Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Středoškolák Jakub (Oldřich Kaiser) musí během léta absolvovat prázdninový jazykový kurz. Hned po příjezdu jej ale čeká nepříjemné překvapení: lektorkou kurzu je učitelka Klára Fišerová (Daniela Kolářová), která Jakuba nechala propadnout. Rozvedená učitelka s sebou má pětiletého syna Davida (Tomáš Holý) a Jakub tak naplánuje brilantní pomstu. Akce se mu však vymkne z rukou i ze srdce... (Bohemia MP)

(více)

Videa (1)

TV spot

Recenze (211)

klukluka 

všechny recenze uživatele

Je mi přes 40, na Setkání jsem si udělal čas až dnes, a ještě jsem ho neviděl celé. Z toho, co jsem viděl, jsem nicméně pochopil, že je to (na dnešní poměry) neskutečně propracovaný, dokonale promyšlený film. Věřím, že pokud bych ho dal celý, a pokud bych na něj měl trochu víc klidu, tak bych mu ještě zvýšil hodnocení. Daniele Kolářové jsem věřil nepříjemnou učitelku i živočišnou samičku, Olda Kaiser byl pro tu roli jako stvořený. Na funkční vztah 18ti letého kluka s o 10 let starší ženou nevěřím, ale nápad na film o jejich letním románku kvituji s povděkem. Venku je dnes kolem nuly, závan léta přijde vhod, bodly by i třešně, ale na ty si holt ještě budu muset počkat. Mohla by mi je servírovat nějaká strašně stará 30ti letá paní učitelka... Konec snění ()

dobytek 

všechny recenze uživatele

Romantický komedie vážně nemusim. Navíc tady jsem chvílema měl dost vážný pochybnosti o tom, jestli chce Kaiser přebrousit svou učitelku angličtiny a nebo jejího syna. Jinak Kolářová se svou angličtinou připomínala Kryšota a jeho "jazyk mezi zuby a řekněte dz" ve filmu Četník v New Yorku. Tohle snad mohla aspoň trochu zachránit akorát Bára Štěpánová, kdyby ukázala kozy. Ale v tomto filmu je překvapivě neukázala... ()

Reklama

tomtomtoma 

všechny recenze uživatele

Zajímavý příběh o sblížení dvou lidí, kteří nejdříve k sobě cítili nesympatie, ale pod vlivem malého Davida (živelný Tomáš Holý) se mění ve velkou lásku. Lovestory mezi učitelkou angličtiny Klárou (dobrá Daniela Koláře) a jejího studenta Jakuba (Oldřich Kaiser), rebela z donucení, na prázdninové jazykové škole. Ty dva protipóly si zařínají uvědomovat, že ten druhý není tím hrozným, za kterého ho považují, ale naopak tím, co by od života a od partnerství chtěli mít. Z filmu vyvěrá radost ze života a trend, aby se lidé v osobních záležitostech nenechali do ničeho tlačit svým okolím, ani falešnou morálkou, ale zvolili tu cestu, která je pro ně osobně nejpříjemnější. I dkyž ti dva byli k sobě přitahováni od samého počátku, jen zvolili špatný přístup. Další zajímavé role: společenskými konvencemi příliš upnutí Eda (Svatopluk Matyáš), Klářin skvělý přítel, jeho matka (Vlasta Fabiánová) a učitelka Vlasta (Emma Černá), která snad věděla o všem. A tak vznikla neobvyklá, ale krásná lásky, plná radosti. ()

Djoker 

všechny recenze uživatele

Kachyňa a komedie je zvláštní kombinace. Zařazení vážnějších prvků tedy nepřekvapí. Především vztah učitelky se svým žákem je celkem nadčasové téma a rezonuje i po letech. Mladý Kaiser byl neskutečný frajer, Kolářová zvládla s noblesou těžkou roli první socialistické MILF a diblík Holý rozzáří každý film bez ohledu na schopnosti všech zúčastněných. ()

Radek99 

všechny recenze uživatele

Zavádějící sonda ze života dětí komunistických pohlavárů a režimních prominentů sofistikovaně maskovaná za romantickou letní komedii. Kachyňův režijní rukopis téměř není poznat a úplně chybí jeho typická poetika. Body pouze za tabuizovaný vztah učitel/ka - student. Jeden z nejslabších filmů velkého režiséra... Smutná léta sedmdesátá... ()

Galerie (24)

Zajímavosti (10)

  • Mejdany po večerech byly na denním pořádku. „Táboráky a veselí pokračovalo i v privátní podobě," přiznala Eliška Kachyňová, dcera slavného režiséra, která měla na starosti kostýmy. (Zdroj: ahaonline.cz) (DexMASTER094)
  • Po celou dobu natáčení rostly hojně houby. Catering den co den připravoval pochoutky jen z hub, které herci nebo štáb nasbírali. Každý den na jiný způsob. „Byl jsem jich už tak přejedený, že jsem je pak několik let vůbec nemohl ani cítit," zavzpomínal režisér Kachyňa. (Zdroj: ahaonline.cz) (DexMASTER094)

Reklama

Reklama