Reklama

Reklama

Mayhem

  • Slovensko Vzbura (festivalový název)
Trailer

Právník Derek (Steven Yeun) dostane nečekaně výpověď, která je vykonstruovaná. Této firmě věnoval vše, a tak se mu zhroutí svět. Ovšem ne na dlouho. Ve firmě, která sídlí ve výškové budově, se objeví obávaný virus, kterému se říká ID-7. Jeho hlavním rysem je absolutní ztráta rovnováhy mezi chováním a odpovědností. Z lidí se stávají zvířata, která ihned podlehnou svým nejnižším pudům, aniž by řešila důsledek. Celá budova je obklíčena policií a je v karanténě, která bude trvat osm hodin, než začne působit protilátka. Derek je na cestě za vedoucím, zda by ještě jednou nechtěl přehodnotit jeho výpověď. (PROCESOR)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (90)

honajz2 

všechny recenze uživatele

Glenn chudák bojoval se zombíky (mluvím o Walking Dead, jestli neznáte, tak nepochopíte, o čem tu mluvím), umřelo mu spoustu kamarádů přímo před očima a i když nákaze utekl, Negan mu rozmlátil hlavu na sračky. A teď se vrací, aby zase bojoval proti nějakému viru. Jenže to jsem si jenom myslel. On proti tomu viru nebojuje, on bojuje o to, aby ho vzali zpátky do práce, ze které ho stejný den vyhodili. Díky bohu, že se tu rozšířil virus, co dělá lidi agresivnějšími (ale ti nakažení můžou být i celkem klidní - což hnedka z viru nedělá nic nebezpečného), budova je v karanténě a nikdo nemůže ven, je legální se zabíjet, protože to je bráno jako vina viru a ne lidí samotných (wtf) a Glenn, pardon, Derek si jde vybojovat svoje místo zpátky. Nakonec je z toho všeho jenom neskutečně ukecaný rádobyakčňák, který se snaží působit strašně drsně, že asi 1000x zopakuje slovo fuck, přičemž tím jenom leze na nervy a že by měl nějak zajímavě smrti se už vůbec říct nedá. Taky nechápu ten začátek stylu Sin City, vůbec se to tam nehodilo, ani k tomu stylu, jakým Derek maluje obrazy. Napínavé to není, atmosféru to nemá a vlastně se ani není čeho bát, tím pádem to ani horor není, takže zůstáváme jenom u hloupého bezduchého akčňáku. A to není úplně to, po čem toužím. Jo, snaží se to sice i o nějaký humor, někdy i zdařile, ale spousta se toho ztratí v těch ukecaných dialozích plných fuckování. A nakonec šlo jenom o to, aby si Derek přehodnotil životní priority, no tvl... 1* za Glenna, teda Stevena Yeun, kterého mám rád jenom proto, že se do historie zapsal navždy jako Glenn z Walking Dead a bylo příjemné ho zase v nějakém filmu vidět, i když ten film stojí za prd. ()

lamps 

všechny recenze uživatele

Přesně ten druh odlehčené krvavé blbiny, která je jednou za čas potřeba (jste-li otupělý matador áčkového Hollywoodu jako já). Virus, co zbaví lidi veškerých morálních zábran, musel vypadat především na papíře fantasticky, paradoxně je ale škoda, že se tenhle nápad dočkal zpracování tak příběhově ambiciózního - líbilo se mi jednoduché informační intro, zasazení děje do rozsáhlé budovy plné úředníků a dobře zmáklé gore, jenže film se po většinu času věnuje jakémusi pitomě vysvětlenému právnickému podrazu, kvůli němuž hrozí hlavnímu hrdinovi ztráta zaměstnání, a samotný virus se krčí většinou někde v ústraní. Ve druhé půlce se pravda začne vraždit celkem solidně a se správnou mírou bizarní nadsázky, ale pořád zůstává pachuť nezúročeného zábavného námětu. A to zamrzí, protože Joe Lynch není vůbec nenadaný a nebojí se stylisticky vyblbnout (úvodní shrnutí několikaměsíční pracovní etapy v jednom dlouhém záběru by mohlo být dáváno za příklad efektivní manipulace s časem syžetu) a vedlejší postavy se dost vyvedly (Samara Weaving stejně jako v Babysitter skvělá a potvrzuje, že je z ní taková Margot Robbie béčkové produkce). Být urvaný ze řetězu je někdy zkrátka potřeba, tady se moc šetřilo na úkor rutinního příběhu. I tak ale OK... 65% ()

Reklama

Korbitch 

všechny recenze uživatele

Za mě hodně solidní akční vybíjená. Jasně, nejedná se o nic extra originálního. Prostě jen zavřete bandu lidí do baráku, jako spouštěč dáte stres, frustraci, vinu, strach, agresi a hlavně virus. Virus, který odbourá veškeré zábrany. Moje oblíbenkyně Samara Weawing, která je mi sympatická i pro svoje zaměření na tento žánr a pak Steven "Glen" Yeun z The Walking Dead to solidně rozjedou. A to vše je okořeněno o naprosto lahůdkovou hudbu Stevena Moorea, která tomu dá báječný mysteriozní podkres. Výborně jsem se bavil. ()

rollman1 

všechny recenze uživatele

Snímek, který lehce připomíná nedávný The Belko Experiment přišel s fajn nápadem. Vezmeme vir a necháme 80 lidí aby se povraždili v jedné budově. Tento koncept zní na papíře fajn, ale zpracování je mírně nadprůměrem. Jedním důvodem je absence větší řežby. Dočkáme se sice nějaké té brutality a krve, ale přesto však námět nabízí mnohem více mechanik a věcí, které by se zde dali použít. Každopádně nic jiného filmu asi vytknout nelze. Rychle se rozjíždí, nechybí mu nadsázka a stejně tak potěší duo hlavních hrdinů. Prvního určitě všichni známe jako Glenna z The Walking Dead ( Steven Yeun) a ženskou roli obdržela herečka, kterou jsme mohli vidět v nedávném The Babysitter (Samara Weaving). Chemie mezi oběma funguje na jedničku. Zbytek je jen do počtu a jedná se spíš o neznámé tváře. Po dokoukání však snímek zanechal pachuť promarněného potenciálu. ()

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Horror? To jako vážně? Trochu černá a hodně nudná komedie, to spíš. Jemný korejský hošíček si po Walking Dead střihl další roli drsňáka a opět hodně hodně nepatřičně a nevěrohodně. Chlape, měj soudnost a hraj radši v nějakých romantických komediích. Ale hlavně scénář je strašlivě slabý a obrovský potenciál tak slibného námětu zůstal trestuhodně nevyužitý. Jen si to vemte - kancelářský věžák s desítkami kravaťáků a slečinek, virus měnící člověka v agresivní krvelačnou bestii, no a čeho se natěšený divák dočká? Jednoho hodně decentního rozpárání maflíkem a nějakých těch ran pěstí nebo golfovou holí a pár bodanců. Většinou se tam spíš jen žvaní a žvaní a pořádná řezničina se neustále schválně odsouvá a nakonec ještě hodně zjemňuje a cenzuruje. Takže výsledek je takový nějaký nijaký rádoby intelektualizovaný krvák v mezích slušnosti, primárně určený spíš maminám v domácnosti než cynickému otrlému divákovi uvyklému na mnohem brutálnější levely. ()

Galerie (9)

Zajímavosti (3)

  • Při návštěvě IT oddělení je možno na notebooku spatřit samolepku se stylizovaným názvem filmu. (Lorge)
  • Ve scéně, kdy se dvojice setká na chodbě s Karou (Caroline Chikezie) a jejími noshledy, tak si Melanie (Samara Weaving) nasadí brýle. Poté má brýle opět na hlavě a před bojem si je znovu nasadí. (Guilemot)

Reklama

Reklama