Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V Mrazivé pomstě, strhujícím akčním thrilleru plném černého humoru, hraje Liam Neeson Nelse Coxmana, muže od rodiny, jehož klidný život s manželkou (Laura Dern) je obrácen vzhůru nohama, když jim za podivných okolností zemře syn. Nels začne pátrat po pravdě o smrti svého potomka na vlastní pěst a jeho touha po spravedlnosti se rychle změní v krutou mstu. Drogový král přezdívaný Viking (Tom Bateman) postupně záhadně přichází o své zabijáky a Nels se pomalu mění z příkladného občana v chladnokrevného mstitele, který nedovolí ničemu a nikomu, aby mu stál v cestě. (Vertical Entertainment)

(více)

Videa (13)

Trailer 1

Recenze (353)

mzss1 odpad!

všechny recenze uživatele

Viděno v kině. Mám DOST! Ani nejsem schopen vztyčit nějaké to procento k dobru. Tak jako tak je to ODPAD jak vyšitý. Pamatuji si loňský ENTEBBE, kterému jsem dal také odpad (prvně v kině). No a čeho jsem se dočkal nyní ? Mého druhého odpadu v kině! To už je opravdu něco špatného v této dimenzi. Jak to mám sakra popsat ? Má to mít černý humor ? No já teda nevím, mě přijde, že to byl nějaký pokus o mix žánrů – a těžce se to nepovedlo. Ani ten Liam Neeson, kterého zbožňuji, to moc nevytrhl. Zde mu role vůbec nesedla a ani to moc dobře nezahrál – asi za to ani chudák nemohl. Celé to bylo suché, bez nápadu, bez vtipného momentu. Žádná přestřelka či vyvraždovačka nebyla zajímavá, prostě nic. Filmy s černým humorem mám rád, ale tohle ? Jedna trapná postava střídala druhou. Především hlavní záporák byl totální kokot. I to mělo spoustu nudných dialogů, které sem naprosto nepatřily. V úvodu si Neeson podá tři gaunery (opět nic co by mě bavilo, nuda) a poté se už v podstatě nic výrazného neděje. Ani to finále za nic nestojí. Dějová linie s indiány ? Bože dyť tahle tématika indiánů ? Sami se ztrapňovali. I když to mělo být odlehčené s tím oním černým humorem. A ani se už nepozastavuji, že je to tu na CSFD v červené barvě. Asi nemám vkus, nevím. Chtěl jsem se po dlouhé práci v kině odreagovat a ona se z toho stala taková sračka. ()

POMO 

všechny recenze uživatele

Osobitě pojmutý thriller s humorem s tuctama mrtvol. Ono odlehčení ho sice dělá jistým spůsobem zábavným, ale téma pomsty zavražděného syna v tak drsných přírodních podmínkách severského prostředí bych si dal raději s naprosto vážnou tváří. Ani padouši zde nevzbuzujou dostatečný respekt. A ta pozitivní indiánská poetika kolem stejně-tak prachsprostých drogových dílerů jako jsou hlavní záporáci, ta už je úplně WTF. Zvláštní filmový patvar, ne úplně vydařeně mixující americké thrillerové prvky s evropskou odvahou si hrát s diváckými očekávaními. ()

Reklama

misterz 

všechny recenze uživatele

Tak to je teda sranda. Len pred pár dňami som si pozrel Boj snežného pluhu s mafiou (2014) kde som v komentári zmienil, že do role hlavnej postavy by sa mi, vzhľadom na jeho predchádzajúce filmy, viac hodil Liam Neeson, a ejhľa, Američania to fakt že aj s Neesonom natočili :). Je to úplne rovnaké ako severský originál, teda až na pár nepodstatných dejových odbočiek (napríklad vtip s bankovkou na penise). Inak ako cez kopirák. Avšak tu sa nepodarilo navodiť takú skvelú atmosféru ako tomu bolo v škandinávskom prípade. Slabší nadpriemer. 70/100 ()

claudel 

všechny recenze uživatele

Pokud by se tenhle film bral vážně, tak to nemůže skončit jinak než odpadem. Pokud k němu budeme ale přistupovat jako k černé komedii až parodii, tak se jedná o poměrně dobrou zábavu. Liam Neeson v roli nasraného mstitele je už trochu otřepaný a ačkoli jej mám jako herce moc rád, on takové postavě už nemá co dát. Působil unaveně a byl tak zastíněn všemi těmi obskurními figurkami z podsvětí. Potenciál Emmy Rossum rovněž totálně nevyužit, dalo by se říct, že si zahrála naprosto zbytečnou postavu. Potlesk tak sklízí především Tom Bateman a scénáristé za nápady se všemi těmi šílenými přezdívkami. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Po videní „Boja snežného pluhu s mafiou“ som sa nevedel dočkať americkej verzie z Neesonom, ktorému proste takéto roly budú naveky sedieť. A nesklamal som sa. V porovnaní s originálom ide v podstate o prekopírovaný scenár, ale Skarsgard vs Neeson hodnotím 1:1. Jediný rozdiel tu robí Sverre Hagen, ktorý bol v škandinávskej verzii taký bláznivý záporák, že tu sa ho prekonať ani len vyrovnať nepodarilo. Ale nevadí, zážitok to bol nadmieru pozitívny. ()

Galerie (58)

Zajímavosti (12)

  • Jedna z postáv vo filme si robí srandu zo sexuálnej povahy mena Nels Coxman. V pôvodnom nórskom filme, ktorého je toto remake, sa hlavný hrdina volá Nils Dickman. (Arsenal83)
  • Liam Neeson se ve filmu objevuje v roli otce postavy, kterou hraje Micheál Richardson. Neeson je pak otcem Richardsona i ve skutečnosti. (BS)
  • Liam Neeson uviedol, že toto bude jeho posledná rola v akčnom filme, čo však veľmi rýchlo nedodržal. (Arsenal83)

Reklama

Reklama