Reklama

Reklama

Meg Murryová je typická středoškolačka, která bojuje s nízkým sebevědomím a která touží zapadnout. Je dcerou světoznámého fyzika, je inteligentní a talentovaná, stejně jako její mladší bratr, Charles Wallace, což si však Meg zatím neuvědomuje. Situaci silně zkomplikuje zmizení pana Murreyho, které Meg sklíčí a její matce zlomí srdce. Charles Wallace představí Meg a jejímu spolužákovi Calvinovi tři nebeské bytosti, které přicestovaly na Zemi, aby našli pana Murreyho. Společně se vydávají na dobrodružnou cestu. Pomocí skládání času a prostoru jsou přenášeni na světy za hranicemi fantazie, kde musí čelit mocné zlé síle. Na Zemi se Meg vrátí jen tehdy, když se naučí čelit temnotě ve svém nitru a najde sílu potřebnou k poražení temnoty, jež se rychle šíří vesmírem. (Falcon)

(více)

Videa (10)

Trailer 3

Recenze (81)

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Nebudu zastírat. Věděl jsem, že to bude špatné, ale už se mi nesčetněkrát stalo, že i hodně kritizovaný film mi perfektně sedl. Wrinkle in Time rozhodně není ten případ. Už se mi dlouho nestalo, že bych u filmu neudržel pozornost déle než půl hodiny a přistihl jsem se, že jsem třeba 10 minut přemýšlel nad úplně jinými věcmi, ačkoliv mé oči neslezly z monitoru. Ve zkratce tedy řeknu : je to příšerná nuda a nekoukejte na to...Disneyovci sebrali ty největší klišé, hlavně v Americe několik známých jmen a nasáčkovali je do trikově poměrně výpravného filmu a zaobalili obrovskou vrstvou patosu a opovržení. Samozřejmě, že nejsem cílovka, ale přece se nesmí stát, aby naprosto každá postava ve filmu mi byla nesympatická (možná jen Chris Pine se snaží, ale i vzhledem k příběhu je tu bolestivě málo) a absolutně vůbec mě nezajímalo, jak to celé dopadne, tim spíš, že je to pořád Disney, takže to bylo od začátku jasné. Už jsem jen čekal, kdy na ně vlítne Thor a sebere jim ten tesseract. Velká bída. ()

Goldbeater 

všechny recenze uživatele

V pasti času působí jako popový videoklip určený zakřiknutým dívkám, avšak natažený do neskutečných 110 minut. Příšerně doslovnými motivačními proslovy nabitý přeslazený příběh o získávání sebevědomí a moci lásky - daleko za hranicí pouhé dětské naivity, kde začíná vyložená stupidita - však těžko i ti nejmladší mohou brát vážně. Promluvy postav kolísají mezi úsměvně hloupými, kdy se třeba dozvíme, že i elektrony mohou být spojeny silou lásky, až vyloženě směšnými žvásty - když mladá dívka nalezne sebedůvěru a porazí tím zlo, je přirovnána k Nelsonu Mandelovi a Oskaru Schindlerovi. Opravdu mizerné herecké výkony dětských herců (zejména malý Deric McCabe), nadějní dospělí herci v kýčovitých kostýmech papouškující cukrkandlové řeči, okaté angažování Oprah Winfrey do role nejmoudřejší bytosti a Mindy Kaling ve snad nejotravnější roli celého snímku už člověku způsobí jenom psychedelický bolehlav. ()

Reklama

Naslund 

všechny recenze uživatele

Dopředu jsem o filmu nic nevěděl, a tak jsem se nechal zlákat scify názvem a kapitánem Kirkem v prvních scénách filmu. Pozor na to, je to past. Od té chvíle je to nedokoukatelná strašlivost sama, kde nejsou sympatické postavy, není zajímavý jiný svět a kde je vše tááák dlouhé. Já si raději z čirého nezájmu šel v polovině číst noviny. ()

Ryuuhei 

všechny recenze uživatele

Černo-bílý film plný barev, který byl jak na drogách, ale přesto se snažil diváka moralizovat. Protože jasně - být odlišný je v pohodě a člověk musí být za každou cenu rád tím, kým je. Pěkné houby - hlavně se toho nedržte, milé děti. Celý snímek byl výrazný asi jako Země zítřka - vůbec se nedivím, že jsem o něm od promítání v kinech vůbec neslyšel. Otravná a neustále nedůvěřivá hlavní postava, které samozřejmě nikdo nevěřil, protože si automaticky za šikanu mohla sama. Po ani ne deseti minutách nástup ujetých, rádoby sympatických postav a konečně i oslavované cesty napříč vesmírem kamsi, kde člověk viděl stromy se smát a publikum nad tím sjetým děsem řeky slzet. A nechybělo nějaké to rádoby temné drama, kde stačilo držet se toho, co jsem napsal na začátku, aby vše dobře dopadlo a zazvonil zvonec. Po 109 minutách díkybohu! Koncept divný, nesmyslný, nezajímavý, nesympatický... 3x ne. Nebýt to vysokorozpočtová produkce, asi by se to zasloužilo i o odpad. Takhle - ano, efekty byly fajn. A možná tam ani nebyly, jen jsem opravdu měl v těch lívancích k večeři jiný prášek, než ten kypřící. Fakt nevím. 20% ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Malo ísť o veľké dobrodružstvo pre celú rodinu. Veď je to film od Disneyho štúdia. Pastelkový vizuálny dizajn plný trikov, masiek a barvičiek. Ale vidno ( podľa tržieb ), že to už netiahne tak, ako kedysi. A na vine je skôr zbytočné vnucovanie, ktoré z filmu smrdí na hony. Pár plusov ( Zach Galifianakis, scény ktoré neobsahujú CGI ale proste len obyčajné ľudské emócie ) sa ale nájdu. Na film takýchto proporcií, je to ale zúfale málo. ()

Galerie (60)

Zajímavosti (5)

  • Natáčelo se v Los Angeles v Kalifornii (USA) a na Novém Zélandu. (griph)
  • Režisérka Ava DuVernay nikdy nečetla knihu „A Wrinkle in Time“, na jejímž základě je film natočen. (griph)
  • V Česku i na Slovensku byla zrušená premiéra filmu z neznámého důvodu. (kytka.patrik)

Související novinky

Bizarní DC komiks nabírá zkušenou posilu

Bizarní DC komiks nabírá zkušenou posilu

03.06.2019

Ava DuVernay (Selma) se svým prvním blockbusterem V pasti času zklamala. To ale studiím Warner Bros. a DC nezabránilo v tom, dát ji šanci natočit stomilionovou adaptaci bizarního komiksu The New Gods… (více)

Reklama

Reklama