Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Dnešní Chicago, město špinavé brutálními zločiny a prorostlé korupcí. Čtyři ozbrojení zločinci jsou policií nemilosrdně odpraveni při pokusu o loupež hodně velkého balíku peněz. Skoro nic po nich nezůstane, jen jejich vdovy, kterým zanechají hrozivé dluhy u hodně nepříjemných věřitelů. A právě tyto dluhy, vztek a zármutek náhle osamělé ženy spojí dohromady. Pochopí, že když potáhnou za jeden provaz, dokáží všechno. Promění se na velmi schopnou údernou jednotku rozhodnutou vzít své osudy do vlastních rukou. (Cinemart)

(více)

Videa (14)

Trailer 1

Recenze (275)

Morien 

všechny recenze uživatele

-"I always said he should burn in hell. But, hey, Chicago'll do." Zhruba celou první hodinu jsem si říkala "panebože, ten McQueen se už úplně zbláznil". Zhruba celou druhou hodinu jsem si říkala "yeah, girl, go get it, shoot that loathsome son of bitch!" Ve filmu se více či méně mihla velká spousta nádherných lidí, pozice nejkrásnějších u mě tentokrát vybojovali Cynthia Erivo a Jon Michael Hill. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Rodák z Londýna Steve McQueen si udělal jméno minimalistickým Hladem i následným Studem, který nabídl pohled na všudypřítomné vyprázdněné životy. Dramatem 12 let v řetězech se pak ovšem stal tak trochu děvkou továrny na sny. Teď zklamal podruhé. Místy opravdu hodně. Vdově po šéfovi gangu jde totiž v prohnilém Chicagu o kejhák, ten ji nicméně nechal návod, jak se problémů zbavit. Vrátit balík peněz a pomoci nejen sobě do nové kapitoly života. Špinavou práci nevykoná sama, žádnou expertkou z oboru se ovšem nestane ani ona, ani další truchlící dámy. A je jedno, jestli jsou dvě nebo čtyři. Prostě to nefunguje a o nějakém zajímavém vývoji postav nemůže být řeč. Občas si sice rýpneme do současné nálady v USA, ale ani tady to není na nějaké oslavy. Jede se na jistotu, zvraty a překvapení spíš ruší. Příjemných (syrových, temných) momentů, které se vymykají, je zoufale málo (třeba ten s vozíčkářem). Prostě pár ztrápených záběrů na ovdovělé hrdinky, absolutně nulové emoce a vztahy mezi nimi a vzápětí pár milionů v taškách po snadné loupeži. Něco je špatně!! ()

Reklama

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Ambiciózních 12 let v řetězech mě onehdy příliš neoslovilo, ale Vdovy jsou úplně jiná záležitost. Takové množství postav, které jsou tak dobře napsané a zahrané, nejsou zbytečné a je vyloženě radost je sledovat, jsem v jednom (novém) filmu už nějakou dobu neviděl. A když je jejich příběh zajímavý, napínavý, dobře natočený a navíc má čím překvapovat (a překvapuje), tak není co řešit. ()

MikO_NR_1909 

všechny recenze uživatele

Steve McQueen rozhodne zdôrazňuje ťah na bránu pokiaľ ide o rodové, etnické či rasové nerovnosti. Samo o sebe je to veľké bremeno ale jeho filmárske zručnosti sú vysoko nadpriemerné a jedinečné. V tomto prípade podáva v celku bežný trilerový námet na polnočnú hodinu v komerčnej televízii ale takýto opis by rozhodne nebol dobrý k bagatelizácii problému. 4 vdovy hnusných zločincov preberajú maskulinitu ich duchov. Jednajú rázne, ale (niektoré) emočne žensky. Je to dosť atypické, keďže sme zvyknutí na to, že tento žáner je dosť stereotypný podľa našich preferencií. A takisto vidieť Farrella, Neesona či Duvalla ako zbabelcov alebo ziskuchtivých "vychcancov" a nie heroizovanými "záchrancami" nie je bežnou vecou. Obsah zápletky je v niektorých momentoch moc prekombinovaný ale silou režiséra stále držané v úctyhodnom napätí a primeranej vážnosti. Podobné 25. hodine a niektorým atmosferickým artovejším francúzskym trilerom. ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Steve McQueen po řadě dramat natočil kriminální Heist Drama o Vdovách, které přišly o manžely kriminálníky, kteří jim zanechali velké dluhy a problémy s lidmi, se kterými nechcete jít do styku. Herecky je film prvotřídní, ale pokud půjdete do kina kvůli Punisherovi či Liamovi Neesonovi nejspíš budete zklamáni, ale pořád je zde skvělý Collin Farrel a solidní ženská sestava s drsnou Violou Davis, Michelle Rodriguez a sexy Elizabeth Debicki, která se mi líbila ze všech nejvíce. Krom herců zaujme i realisticky podaný příběh plný komplikací a jednoho velmi solidního Twistu s pár menšími twisty, slušná kamera a dobře vygradované Heist finále, při kterém jsem místy nedýchal, ale bohužel má film přes dvě hodiny a krom dobrého úvodu a finále toho až tak moc zajímavého nenabídne a já se nevyhnul i hluchým pasážím bohužel. Slušně zvládnuté řemeslo a herecky kvalitní film, ale k srdci mi moc nepřirostl. 65% ()

Galerie (30)

Zajímavosti (13)

  • Alice v jednej scéne hovorí, že je Poľka. V skutočnosti má jej predstaviteľka, Elizabeth Debicki, naozaj poľské korene (jej otec pochádza z Poľska). (Astonko)

Související novinky

Koruna našla princeznu Dianu

Koruna našla princeznu Dianu

17.08.2020

Tvůrci seriálu Koruna od Netflixu pokračují v obsazování budoucí páté a šesté série a po oznámení Jonathana Pryce v roli prince Filipa nyní přichází pravděpodobně ta nejzásadnější castingová novinka.… (více)

Kate Winslet, Saoirse Ronan a milostné drama

Kate Winslet, Saoirse Ronan a milostné drama

18.12.2018

Nové romantické drama Ammonite režiséra Francise Leeho (Na konci světa) našlo hlavní herecké hvězdy. V milostném příběhu o dvou ženách odehrávajícím se ve 40. letech devatenáctého století si zahrají… (více)

Colin Farrell v nové gangsterce od Ritchieho

Colin Farrell v nové gangsterce od Ritchieho

01.12.2018

Herec Colin Farrell, který se v posledních letech objevil v impozantním sledu filmů jako Vdovy, Oklamaný, Zabití posvátného jelena nebo Humr, se čerstvě připojil k obsazení chystané gangsterky Toff… (více)

Režisér 12 let v řetězech chystá muzikál

Režisér 12 let v řetězech chystá muzikál

05.11.2018

Steve McQueen (12 let v řetězech) čerstvě dokončil zlodějský thriller Vdovy, který momentálně sbírá nadšené ohlasy kritiků, zároveň už si však oceňovaný tvůrce připravuje svůj další film. Režisér… (více)

Reklama

Reklama