Reklama

Reklama

VOD (1)

Snímek "12 hrdinů" se odehrává v trýznivých dnech, které následovaly po událostech 11. září 2001. Americká speciální jednotka vedená kapitánem Mitchem Nelsonem (Hemsworth) je vybrána, aby byla jako první poslána do Afghánistánu na velice nebezpečnou misi. Musí zde v drsných horách přesvědčit generála Severní Aliance Dostuma, aby se k nim připojil v boji proti společnému nepříteli: Talibánu a jejich spojencům z Al-Káidy. Kromě překonání vzájemné nedůvěry a obrovských kulturních rozdílů musí Američané – zvyklí na moderní způsob boje – přijmout prastarou strategii válčení na koních. Navzdory této rozpačité alianci musí noví spojenci čelit drtivé převaze – nelítostnému nepříteli, který nebere zajatce. (HBO Europe)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (234)

Ellmariachi 

všechny recenze uživatele

Trošku zamrzí, že i přes podle mého fajn obsazení, super námětu a asi slušného rozpočtu z toho všichni nedokázali vytěžit víc. Lokace jsou parádní, technika taky. Akční scény nevypadají vůbec špatně. Jen je to celý vlastně bez šťávy. Vojáků je 12, tedy soudě podle názvu, ale vybavím si z hlavy tak 5? Příběh se dal rozvést do úplně jiného rozsahu a mohlo to jak se říká chytnout za srdíčko daleko víc. Stačilo se jen víc zaměřit na osobnosti vojáků. Přestřelky vypadají solidně, ale i když teče krev nemáte pocit, že když někdo trefí ty "naše", že vás to bude bolet taky. Finální akce stojí za to a asi jen díky ní si budu film pamatovat. 63 procent. ()

castor 

všechny recenze uživatele

11. září s nimi silně zamávalo, přesto je americký národ sakra hrdý a sebevědomý, takže vendeta na sebe neměla nechat dlouho čekat. Elitní komando má s pomocí tamního odboje zasadit radikálnímu Tálibánu v Afghánistánu tvrdý direkt. Tvůrci k tomu ovšem přibalili nánosy patosu a hlavně naprosto zaměnitelnou akci, což je s ohledem na jméno ostříleného producenta Jerryho Bruckheimerova pořádné zklamání. Námětově je to jak třetí Rambo, naneštěstí má stejně nenápaditou režii a utahané tempo. Vůbec to není syrové, vůbec to není působivé. Chyběli už jen Ilčí a Hatátitlu. Dietní tři hvězdy. ()

Reklama

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

AKční masakr vypadal dobře, ale způsob vyprávěný vůbec neměl šťávu je to skoro až neuvěřitelný, aby takový příběh působil nudně, ale působil toho se chopit Bay, Fuga tak to by bylo žrádlo. Ještě by mě zajímalo, jak to bylo v reálu, protože mě to přišlo až neskutečný, jít do toho takhle po hlavě a jen se zamazat od bahna. Bejt já, tak určitě zařvu. ()

PauloZ 

všechny recenze uživatele

Od pár jiných jmen za kormidlem to mohla byt fakt strašná pecka! Takhle je to sice pořád parádní, ale až moc lehký průchod vším tím marastem a bahnem, co tam ti vojávi museli zažít. Nenudil jsem se vůbec, ale v ne málo situací jsem si řekal, že ani neni možné nechitit kulku. Zasloužilo by to přitvrdit. Je tam patrioctví jak od Míši Baye, ale bohužel ne jeho um. 3,5* ()

Yoshimitsu 

všechny recenze uživatele

O těchhle válečných true story začínám pochybovat. Pomalu každý válečný film nese pravdivý příběh. Bojovat proti Al-Káidě, Talibánu, který má tisíce fanatických vojáků, tanků, minometů a pořádný arzenál zbraní a vyhrát s 12 chlapy na koních, no to je už na pováženou. Za chvíli se budou bitvy vyhrávat na kolečkových bruslích s oštěpy. Dávám 50% ()

Galerie (51)

Zajímavosti (12)

  • Ve filmu se převážně objevuje útočná puška značky Kalašnikov. Ale objevuje se zde i samopal/útočná puška československé výroby vzor 58. Například verzi se sklopnou kovovou ramenní opěrou, cca v polovině filmu, třímá v rukou před jedním z útoků kmotřenec generála Dostuma. Tato zbraň je mj. ve výzbroji jak afghánské policie, tak armády. (Michalechal)
  • Zbraně použité ve filmu byly také útočná puška m4, AK-47, AKU, kulomet PK a RPG-7. Ve filmu se objevil tank T-72, vozidlo pěchoty BVP a raketomety BM-21 Grad. Vrtulník, který vezl vojáky do hor, byl C-47 Chinok. (K98)
  • Film je založen na ne-fiktivní knize Douga Stantona „Vojáci na koních“, která vypráví o akcích CIA v Afganistánu. (Tomas_TM)

Reklama

Reklama