Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V Mrazivé pomstě, strhujícím akčním thrilleru plném černého humoru, hraje Liam Neeson Nelse Coxmana, muže od rodiny, jehož klidný život s manželkou (Laura Dern) je obrácen vzhůru nohama, když jim za podivných okolností zemře syn. Nels začne pátrat po pravdě o smrti svého potomka na vlastní pěst a jeho touha po spravedlnosti se rychle změní v krutou mstu. Drogový král přezdívaný Viking (Tom Bateman) postupně záhadně přichází o své zabijáky a Nels se pomalu mění z příkladného občana v chladnokrevného mstitele, který nedovolí ničemu a nikomu, aby mu stál v cestě. (Vertical Entertainment)

(více)

Videa (13)

Trailer 1

Recenze (353)

agentmiky 

všechny recenze uživatele

Jako kdyby se spojili bratři Coeni👨👨 společně s Tarantinem👨 a vzniklo z toho toto filmové děťátko🎬😎. Moland perfektně skloubil neotřelé vyprávění příběhu s výborným scénářem, který hercům předhazoval jednu lahůdkovou repliku za druhou, a samozřejmě obsadil do hlavní role Neesona, kterému jsou takové typy postav šité jako na míru. Překvapilo zajímavé zasazení do Denveru a mimořádně nehostinného městečka Kehoe (samozřejmě v zimě⛄) ve Skalistých horách v Coloradu🏔️. Jak jsem se již zmiňoval, tak samotná filmová zápletka se vytasila se slušnou dávkou napětí, zábavných situací a taktéž nečekaných zvratů. Hlavní záporák Viking takový nestandard se svým místy skoro až schizofrenickým chováním, ale v tom právě spočívá kouzlo Mrazivé pomsty, Jutové taktéž na jedničku, i linka se strážci zákona úsměvná👮‍♂️👮‍♀️🚔. Dojde i na akci se sněžným pluhem🚜, pár přestřelek se taktéž dostaví🔫, ale o tom to není. Kdybych to měl k něčemu přirovnat, napadá mě asi Fargo. Takže, kdo má rád tento žánr situačního dramatu zakládajícího si na dialozích postav s prvky černého humoru, tak si přijde na své. A závěrečné titulky vytvořené tak, aby mizela jména jednotlivých postav podle toho, kdy se pakovaly z filmového plátna ? Geniální😍. Dám 4★, musím si nechat nějakou zálohu na norský originál od stejnojmenného režiséra. Za mě dávám 84 % ()

nash. 

všechny recenze uživatele

Americké repete je téměř doslovné, přesto odlišné. Vytratila se melancholie i humor, zůstala jen zasněžená revenge story, ve které chybí ty bizarní drobnůstky, které tak dokonale okořenily originál, zato přibylo mnoho zbytečných a trapných keců (finta s bankovkou). Liam tentokrát za Stellanem pokulhává co do přesvědčivosti i odhodlání, a tak jediné opravdu vydařené plus téhle verze jsou indiáni místo balkánské mafie. Máte rezervaci? ()

Reklama

misterz 

všechny recenze uživatele

Tak to je teda sranda. Len pred pár dňami som si pozrel Boj snežného pluhu s mafiou (2014) kde som v komentári zmienil, že do role hlavnej postavy by sa mi, vzhľadom na jeho predchádzajúce filmy, viac hodil Liam Neeson, a ejhľa, Američania to fakt že aj s Neesonom natočili :). Je to úplne rovnaké ako severský originál, teda až na pár nepodstatných dejových odbočiek (napríklad vtip s bankovkou na penise). Inak ako cez kopirák. Avšak tu sa nepodarilo navodiť takú skvelú atmosféru ako tomu bolo v škandinávskom prípade. Slabší nadpriemer. 70/100 ()

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Některé remaky předčí originály a tohle je jeden z nich. Po Kraftidiotech jsem si přál jezdit se sněžnou frézou v Norsku, ale teď bych ještě radši jezdil se sněžnou frézou v Coloradu. I když je scénář takřka navlas stejný jako u originálu, režisér je dokonce navlas stejný a spousta scén je de facto zkopírovaných, líbila se mi kopie o dost víc. Coxman Neeson je charismatištější i sympatičtější než Dickman Skarsgård, karikatury Indiánů méně blbé a zajímavější než karikatury Srbů, americké prostředí je uvěřitelnější než to evropské, vtipy byly vtipnější (rezervace/rezervace, Ind/Indián...), sněhu je tam víc, snežný pluh je větší... Něco bylo ovšem blbé stejně (kápo amerických gangsterů je stejný kašpar jako kápo gangsterů norských) a pár detailů mě vyloženě iritovalo (kápův synek má být poloviční Indián a přitom ho hraje učebnicově bílý prcek a navíc protivný šprt). Bavilo mě to, bavil jsem se, ale na pátou hvězdu by se muselo leccos vylepšit, třeba hodně omezit patos a "laskavou hřejivost", vyházet spoustu středoproudového svinstva a nebát se ukázat víc mordů a drasťáren (o většině mrtvol se dočteme jen z titulků). Zkrátka mělo se to natočit víc na způsob starých coenovek, nebo to měl aspoň točit jiný režisér. No ale to už by pak zase nebyl remake, že jo. ()

Eliott 

všechny recenze uživatele

Pravděpodobně nějzbytečnější výtvor roku. Film, který by si za normálních okolností zasloužil 2 nebo 3 hvězdy (50%). Ale jelikož jsem předtím viděl původní skandinávksou verzi a tato nová verze je přesnou kopií, pouze o mnoho horší, tak jsem si dovolil jednu hvězdu srazit. Abych to shrnul, tak bitky jsou docela slabé a zoufale nenápadité. Děj je naprosto stejný jako již zmíněný originál, ale přesto jako by byly všechny důležité scény uspěchané a film je tím pádem občas nepřehledný. Vtipné momenty nebyly vůbec vtipné a už vůbec nedokážu pochopit, jak je možné, že to natáčel ten samý režisér. ()

Galerie (58)

Zajímavosti (12)

  • Natáčení začalo v březnu 2017, natáčelo se v Kanadě v provinciích Britská Kolumbie a Alberta. (Varan)
  • V čase 01:26:27, kdy přicházejí Indiáni do foyeru horského hotelu, sedí v křesle dívenka s rouškou a snaží se přes ni napít. (Scott67)

Reklama

Reklama