Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Drsná kriminálka z Los Angeles sleduje životy členů elitní policejní jednotky, která se postaví do cesty nejúspěšnějším zlodějům v zemi. Ti mají v plánu zdánlivě nemožný cíl – vyloupit losangeleskou pobočku Centrální banky Spojených států amerických. (Magic Box)

Videa (7)

Trailer 1

Recenze (450)

DwayneJohnson 

všechny recenze uživatele

Fakt, že Gerald Butler působí celou dobu až zbytečně moc afektovaně je asi největší mínus. Zbytek je poctivá, pouze chlapská jízda, plná testosteronu, kde se nehraje na žádné policejní oficiality, ale jde se rovnou na věc. Drsní policajti proti drsným zločincům v honbě za pořádaným balíkem dolarů. A jak to tak většinou bývá, když se dva samci perou, přijde nakonec někdo, kdo se pobaví na jejích účet. Ale to až po (ne)čekaném konci. ()

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Po úvodní loupeži která se zvrtne v masakr policejních složek je jasný, že to LAPD nenechá jenom tak a na stopě zločinců už je tým který si taky zrovna nebere servítky. Vede ho Butler který chlastá pivka, hulí cajga, vytrvale hláškuje a zvládne nasrat každýho koho potká. Do jistý míry tu registruji pokus o film typu Heat, ale je určitě minimálně o třídu slabší. Po úvodní svižné přestřelce se víc než hodinu kecá a zdlouhavě vyšetřuje. Jenom Gerard je těžce nad věcí a vyfuckuje klidně i lidi od FBI. Po druhé akci zločinců se z toho pro něj stává osobní záležitost kterou musí vyřešit za každou cenu. No co dodat je to Butlerova one man show pro jeho fanoušky. Film sám o sobě průměrný, občas se trochu vleče a finále je předvídatelné.55% ()

Reklama

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Normálně bych asi tuhle „novinkové“ krimi prozatím minul bez povšimnutí, ale celkem pozitivní ohlasy, zajímavé herecké obsazení a vysoké hodnocení zapříčinili, že když už to dávali večer na Primě, tak jsem na to mrknul. Žádné „galapředstavení“ se sice nekonalo, ale Christian Gudegast natočil opravdu vcelku snesitelný film. Skloubením hned několika prvků – akčnosti, vtipnosti, mazanosti a drsnosti, jsem se na to dokázal dívat až dokonce bez toho, abych se u toho nudil. Reklamy jsem využil k cigáru, mělo to místy opravdu povedené grády i zajímavé charakteristiky postav, takže ve finále to vidím na lepší průměr. Jen škoda, že některé věci tam byly dost přehnané a ani samotný závěr se mi zas až tolik nelíbil…60% ()

Slasher 

všechny recenze uživatele

Malujte si co za hovna chcete, za mě přesně taková ta policejní "ayerovka" (a budiž, malinko rip-off HEAT) pro jaký mám slabost. Drsný mačo charaktery na straně kriminálníků i policie, zábavný obsazení a cool městský přestřelky, naposledy s čím mě potěšilo TRIPLE 9. Butler tu hraje super "cop gangstera", co je svým způsobem větší grázl než banda lupičů v jeho hledáčku, takový fyzický anti-hrdina mu sedí a táhne film i s dvouhodinovou stopáží. Charisma i záporák Schreiber (známý z AMERICAN GODS), má to pár zábavných UFC cameí a vtipnou scénku s 50 Centa dcerou. Srát originalitu, tyhle filmy by měly pořádně vydělávat - chci jich víc. ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Christian Gudegast ma ocividne rad Mannov Heat a tak sa rozhodol natocit film s rovnakym typom pribehu v ktorom sledujeme skupinku zlodejov, ktory sa chystaju na velku lupez tak aj skupinku policajtov, ktory im idu po krku. FIlm sa vo velkom venuje aj rodinnym vztahom vsetkych postav. Lenze postavy nie su vôbec zaujimave a tym padom vsetka ta bohata dejova omacka strasne nudi. Este Butlerov drsniacky policajt sa aspon zdialky akotak chyta na Pacinovu postavu v Heat, ale Pablo Schreiber ako vodca zlodejov je uplne nevyrazny a bez charizmy. Prestrelky tiez pripominaju Heat vyraznym zvukovym prejavom a snahou o realisticke pojatie. Ale su natocene totalne neprehladne. Vo velkych detailoch a cely cas som sa uplne stracal v tom kto kde vlastne v ktorej chvili stoji a po kom striela. Korunu trapnosti celemu filmu dodava zbytocna zaverecna sokujuca pointa. Jak keby to bez takych vycucanych zvratov uz neslo. Asi chceli byt tvorcovia aspon trochu originalny. Je mi luto, ze to dopadlo tak nefunkcne po kazdej stranke. Dalsi Heat by som s nadsenim prijal. Ale toto sa absolutne nechyta ani na Affleckov The Town. 4/10. ()

Galerie (110)

Zajímavosti (20)

  • Film nemusí být celý dle skutečných událostí, ale obsahuje prvky z četných pravdivých příběhů, které Gudegast slyšel nebo prožil. (griph)
  • Scénář k filmu byl napsán už v polovině roku 2000 a film byl ve vývoji zhruba 14 let, než se jej podařilo zrealizovat. (griph)
  • Merrimen (Pablo Schreiber) na střelnici střílí z pistole SIG-Sauer P226, jinak používá pistoli Heckler & Koch HK45C, útočnou pušku Heckler & Koch HK416 D10RS a při přestřelce v koloně kulomet M249 SAW Paratrooper. (Maulincio)

Související novinky

Gerard Butler chce zachránit svět

Gerard Butler chce zachránit svět

27.06.2020

Herec Gerard Butler patří v Hollywoodu už řadu let k akčním jistotám. Nehraje sice v těch největších blockbusterech a jeho filmy v kinech čas od času šeredně vyhoří, hvězda snímků 300 nebo Pád Bílého… (více)

Reklama

Reklama