Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Drsná kriminálka z Los Angeles sleduje životy členů elitní policejní jednotky, která se postaví do cesty nejúspěšnějším zlodějům v zemi. Ti mají v plánu zdánlivě nemožný cíl – vyloupit losangeleskou pobočku Centrální banky Spojených států amerických. (Magic Box)

Videa (7)

Trailer 2

Recenze (450)

vurhor 

všechny recenze uživatele

Docela suchý, utahaný, ale i celkem dobře natočený krimi thriller, který si hodně bere inspiraci z Mannova Nelítostného souboje. Tedy příběh dvou drsných charismatických protivníků, jeden na straně zákona, druhý na straně zločinu, kteří jsi tak nějak jdou po krku. Butler v roli alfa poldy umí. Nicméně ani on nemůže filmu zažehnout tu výjimečnou jiskru, díky které byl Mannův snímek tak skvělý. Nechci říct, že by to byl špatný film, protože není. Natočený je pěkně, má atmosféru, plus ty postavy tam jsou docela kvalitní, ale je to strašně zbytečně natahované, ne příliš vtahující, plus autoři se pokusili o jeden plot twist, nad kterým jsem jen nadzvedl obočí. Celkově se mi to líbilo, jen mě to zanechalo hodně chladným. Marný platný. Lepší 3* ()

DwayneJohnson 

všechny recenze uživatele

Fakt, že Gerald Butler působí celou dobu až zbytečně moc afektovaně je asi největší mínus. Zbytek je poctivá, pouze chlapská jízda, plná testosteronu, kde se nehraje na žádné policejní oficiality, ale jde se rovnou na věc. Drsní policajti proti drsným zločincům v honbě za pořádaným balíkem dolarů. A jak to tak většinou bývá, když se dva samci perou, přijde nakonec někdo, kdo se pobaví na jejích účet. Ale to až po (ne)čekaném konci. ()

Reklama

BMW12 

všechny recenze uživatele

Velice dobrý akčňák se zajímavou zápletkou a dobrou akcí. Jedná se opravdu o dokonalou loupež. Na konci jsem tak trochu fandil už těm lupičům, škoda, že jich víc nepřežilo. Jinak film postrádá kladného hrdinu, což je trošku mínus. Máme zde pouze padouchy, ať už lupiče nebo zlé poldy. Jinak ale akce krásná a film mě zabavil. ()

Lima 

všechny recenze uživatele

Děr ve scénáři to má více, než švýcarský ementál, což si uvědomíte hlavně při ne až tak příběhově zvládnuté loupeži a pak při závěrečně pointě, která je všechno, jen ne chytrá. Přitom by chtěla být něco jako ´Obvyklí podezřelí´. A co tu jinak máme? Střet dvou silných osobností a příběh, který sází spíše na atmosféru, než akci, které se tu stejně na začátku a samém konci dočkáme. Tedy je to takový ´Nelítostný souboj´ ze second–handu, Butler není Al Pacino, Schreiber pak ani zdaleka osobností typu DeNira a Gudegast se na Manna dívá hodně zespoda s úctou. Ale když nebudu srovnávat, pak důraz na postavy, pozvolnější tempo, atmosférické reálie L.A. a ultra-macho Butler, tak jak ho chceme vidět, to všechno mi dost sedlo a ty čtyři mírně nadhodnocené hvězdy dám, navzdory té nevydařené pointě. ()

Slasher 

všechny recenze uživatele

Malujte si co za hovna chcete, za mě přesně taková ta policejní "ayerovka" (a budiž, malinko rip-off HEAT) pro jaký mám slabost. Drsný mačo charaktery na straně kriminálníků i policie, zábavný obsazení a cool městský přestřelky, naposledy s čím mě potěšilo TRIPLE 9. Butler tu hraje super "cop gangstera", co je svým způsobem větší grázl než banda lupičů v jeho hledáčku, takový fyzický anti-hrdina mu sedí a táhne film i s dvouhodinovou stopáží. Charisma i záporák Schreiber (známý z AMERICAN GODS), má to pár zábavných UFC cameí a vtipnou scénku s 50 Centa dcerou. Srát originalitu, tyhle filmy by měly pořádně vydělávat - chci jich víc. ()

Galerie (110)

Zajímavosti (20)

  • Keď Nick (Gerard Butler) na začiatku filmu šoféruje ráno domov, v aute mu hrá skladba "What It's Like" od kapely Everlast. Skladba je obsahovo vlastne empatiou voči odpadlíkom spoločnosti, čo sa určitým spôsobom hodí na postavu Nicka. (Real Tom Hardy)
  • „Tony Z“ (Kaiwi Lyman) má pistoli M1911A1-pattern pistol a útočnou pušku M4A1. (Maulincio)
  • Většinu kaskadérských kousků si herci odehráli sami, při jednom kousku si Pablo Schreiber málem zlomil krční obratle. (Fildas)

Související novinky

Gerard Butler chce zachránit svět

Gerard Butler chce zachránit svět

27.06.2020

Herec Gerard Butler patří v Hollywoodu už řadu let k akčním jistotám. Nehraje sice v těch největších blockbusterech a jeho filmy v kinech čas od času šeredně vyhoří, hvězda snímků 300 nebo Pád Bílého… (více)

Reklama

Reklama