Reklama

Reklama

VOD (1)

Snímek "12 hrdinů" se odehrává v trýznivých dnech, které následovaly po událostech 11. září 2001. Americká speciální jednotka vedená kapitánem Mitchem Nelsonem (Hemsworth) je vybrána, aby byla jako první poslána do Afghánistánu na velice nebezpečnou misi. Musí zde v drsných horách přesvědčit generála Severní Aliance Dostuma, aby se k nim připojil v boji proti společnému nepříteli: Talibánu a jejich spojencům z Al-Káidy. Kromě překonání vzájemné nedůvěry a obrovských kulturních rozdílů musí Američané – zvyklí na moderní způsob boje – přijmout prastarou strategii válčení na koních. Navzdory této rozpačité alianci musí noví spojenci čelit drtivé převaze – nelítostnému nepříteli, který nebere zajatce. (HBO Europe)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (234)

Packal13 

všechny recenze uživatele

Holt už nejsou devadesátky, akční filmy o blízkým východu dneška musí začínat klasickou větičkou "based on true story", musí být lehce zašpiněné prachem a hlínou, musí proběhnout klasická sterilní akce, a především už nekřičí "MURICA FUCK YEAH" ale pouze to šeptá, neb křik by mohl vyvolat vlnu kritiky. Úvodní 20 minutovka je klasicky extrémně křečovitá a americky červeno bílá, když se snaží vyvolat pocity čehosi další rekapitulací 11. září. Thor má novej tým, Peňa hraje Peňu a všechno je to takové, nijaké. ()

Vavča 

všechny recenze uživatele

Mně se příliš nelíbila první část filmu, která se tak nějak potácí od ničeho k ničemu a neumí pořádně charaktery představit, ovšem od příletu do Afghanistánu je to mazec. Knižní předloha je určitě zajímavá věc, ke které bych se chtěl dostat v češtině. Hudba, výprava perfektní, adrenalin stoupá, vojácký humor, Hemsworth má charisma, v druhé půlce je to působivý válečný film. Rozhodně se to vyplatí vidět, škoda té slabé první půle. (viděno 29.12. 2018) Za mě nadhodnocené, ale prostě jsem to viděl tolikrát, že musím dát nadprůměr. ()

Reklama

Asia_Power 

všechny recenze uživatele

Naprosto všechny scény v tomto filmu jsou podle pravdy včetně tý, kde Thor osedlá Hátátytlu a cvalem se vyřítí proti 497 talibáncům, 14ti bojovým vozidlům a několika tankům a všem jim nakope prdel. Vím to na 100% protože jsem tehdy cválala, spolu se zblitkem jednotky a pár agháncema, vedle něho na velbloudovi a všechno jsem to točila a kdybychom se po tý akci krutě nevožrali a já kráva neztratila kameru s tímto videem, tak bych Vám to tady všem doložila včetně scény, kdy se na tom koni pak všichni chlapi vystřídali (na hřbetě, ne že ho vojeli) protože ten kůň zachránil svět, pyčo !! Neprůstřelnej, nesmrtelnej přes bomby skákající My Little Ponny je nebezpečnější zbraň než gumová atomovka. Dalším jasným fucktem je , že Thor do tý doby velej v boji rotě max ve hře Comand and Conquer, kde měl ty nejlepší výsledky a samo sebou všech svých jedenáct hošanů z tý horký prdele vytáhnul zpátky do lásky plné Jů Es Ej. Sama jsem v té válce postřílela asi 200 talibánců, řezala jim uši, trhala zuby a prodávala ledviny, během bombardování z oblohy, takže jsem si prošla peklem o kterým nikdo z vás zmrdů nemá ani ponětí. A že mi nevěříte? To mám u píči, my jsme to vyhráli a historii píšou vítězové, takže žádnej Thor, žádnej kůň, ale Já sama a pěšky s čínskýma hůlkama v ruce jsem vyhladila komplet celej zlej Talibán. Od té doby mu tam říkají Ta-Linh-Bán, uprostřed náměstí mám sochu v životní velikosti (160 cm s 10 cm podstavcem) , ke který nosej denně oběti, jen abych se nevrátila a talibánci mnou straší děti, který nechtěj večer spát !!! Mno ale pokud tenhle film berete s nadhledem a něvěříte každýmu hovnu, co se tam děje, tak je to celkem koukatelná píčovina. ()

PROCESOR 

všechny recenze uživatele

Tak tady máme úplný začátek amerického tažení v Afganistánu. Je tady podrobně vysvětleno kdo, co a jak, ale to je asi tak všechno. V 21. století jdou koně proti tankům a raketám. I když chápu, že je tam pro ně vhodný terén, tak se mi to prostě nelíbí. Jinak tuctovej snímek o pár amerických vojáků, bez nichž to nepůjde, kterých jsme už viděli docela dost, a nic nového nepřináší. ()

silentname 

všechny recenze uživatele

Veľmi schopne natočený, dobre vyzerajúci a správne akčný vojnový film. "12 Strong" funguje v podstate v mojich očiach vo všetkých dôležitých aspektoch. Má postavy, ktoré som rád sledoval, má dobrú akciu, vizuálne je skutočne pôsobivý a je super vidieť, že boli títo vojaci za svoju odvahu, svoje schopnosti a najmä silu byť aj ocenení. Nebudem spoilovať záver, lebo je celkom pôsobivý a môžem povedať, že záverečná bitka je absolútne skvelá. Vôbec nám pocit, že boje sú v tomto filme spracované veľmi schopne a človek má pocit, že je priamo na bojisku so všetkými týmito mužmi. Chris Hemsworth je dobrý kapitán a myslím si, že už je jednoznačné, že ťahá tento film. Rovnako ale aj Navid Negahban ako generál Dostum. Myslím si, že obaja sú skvelé postavy, ktoré som rád sledoval. Michael Shannon je tu podľa mňa trošku nevyužitý. Rozhodne by si zaslúžila jeho postava väčší priestor, než mu bol venovaný. Bol super, ale chcel by som ho vidieť viac. A možno by som chcel vidieť viac aj zloducha filmu, ktorý tu proste len je. Ale dokopy o ňom moc nevieme a nevidíme ho toho moc spraviť. Takže tu film trošku pokrivkáva. Ale rozhodne hovorím, že za pozornosť stojí. Ak máte radi vojnové filmy, tak toto bude pre vás. Hodnotenie: B+ ()

Galerie (51)

Zajímavosti (12)

  • Michael Shannon si zahrál vojáka ve filmu World Trade Center (2006), organizoval zde odvetnou akci za útok na „dvojčata“. Ve filmu 12 Strong hraje vojáka reagujícího na tento útok. Dalším hercem, který si zahrál v obou filmech, je Michael Peña, ten si však v prvním filmu zahrál policistu. (bagrneplave)
  • Američtí vojáci opravdu dali generálu Dostumovi dárek. Nejprve mu dali krmivo pro koně, které ho moc nepotěšilo. Tak mu poté dali vodku, kterou už ocenil. (Gordy34)
  • Název filmu se objeví až před závěrečnými titulky. (griph)

Reklama

Reklama