Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V Mrazivé pomstě, strhujícím akčním thrilleru plném černého humoru, hraje Liam Neeson Nelse Coxmana, muže od rodiny, jehož klidný život s manželkou (Laura Dern) je obrácen vzhůru nohama, když jim za podivných okolností zemře syn. Nels začne pátrat po pravdě o smrti svého potomka na vlastní pěst a jeho touha po spravedlnosti se rychle změní v krutou mstu. Drogový král přezdívaný Viking (Tom Bateman) postupně záhadně přichází o své zabijáky a Nels se pomalu mění z příkladného občana v chladnokrevného mstitele, který nedovolí ničemu a nikomu, aby mu stál v cestě. (Vertical Entertainment)

(více)

Videa (13)

Trailer 1

Recenze (353)

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Proč tenhle remake vznikl, pro mě sice zůstává dál záhadou, ale hlavní je, že to je zase výborný film. Stejně jako originál. Když Mrazivou pomstu porovnám s Bojem sněžného pluhu s mafií, musím dokonce říct, že svého předchůdce něčím překonala. Čím? Indiány. Přinesli s sebou takovou zvláštní melancholickou poetiku, zachmuřené a cynické stýskání po starých časech, a do příběhu se mi díky tomu hodili více než minule Srbové. A lepší je i hudba - George Fenton složil výborný soundtrack, který už nějaký čas poslouchám a ještě nějaký čas poslouchat budu. Liam Neeson je v hlavní roli vynikající, ač samozřejmě něco takového už hrál mnohokrát, ale ještě to nehrál v takovém filmu a sám to nejspíš dobře věděl, když se k němu role dostala. Hádám, že se dobře pobavil (když se při závěrečném zúčtování chechtá, musíte se chechtat s ním). Co se týče režie, je pravda, že Hans Petter Moland nepřišel s ničím extra novým a prostě zopakoval to, co se mu osvědčilo, a občas to mírně vylepšil (pokud to vůbec šlo), hlavní ale je, že udržel náladu filmu tam, kde ji chtěl mít, a že ten způsob, jakým se z tiché deprese postupně stane černá komedie a z ní málem až crazy podívaná, je stále působivý. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Kterak z rodinného dramatu vypadne černohumorný guláš, ve kterém je zabíjení rutinou. Tyhle ingredience mi dvakrát nevoněly. Chuť mi chyběla. Remake Boje sněžného pluhu s mafií natočil ten samý režisér. Proč ne? Poučil se z chyb, napodruhé volil lépe, nabízí se napsat. Jenže.. Charismatický Liam Neeson už mstil kdekoho. Vede obyčejný život, mezi vyhlášenými sjezdovkami protahuje se svým sněžným pluhem několikrát denně zoufale neprůjezdné silnice. Lusknutím prstu ovšem přijde o syna. Lusknutím prstu dojde k odcizení s manželkou. Lusknutím prstu spáchá první zločin. Je totiž přesvědčený, že synek nebyl žádným feťákem a nepředávkoval se (i když nějaký ten škraloup by se našel). Má pravdu, chlapec jeden. Kolotoč odplaty se rozjíždí, jedna celá mafiánská větev začíná řídnout. A do toho se ještě začne ozývat indiánská (drogová) konkurence. Takže se jedna osobní msta stává součástí války dvou nemilosrdných gangů. Jenže celkově ono coenovské ražení neladí. Norský filmař Hans Petter Moland se slušně rozjel, ale brzy podřadil a líně doklouzal do finále. Černý humor mám rád, chápu nadsázku, ale tady to všechno vyznívá tak nějak zvláštně. Pomníčky ve formě mezititulků, koulovačka indiánských gangsterů nebo posedlost zdravou stravou (a ještě ve stejné podobě třikrát denně) je sice určitým ozvláštněním, ale v celkovém vyznění to nemá žádný význam. Scén, které nevtáhly, je víc. Bohužel. Víceméně zklamání. ()

Reklama

GeusX 

všechny recenze uživatele

Deja vu... to byl můj neustálý pocit takřka od začátku filmu. Nebo, že by ... no jasně, remake jako vrata. Není to tak dávno, co jsem viděl skandinávský originál a tento americký je na drobné nuance (indiánii a tak...) téměř doslovnou kopií. Možná kvůli znalosti originálu, možná kvůli Liamu Neesonovi, u něhož jsem si tak nějak již zvykl, že padouchům automaticky nakope prdel, jsme od toho nebyl tolik na větvi. Přesto solidní "komorní" thriller s kapkou humorného nadhledu. 70% (viděl jsem: 1x cz) ()

Shakers 

všechny recenze uživatele

Chápem tomu správne, že si Hans Petter Moland spravil prerábku vlastného filmu, len preto, lebo Amíci sú fajnový kukať na filmy s titulkami ? Očividne to tak je, ale čo už. Plánoval som na Mrazivú pomstu vyraziť do kina, ale nakoniec sa mi to nejako nepodarilo a vlastne som aj celkom rád, pretože ma to moc nebavilo. Ukážky vyzerali super, Neesonovi akčné filmu idú a názov filmu bol skutočne mrazivý. No výsledok je pre mňa tiež celkom mrazivý. Po pár minútach som s toho studeného vzduchu celkom vytriezvel. Na akčný film je tam málo akcie, na komédiu je tam málo humoru, na drámu to nemá žiadny nábeh okrem toho, že mu zabijú syna a na thriller to ma slabú atmosféru a zlodochov, ktorí sú dokonca ešte aj celkom nezáživný. Neviem čo to chcelo byť, ale ako celok je divné. Dúfam, že sa na ďalšej akčnej spolupráci bude s Neesonom podieľať znova Jaume Collet-Serra. 60% - 3* ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Řidič nesmí kličkovat na dálnici, zastavovat o jinej vůz, o zeď, o strom, troubit na slečny, pouštět volant, věnovat se stopařce, brzdit při smyku, překážet rychlejším, nadávat chodcům, zapomenout klíče od vozu ve voze, kouřit u pumpy, přejet šéfovi psa a vůbec … můžeš mi věřit, když ti tady povídám, řidič ten tvrdý chleba má. Liam Neeson pojal tu písničku od Ládi Vodičky po svým, přírodním i fyzikálním zákonům navzdory, ale ...alespoň teď i my na csfd víme, že řidič tvrdej chleba má. ()

Galerie (58)

Zajímavosti (12)

  • V čase 01:26:27, kdy přicházejí Indiáni do foyeru horského hotelu, sedí v křesle dívenka s rouškou a snaží se přes ni napít. (Scott67)
  • Když Coxman (Liam Neeson) pouští unesenému klukovi klasiku, tak je to Dvořákův „americký“ smyčcový kvartet. (kuky)
  • Začiatkom roka 2017 bolo filmu zamietnuté povolenie na nakrúcanie v národnom parku Banff v kanadskej Alberte. Vysvetlením bolo, že Parks Canada namietal proti tomu, aby antagonista filmu bol domorodý Kanaďan. V parku sa tak nakoniec nenakrúcalo. (Arsenal83)

Reklama

Reklama