Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V Mrazivé pomstě, strhujícím akčním thrilleru plném černého humoru, hraje Liam Neeson Nelse Coxmana, muže od rodiny, jehož klidný život s manželkou (Laura Dern) je obrácen vzhůru nohama, když jim za podivných okolností zemře syn. Nels začne pátrat po pravdě o smrti svého potomka na vlastní pěst a jeho touha po spravedlnosti se rychle změní v krutou mstu. Drogový král přezdívaný Viking (Tom Bateman) postupně záhadně přichází o své zabijáky a Nels se pomalu mění z příkladného občana v chladnokrevného mstitele, který nedovolí ničemu a nikomu, aby mu stál v cestě. (Vertical Entertainment)

(více)

Videa (13)

Trailer 1

Recenze (353)

Marze 

všechny recenze uživatele

Po zdlouhavém melodramatickém úvodu poskytují únik pěkné scenérie bílých nekonečných plání. Pomalu se probouzí osvěžující černý humor. Nejveselejší nápad se záměnou rezervací ironizuje politickou korektnost. Ve svém žánru film nic nového nepřidává , ale mě se to líbilo a nechápu bojkot Neesona za jeho upřímnost když se přiznal, že jednou také uvažoval o pomstě. Zde je originální nástroj pomsty sněžný pluh. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Původní verze se mi líbila, ale zase ne tolik, abych si jí po čtyřech letech nějak detailněji pamatoval. Některé sekvence se mi začaly vybavovat až postupem času, ale nenutily mě ke srovnávání, což beru jako plus. Každopádně příběhu jednoznačně prospělo přesazení do zasněženého Colorada, které nabízí víc, než norský vidlákov a co se gangsterů týče, tak ti indiánští ty srbské předčí o délku. A díky angličtině a americkému prostředí je tu cítit i trocha Tarantina či starého Ritchieho. Výhrady nemám ani k hercům, takže celkově to vidím tak, že remake je o fous lepší než originál. 85% ()

Reklama

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Nevím, z jakýho iglů jsi vylezl, ale je čas zalízt zpátky." Souboj sněžnýho pluhu s mafií je skvělej film. Jeho remake by byl taky, kdyby to nebyl jenom remake. Prostě opakovanej vtip není vtipem a natočit tentýž film znovu je jako zamotávat mrtvý mafiány do pletiva a házet je do vody. No to asi nebyl nejlepší příklad. Prostě se tady nemluví norsky, ale americky a jinak je to stejný. Vlastně není. V Norsku tam určitě nepobíhalo tolik indiánů. takže kdo neviděl originál, tak by se mohl celkem pobavit. Mě to spíš nudilo. ()

tron 

všechny recenze uživatele

Nórsko-dánsko-švédsky originál z r. 2014 som nevidel, ale remake (od rovnakého režiséra, akurát premiestnený do iného zemepisného pásma, čiže napr. srbskú mafiu nahradila indiánska) ma bavil. Je zábavný a pritom nejde o komédiu. Snáď každá piata scéna sa skončila úplne inak, než som čakal. To je osviežujúce. Na ešte vyšší level to vyťahujú postavy resp. skupiny postáv, z nich každá má inú motiváciu a je sranda sledovať, ako dochádza k vzájomným treniciam, ktoré sa nekončia pekne, lebo vo svete gangstrov sa tak máločo končí. Solídny Liam Neeson je napokon ešte tým najmenej zaujímavým na celom filme. Potešil ma dokonca aj William Forsythe; fakt dobrá postava. K Indiánom poviem jediné: nejako takto si predstavujem sfilmované Skalpy (vrátane Toma Jacksona v úlohe Rudé vrány). Trochu mi vadilo neuspokojivé zakončenie príbehov mnohých postáv (syn, bodyguard, mafiánova bývalá, hrdinova manželka, policajti), solídna, ale nevýnimočne natočená prestrelka a trošku hmlistá, hoci dozaista pôvabná koncovka. Naopak, kladne hodnotím silné ženské charaktery (Emmy Rossum, Laura Dern, Julia Jones). ()

Eliott 

všechny recenze uživatele

Pravděpodobně nějzbytečnější výtvor roku. Film, který by si za normálních okolností zasloužil 2 nebo 3 hvězdy (50%). Ale jelikož jsem předtím viděl původní skandinávksou verzi a tato nová verze je přesnou kopií, pouze o mnoho horší, tak jsem si dovolil jednu hvězdu srazit. Abych to shrnul, tak bitky jsou docela slabé a zoufale nenápadité. Děj je naprosto stejný jako již zmíněný originál, ale přesto jako by byly všechny důležité scény uspěchané a film je tím pádem občas nepřehledný. Vtipné momenty nebyly vůbec vtipné a už vůbec nedokážu pochopit, jak je možné, že to natáčel ten samý režisér. ()

Galerie (58)

Zajímavosti (12)

  • Jedna z postáv vo filme si robí srandu zo sexuálnej povahy mena Nels Coxman. V pôvodnom nórskom filme, ktorého je toto remake, sa hlavný hrdina volá Nils Dickman. (Arsenal83)
  • Liam Neeson se ve filmu objevuje v roli otce postavy, kterou hraje Micheál Richardson. Neeson je pak otcem Richardsona i ve skutečnosti. (BS)
  • Když Coxman (Liam Neeson) pouští unesenému klukovi klasiku, tak je to Dvořákův „americký“ smyčcový kvartet. (kuky)

Reklama

Reklama