Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V Mrazivé pomstě, strhujícím akčním thrilleru plném černého humoru, hraje Liam Neeson Nelse Coxmana, muže od rodiny, jehož klidný život s manželkou (Laura Dern) je obrácen vzhůru nohama, když jim za podivných okolností zemře syn. Nels začne pátrat po pravdě o smrti svého potomka na vlastní pěst a jeho touha po spravedlnosti se rychle změní v krutou mstu. Drogový král přezdívaný Viking (Tom Bateman) postupně záhadně přichází o své zabijáky a Nels se pomalu mění z příkladného občana v chladnokrevného mstitele, který nedovolí ničemu a nikomu, aby mu stál v cestě. (Vertical Entertainment)

(více)

Videa (13)

Trailer 1

Recenze (353)

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Přiznávám se, že si původní severskou verzi prakticky nepamatuji a díky tomu jsem na Mrazivou pomstu koukal jako na původní film. I přes přítomnost Liama Neesona (který je pouze lákadlem a ve výsledku se do role vlastně ani moc nehodí) se nejedná o film, jakkoliv příbuzný s akčním filmem 96 hodin a vlastně se ani Mrazivá pomsta nedá nazvat akčním ani napínavým filmem. Je to ale opravdu zábavná a originální černá komedie, kdy se ctihodný občas, mstí za smrt syna. Film nebaví ani tak násilím (ačkoliv občas se divák zasměje nějakému tomu úmrtí) ale jednotlivými nápady (každém úmrtí je zobrazeno na obrazovce jako parte a spousta úmrtí se tak stane mimo záběr) a postavami. Oproti původní verzi to asi nepřináší mnoho nového, ale pokud jste jí neviděli, tato nová jí dokáže směle nahradit. ()

silentname 

všechny recenze uživatele

Za seba môžem povedať, že "Cold Pursuit" som si naozaj užil. Filmy tohto typu mám rád a musím povedať, že som sa na tom miestami aj poriadne zasmial. Liam Neeson je podľa mňa v hlavnej role dobrý a funguje. Okrem toho vie dať svojmu protagonistovi Nelsovi Coxmanovi reálnu charizmu. Takže v tomto smere som spokojný. Okrem toho Tom Bateman je miestami skutočne neuveriteľný. Jeho herecké výkony to miestami dostanú až na level neuveriteľnosti. A baví ma to. Okrem toho ten jeho chlapec je skvelý. Toho žerem. Vizuálne je to dosť zasnežené a sú tu aj pekné momentky scenérie. Akcia je okey, aj keď by jej možno mohlo byť trošku viac. Plus je pravda, že reálne akčnú scénku tu máme až na konci. Ostatné sú trošku také menšie... ale funkčné. Pred dvadsiatimi rokmi by som naozaj nepovedal, že raz bud Liam Neeson ako veľký akčný hrdina s poriadnymi päsťami. O pár rokov bude mať 70 a viem si predstaviť, že by vedel dať nejakú poriadnu ranu. Takže rešpekt. Nevidel som originál, takže v tomto smere to nebudem porovnávať, no hodnotím film ako sám o sebe. A v tomto smere podľa mňa funguje celkom dobre. Je tam priestor na zlepšenie? Možno. Nebudem súdiť. Každopádne som nemrhal svojim časom, film som si užil a niekedy si pozriem aj originál a sám porovnám, ktorý je lepší a ktorý horší. Čo sa týka tejto verzie, som spokojný Hodnotenie: A ()

Reklama

honajz 

všechny recenze uživatele

Žádná sláva. Snaží se to o akční film s černohumornými prvky, ale popravdě mi přijde, že za prvé ten černý humor začne až moc pozdě, za druhé ne vždy je funkční. Jako jo, vtipy typu rezervace, místo pohádky čtení specifik sněžných pluhů, indiánské propriet vyrobené v Číně apod. docela ujdou, ale je jich málo. I ty hrobečky po každém ve filmu zabitém včetně ikonky jeho náboženství nebo závěrečné titulky s countdownem postav, jež ve filmu hrály, jsou originální. Ale celý ten film nedrží pohromadě, Liam mi přijde, že neví, jestli hraje 96 hodin sto první díl, nebo něco jiného, a Laura Dern tu nevydrží ani dvacet minut, což je docela škoda, protože pak už koukáme jen na držky mafiánů a indiánských drogových dealerů a jednu indiánku, která se zde žel objeví jen sporadicky. Jinak originál jsem neviděl a vlastně ani nemám touhu jej nějak spatřit. Bylo to chladné jako ty hory, odtažité, a rozkouskované jako kry na vodě. ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Tak to je teda sranda. Len pred pár dňami som si pozrel Boj snežného pluhu s mafiou (2014) kde som v komentári zmienil, že do role hlavnej postavy by sa mi, vzhľadom na jeho predchádzajúce filmy, viac hodil Liam Neeson, a ejhľa, Američania to fakt že aj s Neesonom natočili :). Je to úplne rovnaké ako severský originál, teda až na pár nepodstatných dejových odbočiek (napríklad vtip s bankovkou na penise). Inak ako cez kopirák. Avšak tu sa nepodarilo navodiť takú skvelú atmosféru ako tomu bolo v škandinávskom prípade. Slabší nadpriemer. 70/100 ()

Pepinec 

všechny recenze uživatele

"Tam, kde celé roky hustě sněží, drsný Liam svižně pluží. Není v místě jiný Bůh, než kdo vlastní velký plůh. Kdo by chtěl být novým Bohem, toho Liam bací pluhem." No já se teda nemůžu dočkat, až Liamova představa o plužení dorazí do učebnic metodiky lyžování. To se okamžitě vrátím do Pece a budu znova učit. (Vancouver, Kanada) ()

Galerie (58)

Zajímavosti (12)

  • Když Coxman (Liam Neeson) pouští unesenému klukovi klasiku, tak je to Dvořákův „americký“ smyčcový kvartet. (kuky)
  • Natáčení začalo v březnu 2017, natáčelo se v Kanadě v provinciích Britská Kolumbie a Alberta. (Varan)
  • Jedna z postáv vo filme si robí srandu zo sexuálnej povahy mena Nels Coxman. V pôvodnom nórskom filme, ktorého je toto remake, sa hlavný hrdina volá Nils Dickman. (Arsenal83)

Reklama

Reklama