Reklama

Reklama

Velmi temné období

(festivalový název)
  • USA Super Dark Times (více)
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Stredoškoláci Zach (Owen Campbell) a Josh (Charlie Tahan) sú najlepšími priateľmi už odmalička. Pri jednom bežnom poflakovaní sa s dalšími chalanmi zo školy však dôjde k hroznej nehode a strach ich prinúti konať nerozumne a pudovo. Incident zanechá stopy na ich psychike a stáva sa počiatkom trhliny priateľstva, ktoré sa pod náporom obrovského tlaku výčitiek svedomia a postupne sa rozvíjajúcej paranoje začne meniť v sled násilných činov. (sochoking)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (54)

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Toto bolo obrovské prekvapenie. A myslím, že nie som sám. Naozaj veľmi podarená snímka, ktorá odsýpa, má rýchle tempo a nenudí. Poradil by som vám, aby ste si dopredu neprečítali, o čom to bude. Herecké obsadenie je síce absolútne amatérske, ale výkony sú slušné. Príbeh a scenár je v skutku kvalitný a rovnako tak dialógy. Hudba nehrá druhé husle a zaznejú veľmi známe a pekné piesne. Môžem konštatovať, že táto snímka bola pre mňa naozaj príjemné prekvapenie a to možno aj preto, že som od toho tak veľa nečakal. Myslím že snímok ocení každý fanúšik filmu z kategórie Thriller. Pokiaľ nehľadáte niečo náročné, nad čím by musíte premýšľať, tak toto je tá správna voľba na večer. ()

Radek99 

všechny recenze uživatele

Skutečně hodně originální indie teenagerovský film, variace na ony typické americké ,,snímky ze střední", skvělá atmosféra, silná úvodní scéna, opravdu krásná kamera, výborný casting i práce s dospívajícími herci, feeling 90. let, postižení ošidnosti dospívání, jen to závěrečné béčkové finále jakoby se tam připletlo úplně z jiného filmu... Silný debut! ()

Reklama

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Keď sa snímku, ktorého príbeh sa opiera o tragickú udalosť a následnú transformáciu osobnosti, nepodarí zasiahnuť diváka, jeho emócie zostanú až na pár pasáži, prevažne bez výkyvu, zrejme len ťažko možno očakávať, že naplní svoje ciele. Škoda, že to nevypálilo ako taký “Alpha Dog”, ktorý síce nie je spracovaním úplne podobný, no tématicky by sa “možno” mohol mierne zrovnávať. “Super Dark Times” je dobrou voľbou, no rozhodne nie výbornou. Inak musím povedať, že Owen Campbell zvládol svoju úlohu na výbornú. Človek by ani nepovedal, že to “iba” hrá .. ()

ledzepfan 

všechny recenze uživatele

Rozjelo se to parádně, pak se to přirozeně přehouplo v soustředěnou psychologickou sondu aby se to následně v závěru sice uvěřitelně, ale trošku zbytečně přeladilo na čistě thrilleroidní vlnu.... Ale vůbec to není špatné. Vztahy mezi postavami jsou kvalitně nadhozené. Některé scény jsou nepříjemné. Jiné zase překvapivě empatické.... Někde mezi 3 a 4 ()

Rob Roy 

všechny recenze uživatele

Super Dark Times se vzaly odnikud a přiložily mi chladné ostří na krk. Určitě jeden z nejpůsobivějších režijních debutů letošního roku a jeden z nejzajímavějších teenagerovských filmů posledních let. Působivý casting, atmosféra, kamera. Pravdou je, že ke konci je to poněkud uspěchané, ale i tak skvělá práce. Proč o tom filmu není slyšet víc? Zážitku pomůže když si nebudete nic zjišťovat, nedívat se na trailer, nic. Kevina Phillipse bedlivě sledovat. ()

Galerie (12)

Reklama

Reklama