylo nápadité, mělo to šmrnc a napětí. Minimálně 1* letí i za realistickým vyobrazením. Jak už pitvy, znásilňování, tak mrtvých těl a sebevražd. Kolečko událostí se hezky pomalu uzavírá a vše do sebe zapadá. S postavami tedy nešetřili, takže konec byl trošku chaotičtější, ale stejně jsem byla přikovaná k obrazovce a napnutá. Už jsem ani nevnímala brebentění milé společnosti.  Obrovské překvapení. Jen ten úplný konec byl navíc a rozhodně by se bez toho film obešel. Velmi silné 4*. Moje nerozhodnost ale možná časem zvýší na 5*. ()

Galerie (24)

Zajímavosti (2)

  • Film je natočen na motivy knihy „Izolovaný“ (Sebastian Fitzek, Michael Tsokos). (Peetuliska)
  • Natáčanie filmu prebiehalo na nemeckom ostrove Helgoland a v metropole Berlín. (MikaelSVK)

Reklama

Reklama