Reklama

Reklama

Professor Marston & the Wonder Women

  • Česko Professor Marston – the Wonder Women (více)
Trailer 2

VOD (1)

Snímek Professor Marston & the Wonder Women vypráví neuvěřitelný skutečný příběh autora jedné z nejikoničtějších superhrdinek všech dob a odhaluje svůdná tajemství z jeho soukromí. Harvardský psycholog doktor William Moulton Marston (Luke EvansKráska a zvíře) ve své době sklízel nemilosrdnou kritiku za to, že vytvořil komiksovou feministickou superhrdinku. Skutečnost, že žil současně se svou manželkou Elizabeth (Rebecca HallDárek) a jejich milenkou Olive (Bella Heathcote), byla ale mnohem víc provokativní než všechny dobrodružné příběhy, které kdy napsal. (Bontonfilm)

(více)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (107)

Necrotongue 

všechny recenze uživatele

Na rozdíl od Tváře vody jsem tentokrát neměl námitek k sexuálním praktikám hlavních hrdinů, jelikož do nich nezatahovali obojživelníky ani jiná zvířátka, a tak jsem mohl být po celou dobu na jejich straně ve snaze žít ve společnosti ovládané maloměšťáctvím a pochybnými křesťanskými principy. Film samotný měl skvělou retro atmosféru, dozvěděl jsem se mnoho zajímavého o zrodu Wonder Woman, jen mám velké obavy o ženy, které zažívají pocity vzrušení u Padesáti odstínů čehokoli, protože by u tohoto snímku mohly dosáhnout svého poločasu rozpadu. Každopádně jsem se dobře bavil, takže hodnotím za 4*+. ()

Asmodin 

všechny recenze uživatele

Poutavý film, který nic nenaznačuje a vše rovnou divákovi naservíruje. Pro naznačování tu byl komix celou dobu a pokud jste se nad ním nezamysleli tento film vám vše zodpoví. ...podřízenost může být příjemná, pravda je osvobozující, láska s sebou nese (příjemnou) bolest... To jsou pravdy, ke kterým dojde snad každý člověk aniž by to rozpitvával, a nebo za to očekával diplom. Herecké obsazení bylo skvělé. Obě dámy se k hezky doplňovaly. Dost mě zaujala i erotická scénka, kdy je hezky vidět, že ani v sexu není prvenství muže 100 %. Ze závěrečné scény, kdy má dominantní Elizabeth odprosit Olive mám rozporuplné pocity. Plně souhlasím s výrokem, že ať je člověk sebevíc dominantnější musí se druhému podřídit, obětovat svou pýchu a důstojnost, přesto mi pan Marston v určitém momentu připomínal člena nějaké sekty. Rozhodně doporučuji komixovým fanouškům pro rozšíření obzoru i milovníkům životopisných filmů. ()

Reklama

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Ze začátku se, k mému překvapení, rozjíždí romance o jednom nezvyklém zamilovaném trojúhelníku ve třicátých letech minulého století. Třicátá léta v Americe, puritáni všude kolem Harvardu a milostný trojúhelník…to už samo o sobě značí problémy. První půlhodina je taková nemastná, neslaná…na životopisný příběh snad až i nudná. Pak už to ale začne mít tvar a jakmile se u profesora objeví různé tvůrčí myšlenky na Wonder Woman, začalo mě to docela i bavit. V druhé polovině už to docela ušlo, ale na můj vkus tam bylo pořád hodně málo scén ze světa komiksu. Jedná se o takové romantické drama s třešničkou v podobě vzniku nejznámější ženské superhrdinky Ameriky. ()

Pavlínka9 

všechny recenze uživatele

Je to hodně odvážné, takové čisté, jednoduché, ale přitom neskutečně plné plno "vzkazů" pro další generace :) Měla jsem tam 3 obrovské chvíle s husí kůží - 1) když se sešli v hale, kde se hraje divadlo a poprvé se tam k sobě všichni 3 přiblíží nejblíže, 2) když Olive oblékne do toho kostýmu, 3) když jdou společně jako jedna za Marstonem do nemocnice - to je tak krásně symbolické. Film si nebere vůbec servítky, sexualita je propíraná horem dolem, jen si myslím, že jejich postavy byli tedy hodně neopatrné a vášeň, kterou prostě nemohli skrýt - tak byla jejich kamenem úrazu. Trojice, která je excelentní a jejich "jiskření" a sexuální touha - tak to se dalo krájet a maximálně jsem si to užila :) ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Submise, dominance, bondage, dvě ženy v domácnosti, samé ňamky, nevěděl jsem, že autor Wonder Woman je takhle slušnej človek, hned si svého steelbooku s Wonder Woman vážím víc. Tady je škoda, že vyprávění hlavně v záverečné fázi je tak zkratkovitě, vlastně se film věnuje střetu WMM s americkým pokrytectvím a přitom to silnější na vyprávění by bylo odvyprávět pečliveji ten trojvztah. ()

Galerie (49)

Zajímavosti (6)

  • Marston žil v polyamorickom vzťahu s Elizabeth Holloway Marstonovou a Olive Byrneovou. Po Marstonovej smrti, obe ženy zostali vo vzťahu a vychovávali svoje štyri deti spoločne. (SpoilerAlert)
  • Natáčelo se ve městě Lowell (Massachusetts, USA). (BMW12)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno