Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Středoškolák Jakub (Oldřich Kaiser) musí během léta absolvovat prázdninový jazykový kurz. Hned po příjezdu jej ale čeká nepříjemné překvapení: lektorkou kurzu je učitelka Klára Fišerová (Daniela Kolářová), která Jakuba nechala propadnout. Rozvedená učitelka s sebou má pětiletého syna Davida (Tomáš Holý) a Jakub tak naplánuje brilantní pomstu. Akce se mu však vymkne z rukou i ze srdce... (Bohemia MP)

(více)

Videa (1)

TV spot

Recenze (211)

Pitryx 

všechny recenze uživatele

Tenhle film nesnáším od mládí. Pořád jsem musel při jeho sledování myslet na to, že je to jako bych já zblbnul naši ruštinářku. Prostě mi to všechno v něm připadalo, a i nyní připadá hodně nepravděpodobné. Mimochodem se divím i dnes, že použili autoři angličtinu, a ne ruštinu, aby učinili zadost soudruhům ze svazu. Hodnotím to v dolní hranici. ()

ostravak30 

všechny recenze uživatele

To je spíše romantická komedie. A víc romantika než komedie. A jak už jsem mnohokrát zmínil - romantiku Češi neumí. Je to docela milý letní film. Daniela Kolářová, mladý Oldřich Kaiser a Tomáš Holý. Na nedělní deštivé odpoledne docela odpočinkový. Ale jinak to není zrovna snímek, ke kterému bych se rád vracel. A angličtina za socialismu na škole? ()

Reklama

honajz 

všechny recenze uživatele

Problém je, že se nedokážou tvůrci rozhodnout, jestli točí komedii, nebo psychologické drama. Takže některé scény jsou vtipné, zvláště díky Tomáši Holému a Kaiserovi, a jiné poněkud sentimentální ("Netušil jsem, že jste tak stará."). Hudební podkres tomu taky nepomáhá - svým způsobem je rozverný, ale jinak takový smutně nostalgický. Jako, hudba je skvělá, ale pro naladění na filmový příběh prostě nepomáhá. Kdyby to bylo vedené stylem Léta s kovbojem, neřeknu ani popel. Ale tohle je takový hybrid, který se snaží být rozkročen mezi tím Létem s kovbojem a Operací mé dcery. ()

Blofeld 

všechny recenze uživatele

Kachyňa je zárukou kvalitního filmu, a ačkoliv Setkání v červenci možná není tak úplně na úrovni jeho některých "závažnějších" filmů, rozhodně se jedná o příjemný romanticky-komediální zážitek. A dokonalá Edova matka v podání paní Fabianové je třešnička na chutném dortu, který chutná po letním ovoci. ()

maoc 

všechny recenze uživatele

Zajímalo by mne dobové pozadí vzniku, protože PP na CKM je tak okatý a film výrazně mimo režimní koleje, že si myslím, že někdo vlivný tehdy musel tlačit na správných místech, aby mohl vzniknout a být vysílán. Interiéry jsou až buržoazní, vila, kde studenti studují angličtinu (jaktože ne ruštinu, co, soudruhu?!) bezmála aristokratická, tedy až na tu odpornou jídelnu. Také poněkud post-hippie projevy mladých v kostýmech z řeckých mýtů mají daleko do svazáckých ideálů. V tomto mne film tedy až šokoval (na tu dobu). Vztah ústřední dvojice se mi líbil. Byl civilní, přitom poetický. Zahráno s lehkostí, kterou bych od Kaisera tedy nečekal. Fajn film a zajímavý. Jsem rád, že jsem ho nakonec neminul. ()

Galerie (24)

Zajímavosti (10)

  • Natáčení probíhalo na zámku Roztěž u Kutné Hory (stejně jako později seriál Život na zámku). Film se natáčel od 14. dubna do 12. září 1977. (AndewMX)

Reklama

Reklama