Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Heroin je špatný sluha, ale ještě horší pán... Členové organizované skupiny, která pašuje heroin z Francie do Itálie, pošlou novou zásilku drogy oklikou přes Švédsko, NDR a Československo. V Praze ve Fibichově divadle se v té době chystá premiéra nového baletního představení. Situaci však zkomplikuje hrůzná událost: primabalerína Milada Havlová (K. Fialová) je ve své šatně nalezena mrtvá. Z pitvy a z prvních analýz vyplyne, že zemřela na předávkování heroinem. Vyšetřováním je pověřen kapitán Chrástek (M. Horníček), podle kterého nejde o nešťastnou náhodu, nýbrž o vraždu. Rozbíhá se tak vyšetřování, které odhalí nejen napjaté vztahy mezi členy baletního souboru, ale především mezinárodní zločineckou síť… (Česká televize)

(více)

Recenze (59)

mira.l 

všechny recenze uživatele

No, i když to rozhodně nějaké veledílo není, viděl jsem už spoustu větších blbostí. Takže takové průměrné tři. Za Waldu, za záběry z Rujány - socialistického to ráje pracujícího socialistického člověka, a koneckonců tak trochu i za odvahu tvůrců pustit se do takového tématu, o něčem takovém jako heroin se tenkrát přece docela důsledně mlčelo, ne? "Je to nějaký hrubý":)). ()

Snorlax 

všechny recenze uživatele

Je to tak blbé, že bych nejraději nehodnotila, z úcty k panu Horníčkovi si nedovolím dát odpad. A také kvůli jedné drobnosti. Když si v úvodu snímku povídají padouši francouzsky, jsou překládáni pomocí titulků (vzhledem k technické kvalitě filmu - bílých na bílém pozadí). A v těch titulcích se objeví slovo "džop", tento přepis z angličtiny mne zcela odzbrojil. Takže ve výsledku dávám půl hvězdičky za Horníčka a půl hvězdičky za džop. ()

Reklama

krauset 

všechny recenze uživatele

Na českou detektivku nečekaný úvod ve Francii ustoupí klasickému pražskému zasazení. Podobně jako v případě laboratoře je však pracovní kolektiv výrazně zajímavý, v tomto případě se jedná o baletní soubor Smetanova divadla (dnes Státní opery). Začátek se věnuje nervozitě před premiérou a primabalerína Milada Havlová upadá do stavu hysterie, natolik typickému pro divadelní divy, který nás nechávám na pochybách, zda byla její smrt, k níž došlo po předávkováním heroinem, jen nešťastnou náhodou, úmyslnou sebevraždou, či podlou vraždou. Vyšetřovatelé, kteří jsou poměrně fádní (velký věkový rozdíl, nejsou příliš zapamatovatelní ani charismatičtí), se také podívají do zahraničí, aby rozpletli síť kontaktů pašeráků heroinu, a v podstatě se spojí s jednou z baletek, která odhalí bezmála všechny stopy sama (také projeví na krimi příběhy neobyčejně znamenitý úsudek, když opakovaně nevstupuje do podezřele vyhlížejících místností). ()

Peabody 

všechny recenze uživatele

V diskusi tady většinou chybí  podstatná informace - je to natočeno podle knihy  Pavla Hejcmana - Anděl hraje na violu (vyšlo ve Smaragdu a název je název toho baletní představení ) a je to natočeno velmi věrně, počínaje vrahem, Rujánou, FKK, německými policajty, i expozicí Gabriely Vránové z Čedoku, i tím důchodcem, mladým policajtem a baletkou, dokonce i ten konec je hodně podle knihy. Část připomínek tedy padá na autora knihy. Já to mám docela rád, jednak kvůli Horníčkovi, jednak mne zaujalo to střídání francouzské německé a pražské stopy, poměry v divadle, a jsou tu hezké dívky. Jasně že Kachlík nebyl dobrá režisér, i když v počátcích točil i zajímavé náměty - Já truchlivý Bůh ad. Do opravdových sraček se propadl až za normalizace, kdy točil opravdu hodně a špatně. Asi bych měl dát tři hvězdy, ale nakonec jsem přihodil, mějte slitování. Já to viděl jako kluk v reálném čase a tehdy to podle mne bylo v rámci krimi nadprůměrné. ()

ostravak30 

všechny recenze uživatele

Bohužel se jedná především o velmi nezáživnou a nudnou podívanou. Film je špatný scénaristicky, ale i po dramatické stránce. Navíc si slabou chvilku vybral střihač i kameraman. A Waldemar Matuška, který hodnotí sám sebe jako vřeštícího opičáka? Docela banální kriminálka, u které se toho hodně nažvaní a akce je málo. Pokud člověk poslouchá dialogy, nebo spíše čte titulky, tak se diví, že komanči tuhle kriminálku pustili. Jeden z pašeráků říká Matuškovi několik docela zajímavých názorů o socialismu v Čechách. ()

Galerie (5)

Zajímavosti (4)

  • Divadelní scény se natáčely v divadle J. K. Tyla v Plzni za účasti místního baletního souboru. (sator)
  • Orbigny (Waldemar Matuška) jezdí vozem Mercedes-Benz 220 z roku 1960. Pohřební Vůz je Škoda 1202 (Typ 981) z roku 1963 . (sator)
  • Filmovanie prebiehalo v Prahe a na ostrove Rujana vo vtedajšej Nemeckej demokratickej republike. (dyfur)

Reklama

Reklama