Reklama

Reklama

Gieokeui bam

  • Jižní Korea 기억의 밤 (více)
Trailer

VOD (1)

Když se mu milovaný starší bratr po únosu vrátí jako úplně jiný člověk, rozhodne se Jin-Seok v tomto zamotaném thrilleru zjistit, co se doopravdy stalo. (Netflix)

Videa (1)

Trailer

Recenze (82)

Hollohlaway 

všechny recenze uživatele

Jako jo, byl jsem celou dobu napnutej, proč se to tomu maníkovi děje a co je za tím. To musím ocenit. Za vlasy přitažený to bylo až tak od půlky, a bohužel mě to odbouralo při vzpomínce na tu vraždu. Jako vážně to takhle proběhlo? Originálnost se tomu určitě povedla, ale logika a chování postav už trochu méně. ()

Necrotongue 

všechny recenze uživatele

Tohle byla od jihokorejských soudruhů pěkná zákeřnost. Čekal jsem předvídatelný děj a tradiční korejské přehrávání a pitvoření, namísto toho jsem dostal perfektně fungující thriller, u kterého jsem chvílemi nebyl jistý, jestli jsem já opravdu já, nebo jestli se náhodou někomu (případně i sám sobě) zrovna nezdám. Ani teď si tím nejsem jistý, a to mě ještě čeká lustrace mých nejbližších, čekám, že to u nás celé zakončí vichr z hor. ()

Reklama

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Výborný mysteriózní psycho thriller, který jsem málem přehlédl, děkuji tedy LangiJ za nalákání.Zpočátku se film jeví jako všední drama, kde se rodina přestěhuje do nového baráku, ve kterém je pokoj, který nemůže být otevřen a ze kterého vychází podivné zvuky. Brzy je násilně přepaden a unesen jeden ze dvou bratrů, který se po 19. dnech vrací a nepamatuje si vůbec nic,ba jeho chování se rapidně změnilo. Tohle je víceméně jen náčrt na první půli filmu, poté se film brutálně převrátí tasí na diváka jeden šokující zvrat za dalším a vrcholí brutálním vyvražděním rodiny v baráku,za což si film ode mě odnáší plnéj kotel. Je to perfektně promyšlené, originální, vygradované, napínavé a neobvyklé. Někdo sice může mít připomínky, že je to až moc překombinované a né vše by v realitě mohlo dávat smysl, ale já si tenhle thriller užil na výbornou a tyhle detaily mě z míry nevyvedou. Doporučuji. Zdá se mi to, nebo Netflix kupuje už i Koreu?? 85% ()

oveckaoa 

všechny recenze uživatele

Více než na 2 hvězdy nejdu jak se píše v komentářích příjde mě to překombinované a hodně na náhodu. Navíc to je natočeno i nudným způsobem a táhne se to. Zkrátit to tak o 20-30 minut minimálně tak by to byla pecka takhle spíše průměr,který hodně zachraňuje závěrečná scéna v nemocnici a u té přehrady. Jinak žádné brutální vyvraždění nečekejte kdejaký díl Kriminálky (Miami, Las Vegas atd) je drsnější než tahle scéna. ()

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Vskutku chytře vystavěný a zručně natočený psychologický thriller, mí Korejci mě opět nezklamali. Pomalé tempo, klidná kamera, ponurá atmosféra, mysteriózní až horrorový děj a jedna tak extralibová lekačka, že jsem z ní měl zvýšený tep a doznívající husinu asi deset vteřin. Čím blíž závěru, tím víc se mysterióznost až horrorovost vytrácí a rozuzlení (které jsem částečně uhádl už brzy) je vcelku prozaické. A já si přiznal, že už jsem přece jenom viděl působivější korejárny a pátou hvězdu nechal v měšci. Ovšem pro typicky asijské unhappyendy mám velkou slabost. ()

Galerie (11)

Zajímavosti (2)

  • Natáčelo se od 11. března do 8. června 2017. (Emo-haunter)
  • Režisér se inspiroval příběhem, který mu vyprávěl jeho blízký přítel. Údajně jeho bratranec odešel na měsíc z domova a vrátil se jako někdo úplně jiný. Hang-joon Jang také čerpal inspiraci z francouzské lidové pohádky „Modrovous“. (Emo-haunter)

Reklama

Reklama