Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Drsná kriminálka z Los Angeles sleduje životy členů elitní policejní jednotky, která se postaví do cesty nejúspěšnějším zlodějům v zemi. Ti mají v plánu zdánlivě nemožný cíl – vyloupit losangeleskou pobočku Centrální banky Spojených států amerických. (Magic Box)

Videa (7)

Trailer 2

Recenze (450)

POMO 

všechny recenze uživatele

V porovnání s Butlerovými hrami na ochrany amerických prezidentů zjevení. Špinavá krimi s drsnými poldy fungujícími po “gangovsku” a se záporáky, kteří sice vypadají jako vězeňskí hrdlořezové, ale taky umějí být vždy o krok před zástanci zákona. Dobrý scenáristický nápad s hlavní bankovní loupeží (jejím dějištěm), výživné realistické přestřelky. Klasiku Heat to sice kopíruje hodně, ale po více jak dvaceti letech, a hlavně - pokud je to její béčkovější verze, tak je to sakra dobrá béčkovější verze. ()

Slasher 

všechny recenze uživatele

Malujte si co za hovna chcete, za mě přesně taková ta policejní "ayerovka" (a budiž, malinko rip-off HEAT) pro jaký mám slabost. Drsný mačo charaktery na straně kriminálníků i policie, zábavný obsazení a cool městský přestřelky, naposledy s čím mě potěšilo TRIPLE 9. Butler tu hraje super "cop gangstera", co je svým způsobem větší grázl než banda lupičů v jeho hledáčku, takový fyzický anti-hrdina mu sedí a táhne film i s dvouhodinovou stopáží. Charisma i záporák Schreiber (známý z AMERICAN GODS), má to pár zábavných UFC cameí a vtipnou scénku s 50 Centa dcerou. Srát originalitu, tyhle filmy by měly pořádně vydělávat - chci jich víc. ()

Reklama

vurhor 

všechny recenze uživatele

Docela suchý, utahaný, ale i celkem dobře natočený krimi thriller, který si hodně bere inspiraci z Mannova Nelítostného souboje. Tedy příběh dvou drsných charismatických protivníků, jeden na straně zákona, druhý na straně zločinu, kteří jsi tak nějak jdou po krku. Butler v roli alfa poldy umí. Nicméně ani on nemůže filmu zažehnout tu výjimečnou jiskru, díky které byl Mannův snímek tak skvělý. Nechci říct, že by to byl špatný film, protože není. Natočený je pěkně, má atmosféru, plus ty postavy tam jsou docela kvalitní, ale je to strašně zbytečně natahované, ne příliš vtahující, plus autoři se pokusili o jeden plot twist, nad kterým jsem jen nadzvedl obočí. Celkově se mi to líbilo, jen mě to zanechalo hodně chladným. Marný platný. Lepší 3* ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Takhle nějak má vypadat divácky nenáročný akční film. Stačí k tomu dostatek akce, divácky zajímavý příběh, pár sympatických pánů a další akce. Poprvé jsem si mohl vychutnat Gerarda v roli, ve které mě neskutečně sral. Také jsem si nemohl nepovšimnout, že šílenou rychlostí ztrácí své mužské kouzlo a tloustne. Pokud rádi fandíte těm zlým, tak toto je přesně film dle vašeho gusta. Máte totiž zaručeno, že budete v závěru spokojení. Rozdávají si to spolu totiž zlí s ještě zlejšími. Více takových filmů. Není to tak těžké, stačí do toho necpat hromadu sraček. ()

choze 

všechny recenze uživatele

"It´s about to be a legendary..." You wish, Gudegast. Nelítostný souboj z druhé ruky, se závěrečným twistem vypůjčeným z jiné devadesátkové krimi klasiky (nechci spojlerovat). A i když to není tak epické, propracované, atmosférické a osudové a zábavně hovadský Butler a charizmatický Schreiber jako soustředěný profík nejsou Pacino a de Niro a ani ty přestřelky tak nebaví, pořád je to solidní řemeslo a stojí to za zhlédnutí. 70%. ()

Galerie (110)

Zajímavosti (20)

  • Postava, ktorú stvárnil Gerard Butler, je voľne založená na bývalom špeciálnom agentovi ATF a operatívcovi v utajení menom Jay Dobyns, ktorý bol veteránom v infiltrácii do rôznych zločineckých organizácií. Samotný Dobyns si zahral vo filme menšie cameo ako zákazník baru, ktorý  platí účet. (Real Tom Hardy)
  • Keď Nick (Gerard Butler) na začiatku filmu šoféruje ráno domov, v aute mu hrá skladba "What It's Like" od kapely Everlast. Skladba je obsahovo vlastne empatiou voči odpadlíkom spoločnosti, čo sa určitým spôsobom hodí na postavu Nicka. (Real Tom Hardy)
  • Ve filmu se objeví dva šampioni UFC. Člena gangu Base si zahrál Max Holloway a obchodníka s diamanty z konce filmu si zahrál Michael Bisping. (rhcp44)

Související novinky

Gerard Butler chce zachránit svět

Gerard Butler chce zachránit svět

27.06.2020

Herec Gerard Butler patří v Hollywoodu už řadu let k akčním jistotám. Nehraje sice v těch největších blockbusterech a jeho filmy v kinech čas od času šeredně vyhoří, hvězda snímků 300 nebo Pád Bílého… (více)

Reklama

Reklama