Reklama

Reklama

Odříznutí

  • Česko Odříznuto (festivalový název) (více)
Trailer

Obsahy(1)

Dr. Herzfeld najde při pitvě v mozku mrtvoly kapsli se jménem a telefonním číslem své dcery Hany. Hana byla unesena a její otec se musí spojit s “Erikem,” který mu má poskytnout další instrukce. Erikův telefon však zvedne umělkyně jménem Linda. Ta právě našla mrtvého Erika na pláži ostrova Helgoland, který je kvůli zuřící bouři odříznut od okolního světa. Linda sama je ve velkém nebezpečí, neboť má v patách násilnického bývalého přítele. Herzfeldovi rychle dochází, že další pokyny najde uvnitř Erikova mrtvého těla. Aby Haně zachránil život, musí Lindu přimět k provedení pitvy. Linda je tak nucena učinit nemyslitelné, aby Hanu zachránila ze spárů psychopata, zatímco je sama sužována děsivou bouří i vlastními hrozbami. (Cinemax)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (125)

Untentrauer 

všechny recenze uživatele

Pro mě osobně to bylo obrovské a milé překvapení. Od filmu jsem absolutně nic neočekával a o to byla upřímnější má radost ze zahnání nudy. Začátek filmu, střed i konec si udrželi svou kvalitu což hodnotím vždy u všech filmů pozitivně. Zápletka filmu se točí okolo jednoho doktora a jeho unesené dcery. Vše to nakonec souvisí s jeho dávnou minulostí. Není to průhledné, není to odhadnutelné ani odfláknuté. Výkony herců jsou také velmi kvalitní. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Klobouk dolů Němci! I když jsou ve filmu momenty, které působí lehce béčkově, a celý námět vlastně úplně vynechal pojem policejních složek, a tak si s příběhem dělá doslova co chce, tak pořád jste se atmosférou přiblížili poctivému atmosférickému mysterióznímu thrilleru, kterému zřejmě navždy bude vládnout legendární Fincherův kousek Sedm. Poprvé jsem se snad setkal s tím, že Němci konečně pochopili, jak využít kulisy severní části Německa omílající moře a natočit film, který svým obsahem bude připomínat to nejlepší ze skandinávských kriminálek. Po dlouhé době thriller, který jsem si opravdu nesmírně užil! ()

Reklama

Vančura 

všechny recenze uživatele

Už před časem mě napadlo, že Moritz Bleibtreu snad zatím nikdy nehrál ve vyloženě špatném filmu (aspoň z těch, co jsem viděl), což se zde opět potvrdilo. Jeho postava je hodně zajímavá a sympatická, že mu člověk prostě musí držet palce, aby ta jeho zběsilá jízda (a tak trochu reklama na Mercedes) dopadla dobře. Nějaká míra uvěřitelné pravděpodobnosti sice dostává v příběhu dost na frak, ale není to nijak na škodu celkové zábavnosti, spíše naopak. Na můj vkus je taky děj trochu moc překombinovaný, až jsem se v tom občas docela ztrácel, ale opět - nevadilo mi to tolik, aby mi to zkazilo výsledný zážitek. Btw. pitva po telefonu - to jsem ještě v žádném filmu neviděl a hodně mě ten nápad nadchnul. ()

oveckaoa 

všechny recenze uživatele

Co se stane, když spojíte jakýkoliv díl Sawu (speciálně poslední Jigsaw) s Mlčením Jehňátek? vznikne tohle. Tak, že zde máme patologa, který najde v mrtvole vzkaz od někoho kdo unesl jeho dceru a chce ji zabít. Mezitím se dovolá ženské co mu pomáhá (ještě s jeho kámošem) a pronásleduje ji její starý a hledají tu jeho dceru. Film je plný logických děr a náhod tak, že když to vezmeme od začátku jaká je pravděpodobnost, že ta ženská poté co spadne ze srázu objeví mrtvolu zvedne telefon a chce mu pomáhat (klidně mohl narazit na nějakého zloděje, který by tu mrtvolu okradl a bylo by po ptákách) dále pak jak veliká je šance, že se mu na pitevní stůl dostane ta mrtvola se vzkazem, když tam bylo dalších cca 6 patologů pochopil bych kdyby tam byl vzkaz třeba , ale takhle. Dále pak proč mu ta holka nerozbila tu kameru , když věděla, že si to chtěl natáčet takhle by ho zdržela a ušetřila by více času. Některé ty mrtvoly jsou těžce nedořešené (to ta soudkyně neměla žádné příbuzné, kterým by chyběla, že ji musel najít ten patolog) to s tím vrtulníkem je píčovina úplná (jasně nemůže se sem nikdo dostat , ale vrtulník to zvládne) a našel bych toho více. 60 procent ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Christian Alvart, který natočil Symptom Pandorum a Případ číslo 39 dává po 10 letech o sobě vědět v slušném Německém Thrilleru. Příběh se zaměřuje na Patologa, který v mrtvole nalezne číslo své dcery, která byla unesena sadistickým psychopatem a rozpoutá hon na kočku a myš, kde hlavní hrdina bude muset hledat nápovědy k nalezení své dcery. Tradičně výborný Moritz Bleibtreu, který patří současně k nejlepším hercům Německé kinematografie a dojde i na hezky zobrazené vnitřnosti, především při pitvě. Celkem mi zážitek kazily nepřehledné titulky a je to možná až moc dlouhý, ale jinak slušné. 65% ()

Galerie (24)

Zajímavosti (2)

  • Natáčanie filmu prebiehalo na nemeckom ostrove Helgoland a v metropole Berlín. (MikaelSVK)
  • Film je natočen na motivy knihy „Izolovaný“ (Sebastian Fitzek, Michael Tsokos). (Peetuliska)

Reklama

Reklama