Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Drsná kriminálka z Los Angeles sleduje životy členů elitní policejní jednotky, která se postaví do cesty nejúspěšnějším zlodějům v zemi. Ti mají v plánu zdánlivě nemožný cíl – vyloupit losangeleskou pobočku Centrální banky Spojených států amerických. (Magic Box)

Videa (7)

Trailer 1

Recenze (450)

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Tak Heat má brášku. Nemá sice vizálně dokumentaristický rukopis mistra Manna a psychologičtější propracovanost postav nahrazuje jednoduchost a přímočarost, ale koho to sere, když při poslední akci ani nedýcháš, Gerard je sexy jak nikdy a140 minut film přeměnuje na tryskoment. Zase jednou chlapi sobě. ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Loupeživý nájezd do několika starších snímků na spřízněné téma se dá velkoryse prominout, neb film disponuje technicky vyspělou režií, kvalitními hereckými výkony a neutápí se ve vražedné dvouhodinové stopáži, kterou je opatřen. Nutno přiznat, že scenáristicky občas klopýtá o schematičnost postav a rozjíždí se pozvolna. Pro diváka to znamená, že akce přijde na řadu více ve druhé polovině filmu, přičemž ta první je sice povídavá, určitě je ale zajímavé, jak se v ní postavy slučují, režijní záměr nabírá celistvý tvar a vše postupně (napínavě) graduje. Jednou z hlavních veličin je skvělý Gerard Butler, to je prostě maník, který umí množství hereckých poloh, přičemž hravě poráží úskalí scénáře být jednostrunným a klišoidním charakterem, který chlastá, pěstuje štětky (ne ty záchodové), rozvádí se s manželkou a navrch pronásleduje se speciální policejní jednotkou bandu bankovních lupičů, kteří mají spadeno na nedobytnou banku v L.A, a rozhodně to není žádný ctnostný polda. Když se zaměřím na partu kriminálníků, je to v ní samý zločinecký typ, takže radost pohledět, načež i umějí hrát. Samotné provedení loupeže je příjemně napínavé, přestřelky jsou dynamické i drsné. Oproti tomu se film nemusel zabývat soukromím/rodinným zázemím vyšetřovatele, ty rozvodové tahanice o píču byly na píču a působily jak z jiného filmu. Takže až na pár povědomých motivů, které už byly k vidění v jiných filmech na dané téma, se jedná o exkluzivní snímeček, jemuž český distributor nedovolil vstup do českých kin, aby jiným kravinám byl dán prostor. A to se chystá i pokračování. Takže Gerard jede! 8/10 ()

Reklama

AppleCore 

všechny recenze uživatele

Hloupá napodobenina Heatu, která se tak strašně snaží na legendární kriminálce parazitovat, že i Butler má potřebu předvádět gesta a grimasy Al Pacina - a diváka to sere od úvodu po závěr. Přitom film nemá ani pětinový napětí oproti Mannovo tvorbě, chybí nosný charaktery, nefunguje tu chemie mezi postavami, natož pak psychologickej souboj mezi dobrem a zlem, přičemž ani akce nemá moc co nabídnout. Film je sice zemitej i relativně drsnej, ale nechytá se ani coby pocta (to si raději dejte Affleckovo The Town), ani jako kopie. Přehodnoťte radši Triple 9 - mnohem lepší, svižnější a údernější "oldschool" kriminálku! ()

castor 

všechny recenze uživatele

Tvůrci se do toho opřeli a do úvodní a závěrečné přestřelky pumpují adrenalin spodem vrchem, až místy skutečně nechají vzpomenout na fenomenální Nelítostný souboj. Jeho dějová rozmanitost, možnosti a osudovost ústředního dua, atmosféra a sebevědomá režie byly samozřejmě někde jinde, nicméně Gerard Butler, jeho drsní kumpáni i jeho protivníci ženou tuhle žánrovku do solidních čísel. Městské přestřelky z automatických zbraní mezi civilisty sakra můžu, několik scén ze středu bych naopak lehce prostříhal. Odskoky k rodinným backgroundům jsou trošku na sílu, dějově nijak zvlášť nepomáhají a jsou jen nakousnuté, ač z některých dělají (místy) fajn táty od vedle, i když zrovna nestojí na té „správné“ straně zákona. Testosteron na maximum, atmosféra slušná. ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Poriadna chlapská akcia, ktorá sa sprvu tvári ako čistokrvný akčný biják v ktorom budú neustále lietať guľky okolo hláv, ale opak je pravdou. Druhú dejovú linku totiž tvorí príprava lúpeže a samotná lúpež z pohľadu "záporákov". Toto síce trochu brzdí tempo, ale za to snímka ponúkne novú tvár, ktorá celku dodá na atraktivite. Casting sa podaril na jedničku a konkrétne Butler si tu strihol jednu z najlepších rolí za posledné roky. Záverečná pol hodinka je úplne skvelá, ale nesmie sa u nej premýšľať. (Prestrelka v zápche). Nechýba kopa akcie, napätia, cool postavy, pekné lokácie, odolné tempo. 140 minút ma zo začiatku desilo, ale s blížiacim sa koncom som si hovoril, že by som ešte pár minút pridal. Za mňa teda spokojnosť a 90%. ()

Galerie (110)

Zajímavosti (20)

  • Ve filmu se objeví dva šampioni UFC. Člena gangu Base si zahrál Max Holloway a obchodníka s diamanty z konce filmu si zahrál Michael Bisping. (rhcp44)
  • Postava, ktorú stvárnil Gerard Butler, je voľne založená na bývalom špeciálnom agentovi ATF a operatívcovi v utajení menom Jay Dobyns, ktorý bol veteránom v infiltrácii do rôznych zločineckých organizácií. Samotný Dobyns si zahral vo filme menšie cameo ako zákazník baru, ktorý  platí účet. (Real Tom Hardy)

Související novinky

Gerard Butler chce zachránit svět

Gerard Butler chce zachránit svět

27.06.2020

Herec Gerard Butler patří v Hollywoodu už řadu let k akčním jistotám. Nehraje sice v těch největších blockbusterech a jeho filmy v kinech čas od času šeredně vyhoří, hvězda snímků 300 nebo Pád Bílého… (více)

Reklama

Reklama