Reklama

Reklama

Gieokeui bam

  • Jižní Korea 기억의 밤 (více)
Trailer

VOD (1)

Když se mu milovaný starší bratr po únosu vrátí jako úplně jiný člověk, rozhodne se Jin-Seok v tomto zamotaném thrilleru zjistit, co se doopravdy stalo. (Netflix)

Videa (1)

Trailer

Recenze (82)

herr_carter 

všechny recenze uživatele

Šikmooká parádička (nejsem rasista). Kombinace Obvyklých podezřelých a španělských zamotaných kriminálek, kde Vás 2/3 filmu vodí za nos a pak je všechno jinak. Tady je to sice od určité části předvídatelné, nic to ale nemění na tom, že ocením film s neokoukanými herci (to tady vážně nehrozilo) a zajímavou a napínavou zápletkou. Film, díky kterému Vás bude lehce mrazit na zátylku a zajisté oceníte navození depresívního stavu, dobře Korejci...............moje hodnocení = 8 z 10. ()

Necrotongue 

všechny recenze uživatele

Tohle byla od jihokorejských soudruhů pěkná zákeřnost. Čekal jsem předvídatelný děj a tradiční korejské přehrávání a pitvoření, namísto toho jsem dostal perfektně fungující thriller, u kterého jsem chvílemi nebyl jistý, jestli jsem já opravdu já, nebo jestli se náhodou někomu (případně i sám sobě) zrovna nezdám. Ani teď si tím nejsem jistý, a to mě ještě čeká lustrace mých nejbližších, čekám, že to u nás celé zakončí vichr z hor. ()

Reklama

mm13 

všechny recenze uživatele

Zlepenec, v ktorom sa dotyčný snažil použiť každý jeden prvok, ktorým sa kórejská kinematografia za posledné dekády preslávila. Bez vlastného vkladu, bez invencie. Úvod je rutinne natočený mysteriózny thriller s prvkami hororu. Nasleduje šokujúci zvrat, avšak v krajne nepresvedčivom podaní. Krimi dráma následne ústi do predvídateľného finále z kategórie "psychologická tortúra" a vzápätí (nestačilo im) do najstupídnejšieho "meditatívneho" epilógu, aký som kedy mal tú možnosť vidieť... a pokiaľ všetko do onoho epilógu môže slúžiť ako príklad ešte celkom pohodlne pozerateľného gýču (nech je ako je), epilóg je už gýč najhrubšieho zrna. Hej, gýč je popri zlepenci druhé slovo, ktoré tento zabudnutia hodný výlet vystihuje... vlastne neviem, čo sa tu toľko rozpisujem!? ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Tak zase budem za kverulanta, ale toto sa vôbec nepodarilo. Pribeh o tragickom prepleteni osudov dvoch rodin je prvu polovicu filmu podany ako Hitchcockovsky thriller. Dokonca aj hudba neraz pripomina Herrmannove motivy. Hlavny hrdina postupne zistuje, ze v jeho rodine nieco nesedi. Bohuzial je to podane tak strasne vazne a nasilu sa tlaci na napätie, ze ja som sa nonstop na vsetkych tych nezmyselnych lakackach smial. Dokonca som prakticky okamzite odhalil co je v jeho rodine v neporiadku. Akurat som samozrejme nepoznal motivaciu tych ludi preco to robili. Tu sa zacneme dozvedat celu druhu polovicu filmu, ktora je jednou nekonecnou a totalne absurdnou vysvetlovackou plnou nepravdepodobnych nahod. Ak by sme sa dozvedeli, ze za vsetko môzu mimozemstania alebo iluminati, tak by ma to uz vôbec neprekvapilo. V prvej polovici filmu som sa bavil aspon na ucet tvorcov a ich prehnanej snahy o seriozne vykreslenie pribehu. Druha ma tym nekonecnym vysvetlovanim zacala nudit az otravovat. Ale posledna scena v ktorej sa ukazuje totalne absurdna prepletenost osudov tych rodin ma zase rozosmiala, tak tomu nakoniec dam aj tu tretiu hviezdicku. Divak sa pri tom urcite zabavi. Ci uz tuto absurdnu zapletku prijme alebo sa bude bavit na jej ucet. Podla mna by film snad lepsie fungoval ak by bol podany chronologicky. Alebo ho natocil nejaky ovela lepsi reziser typu Alejandro González Iñárritu. 5/10. ()

Torako.chan 

všechny recenze uživatele

Jakože dlouho jsem neviděla film, kdy od začátku do konce nemám šajna vo co gou a moje konspirační teorie nefungují. Mazec. Ani minutu jsem se nenudila. Sice jsem měla chvíli pocit, že už je to poněkud překombinované a to cca někdy v půlce filmu, tudíž jsem netušila co mě ještě všechno čeká, a myslela jsem si, že tomu dám tak tři hvězdy. To se ale rapidně měnilo v další polovině. Už už jsem chtěla dát i pět, ale přece jenom jistá překombinovanost tam je a místy je do očí bijící, že je něco špatně akorát člověk prostě neví co. Zůstanu teda na 4*, ale teda fujó byla to vcelku jízda ()

Galerie (11)

Zajímavosti (2)

  • Režisér se inspiroval příběhem, který mu vyprávěl jeho blízký přítel. Údajně jeho bratranec odešel na měsíc z domova a vrátil se jako někdo úplně jiný. Hang-joon Jang také čerpal inspiraci z francouzské lidové pohádky „Modrovous“. (Emo-haunter)
  • Natáčelo se od 11. března do 8. června 2017. (Emo-haunter)

Reklama

Reklama