Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V Mrazivé pomstě, strhujícím akčním thrilleru plném černého humoru, hraje Liam Neeson Nelse Coxmana, muže od rodiny, jehož klidný život s manželkou (Laura Dern) je obrácen vzhůru nohama, když jim za podivných okolností zemře syn. Nels začne pátrat po pravdě o smrti svého potomka na vlastní pěst a jeho touha po spravedlnosti se rychle změní v krutou mstu. Drogový král přezdívaný Viking (Tom Bateman) postupně záhadně přichází o své zabijáky a Nels se pomalu mění z příkladného občana v chladnokrevného mstitele, který nedovolí ničemu a nikomu, aby mu stál v cestě. (Vertical Entertainment)

(více)

Videa (13)

Trailer 1

Recenze (353)

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Může už jednou celkem podařený film natočený znova tím stejným režisérem fungovat? Tak tuhle otázku jsem si přesně kladl před puštěním toho snímku a odpověď je, že ano, ale jenom tak nějak napůl. Moland tu natočil doslovný remake svého původního snímku, takže to co fungovalo tam funguje v rámci možností i tady, ale na nějaký překvapení můžete zapomenout. Takže asi takto žánrovka je to slušná a Neesonovi jako už tradičně ta poloha cynického mstitele sedne, ale s přihlédnutím k tomu, že tohle už tu bylo zaokrouhluji i své hodnocení.60% ()

Slarque 

všechny recenze uživatele

Norský originál jsem bohužel dodnes neviděl. Hans Petter Moland si ho ovšem na rozdíl od kolegů nenechal zprasit a natočil si film znovu sám. Přenesení reálií do Ameriky se povedlo a vztahy mezi postavami, či jejich skupinami, dávají smysl. Občas mu tam sice zbyl nějaký vtip natolik typicky skandinávský, až bych hádal, že se mu v Americe moc lidí nezasměje (např. manželčin dopis na rozloučenou). Obsazení Liama Neesona už je možná nějaký meta-humor, nebo mstitele fakt nikdo jiný nehraje. Zkrátka vydařená černá komedie o tom, že pomsta chutná nejlépe za studena (70%). ()

Reklama

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Po videní „Boja snežného pluhu s mafiou“ som sa nevedel dočkať americkej verzie z Neesonom, ktorému proste takéto roly budú naveky sedieť. A nesklamal som sa. V porovnaní s originálom ide v podstate o prekopírovaný scenár, ale Skarsgard vs Neeson hodnotím 1:1. Jediný rozdiel tu robí Sverre Hagen, ktorý bol v škandinávskej verzii taký bláznivý záporák, že tu sa ho prekonať ani len vyrovnať nepodarilo. Ale nevadí, zážitok to bol nadmieru pozitívny. ()

mm13 

všechny recenze uživatele

Made in China :-D ...ale je tam toho viac, oveľa viac. Sa to tvári ako zábavka na jedno použitie (a takou to v prvom rade aj je), no medzi riadkami to neprestáva podpichovať, strkať, štípať. Som rád že Moland pri amerikanizácii svojho filmu nevymenil balkánsku mafiu za Afroameričanov alebo prisťahovalcov ázijského pôvodu (takto je to korektné?), ale za Indiánov (takto je to správne!)... a odrazil sa od toho skvele, vyťažil z toho neporovnateľne viac, než úporne sa snažiaci a hysterický kvíliaci Sheridan. Molandovi Indiáni sú z mäsa, kostí (a krvi!), sú to Indiáni dnešnej Ameriky, nie projekcie beztak neúprimných výčitiek či strojených piet. (a Neeson by aj so svojou impozantnou figúrou mal čo najskôr natočiť poriadne rytierske fantasy... napríklad Sparhawka). ()

TheEvilTwin 

všechny recenze uživatele

Originál jsem neviděl, takže nemůžu srovnávat, ale tahle verze je hodně chabá, a to jak zpracováním, scénářem, výkony i vtahem diváka. Neeson okej, ale je to jedna z jeho horších rolí, celkově všichni herci hráli bez emocí a většího vžití do povrchních a bezcharakterních postav, někdy film nudil, táhnul se (stopáž 120minut je přehnaná) a nijak mě nevzal. Nechápu, co tohle dělalo v kinech, a rozhodně se z tohohle dalo vytřískat více. Za finále o ničem, rychle a zkratkovitě ukončeno si to nezaslouží ani ty 3 hvězdy... ()

Galerie (58)

Zajímavosti (12)

  • Začiatkom roka 2017 bolo filmu zamietnuté povolenie na nakrúcanie v národnom parku Banff v kanadskej Alberte. Vysvetlením bolo, že Parks Canada namietal proti tomu, aby antagonista filmu bol domorodý Kanaďan. V parku sa tak nakoniec nenakrúcalo. (Arsenal83)
  • Když Coxman (Liam Neeson) pouští unesenému klukovi klasiku, tak je to Dvořákův „americký“ smyčcový kvartet. (kuky)

Reklama

Reklama