Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Perla je nejvyšší a zároveň nejlépe zabezpečená budova na světě. Přesto její majitelé najmou velezkušeného bezpečnostního experta Willa Sawyera (Dwayne Johnson), aby to oficiálně potvrdil. Jenže pak začne v budově hořet a o technickou závadu se rozhodně nejedná. Will, coby bývalý šéf týmu FBI, který se specializoval na záchranu rukojmích, zažil už leccos, ale tohle je přece jen silná káva. Požár se rychle šíří a Will zjistí, že právě on je podle policie odpovědný za jeho založení. I když se zrovna pohybuje mimo budovu, bude muset rychle dovnitř, protože v jednom z nejvyšších pater je uvězněna jeho žena (Neve Campbell) se dvěma dětmi. A to stále ještě není všechno, v mrakodrapu se pohybuje ozbrojený gang, se kterým se bude muset Will taky vypořádat, pokud chce své blízké zachránit. Ještě jsme zapomněli zmínit, že po vážném zranění z minulosti má jednu nohu umělou a že jediná cesta do domu v plamenech vede přes vedle stojící jeřáb, z jehož ramene ve výšce několika desítek metrů bude muset přeskočit. (Cinemart)

(více)

Videa (9)

Trailer 5

Recenze (490)

Davies182 

všechny recenze uživatele

Tuna naprosto debilních scén v krávovině, která mi z nějakýho důvodu připomínala zhovadilosti typu Sharknado, akorát s milionkrát větším budgetem. Takže ano, tomu, jak je to hloupý a narvaný suchopárnejma hláškama, sem se smál fakt často, a ano, beru to jako plus. Nemyslím si, že ten film chtěl oslnit svým nadhledem a chytrým scénářem, a dokážu to ocenit. [Netflix] ()

Allien.9 

všechny recenze uživatele

Ale jo. Čekala jsem daleko větší průser a existovat tady půl hvězdy, dostane ode mě "Mrakodrap" krásných 3,5*. Pokud hledáte film na odreagování, tohle je skvělá volba. Sympatické béčko v áčkovém hávu, které svádí inteligenční boj samo se sebou a úspěšně nám mezi lame scénami (skok z jeřábu, únik z turbíny, několikapatrový šplh po laně bez pomoci nohou...) servíruje i momentky, ve kterých hlavní hrdina skutečně používá mozek (např. lepenka na ruce a nohy). P.S.: Kdo by to byl řekl, že je protéza tak super zbraň! :-D ()

Reklama

Deimos 

všechny recenze uživatele

TV/// Obsazení 8/10 Děj 8/10 Hudba 7/10 Akce 8/10/// PLUS: správný katastrofický akčňák, jak ze staré školy, něco mezi Smrtonosnou pastí a Skleněným peklem s namakaným ale polidštěným Johonsonem, Neve Campbell měla celkem zajímavou roli silné ženské postavy, odsýpá to, nenudíte se, záporáci jsou celkem zajímavý, film nemá vyloženě slabé pasáže a drží slušně pohromadě MÍNUS: takových filmů se moc už netočí, protože publikum je jinde a klasika se z něj nestane, je to už několikrát viděné jen v o něco modernější podobě s modernější budovou./// Shrnutí: Doufal jsem v podařený akčňák a jsem potěšen, že mě to až tak vtáhlo a bavilo. Byla to poctivá filmařina a jeden z těch oddechových filmů. na který se rád někdy podívám znovu./// Celkem 79%/// ()

Rominator 

všechny recenze uživatele

Bezpečnostní expert Will Sawyer (Dwayne Johnson) bude muset riskovat úplně všechno, aby zachránil svoji ženu a dvě děti z hořícího mrakodrapu Perla... Příběh nenabídne nic extra originálního a jedná se o film, který divák brzy po zhlédnutí zapomene. Dwayne Johnson je stále sympaťák a proto bych mu přál nějakou pořádnou ikonickou roli. ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Nepovedený multi-kulti korektní pokus o Die Hard Reloaded. Jenže tam, kde je Smrtonosná past uvěřitelná, záporáci občas chytřejší než hrdina, a kde je i větší porce napětí díky nejednoznačnosti situace, tady je zcela jasno, že i kdyby měl hlavní hrdina potřebu nasadit křídla, nasadí je poletí. Hvězdička za triky, kluci se u písíček museli pěkně zapotit. ----- Průběžné poznámky: Být tak blízko, tak ho to roztrhá celého. Dělá v garáži a mají na zupr luxusní bejvák? Dvěma bělochům se narodily kudrnaté hispánské děti? Multi-kulti vyváženost: Japonec a za pojišťovnu černoch a běloch. Vsadím se, že běloch bude Ten zlý. Budova je energeticky soběstačná, bo dva větrné mlýna - ha ha, ekologická agitka k tomu. Urve se vám kus zdi, a vy hned nevoláte ochranku a nespustíte alarm? Politicky korektní přehlídka pokračuje - po úžasně adaptovaném hendikepovaném muži je zde dítě, které má astma, a VŠICHNI zlí jsou běloši. Jako fakt celou bezpečnost a její ovládání necháte cizímu chlápkovi v tabletu a nemáte náhradní přístup? Když vám manželka pouští ve videohovoru, co vidí, asi je pitomost se jí ptát, co vidí. Tvl. chlápek zahesluje ovládání tabletu, je jediný, kdo zná heslo, a ty si ho zastřelíš? Ty jo, fakt ten běloch pojišťovák byl hajzl! Máte citlivá data, a necháte si jen jeden originál a nikde je nezálohujete? Ale no tak! ()

Galerie (50)

Zajímavosti (7)

  • Keď Botha (Roland Møller) zasiahne černošského strážnika, pri jeho páde je vidieť, že mu pištoľ z ruky vypadla. V ďalšej scéne ju však stále drží v ruke. (johnsnow)

Související novinky

Dungeons & Dragons se dočká i seriálu

Dungeons & Dragons se dočká i seriálu

12.01.2023

Již letos v kinech uvidíme filmovou adaptaci populární hry na hrdiny Dungeons & Dragons. Snímek Dungeons & Dragons: Čest zlodějů natočili John Francis Daley a Jonathan M. Goldstein (Noční hra… (více)

The Rock míří do džungle

The Rock míří do džungle

10.04.2017

Dwayne Johnson se nefláká. Letos ho uvidíme v Rychle a zběsile 8, Pobřežní hlídce a Jumanji, tedy ve třech docela velkých filmech, a do budoucna to s ním bude podobné. V roce 2018 nám naservíruje… (více)

Reklama

Reklama