Reklama

Reklama

VOD (1)

Snímek "12 hrdinů" se odehrává v trýznivých dnech, které následovaly po událostech 11. září 2001. Americká speciální jednotka vedená kapitánem Mitchem Nelsonem (Hemsworth) je vybrána, aby byla jako první poslána do Afghánistánu na velice nebezpečnou misi. Musí zde v drsných horách přesvědčit generála Severní Aliance Dostuma, aby se k nim připojil v boji proti společnému nepříteli: Talibánu a jejich spojencům z Al-Káidy. Kromě překonání vzájemné nedůvěry a obrovských kulturních rozdílů musí Američané – zvyklí na moderní způsob boje – přijmout prastarou strategii válčení na koních. Navzdory této rozpačité alianci musí noví spojenci čelit drtivé převaze – nelítostnému nepříteli, který nebere zajatce. (HBO Europe)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (234)

silentname 

všechny recenze uživatele

Veľmi schopne natočený, dobre vyzerajúci a správne akčný vojnový film. "12 Strong" funguje v podstate v mojich očiach vo všetkých dôležitých aspektoch. Má postavy, ktoré som rád sledoval, má dobrú akciu, vizuálne je skutočne pôsobivý a je super vidieť, že boli títo vojaci za svoju odvahu, svoje schopnosti a najmä silu byť aj ocenení. Nebudem spoilovať záver, lebo je celkom pôsobivý a môžem povedať, že záverečná bitka je absolútne skvelá. Vôbec nám pocit, že boje sú v tomto filme spracované veľmi schopne a človek má pocit, že je priamo na bojisku so všetkými týmito mužmi. Chris Hemsworth je dobrý kapitán a myslím si, že už je jednoznačné, že ťahá tento film. Rovnako ale aj Navid Negahban ako generál Dostum. Myslím si, že obaja sú skvelé postavy, ktoré som rád sledoval. Michael Shannon je tu podľa mňa trošku nevyužitý. Rozhodne by si zaslúžila jeho postava väčší priestor, než mu bol venovaný. Bol super, ale chcel by som ho vidieť viac. A možno by som chcel vidieť viac aj zloducha filmu, ktorý tu proste len je. Ale dokopy o ňom moc nevieme a nevidíme ho toho moc spraviť. Takže tu film trošku pokrivkáva. Ale rozhodne hovorím, že za pozornosť stojí. Ak máte radi vojnové filmy, tak toto bude pre vás. Hodnotenie: B+ ()

Ellmariachi 

všechny recenze uživatele

Trošku zamrzí, že i přes podle mého fajn obsazení, super námětu a asi slušného rozpočtu z toho všichni nedokázali vytěžit víc. Lokace jsou parádní, technika taky. Akční scény nevypadají vůbec špatně. Jen je to celý vlastně bez šťávy. Vojáků je 12, tedy soudě podle názvu, ale vybavím si z hlavy tak 5? Příběh se dal rozvést do úplně jiného rozsahu a mohlo to jak se říká chytnout za srdíčko daleko víc. Stačilo se jen víc zaměřit na osobnosti vojáků. Přestřelky vypadají solidně, ale i když teče krev nemáte pocit, že když někdo trefí ty "naše", že vás to bude bolet taky. Finální akce stojí za to a asi jen díky ní si budu film pamatovat. 63 procent. ()

Reklama

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

AKční masakr vypadal dobře, ale způsob vyprávěný vůbec neměl šťávu je to skoro až neuvěřitelný, aby takový příběh působil nudně, ale působil toho se chopit Bay, Fuga tak to by bylo žrádlo. Ještě by mě zajímalo, jak to bylo v reálu, protože mě to přišlo až neskutečný, jít do toho takhle po hlavě a jen se zamazat od bahna. Bejt já, tak určitě zařvu. ()

bourec 

všechny recenze uživatele

Tak jasně že spoustě z nás leze americkej patriotismus na nervy.Ale je to jejich film ! Pro ně ! Tak proč na to čumíme? My,u kterejch začíná a končí národní hrdost na Staromáku,jinak vysedáváme v hospě,žerem knedle a chlastáme pivo.Naše činnost v podobnejch událostech se čítá na prstech jednoho člověka v podobě zdravotníků a podobnejch technickejch činností.Ten film je dost jednobarevnejch,možná i ten závěrečnejch popisek událostí může bejt poupravenej,ale kvůli tomu na film prskat,to mi přijde dost trapný.A já se přiznám,a určitě nejsem sám,že kosení turbanů mi přínáší radost.Pro lidi,který děti učej od brzkejch let používat zbrań,a nenávidět,připínat jim bomby na holý těla,a nebo se jako dospělý fanatici odpalovat mezi hordou nevinnejch lidí na veřejnejch místech,pro ty nemám nic víc než slova "lidský hovna".Film se mi líbil tak napůl,myslim dokonce ,že tahle látka se dost opakuje,ale jedna hvězda je nesmysl.Co by pak musely dostat některý neskutečně paskvilní díla?60%. ()

Happens 

všechny recenze uživatele

Když opomenu nesmyslné detaily, které by se v realitě nemohly stát a bohužel shazují film o pár stupňů níž. Tak mi stále zůstávají dvě lopaty patosu, přes který je hodně obtížné se prožrat, absolutně degradující dialogy. A když se dostanu na jádro, tak nevidím herecké výkony, spíš nějakou do termínu na poslední chvíli odevzdanou práci. Víc jak dvě hodiny smuténky, smutnější je už jen ten fakt, že tam opravdu muselo být 12 chlapů, který vyhráli velký kus války s nasazením životů a natočí se o nich toto. ()

Galerie (46)

Zajímavosti (12)

  • Michael Shannon si zahrál vojáka ve filmu World Trade Center (2006), organizoval zde odvetnou akci za útok na „dvojčata“. Ve filmu 12 Strong hraje vojáka reagujícího na tento útok. Dalším hercem, který si zahrál v obou filmech, je Michael Peña, ten si však v prvním filmu zahrál policistu. (bagrneplave)
  • Meno uzbeckého generála – Dostum (Navid Negahban) – v preklade z uzbečtiny znamená "môj najlepší priateľ". (Astonko)
  • Film je založen na ne-fiktivní knize Douga Stantona „Vojáci na koních“, která vypráví o akcích CIA v Afganistánu. (Tomas_TM)

Reklama

Reklama