Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Čtyřicetiletý Luboš Cafourek je svérázný instalatér z vesnice Tuchlovice u Prahy. Je zručný a poctivý, se vším si poradí, žádné práce se nikdy nezalekne. Nemá auto, za zákazníky jezdí na kole, nebo autobusem, nebo se nechá vozit. Mobil nepoužívá, telefonáty za něj vyřizuje jeho matka, která mu také vaří, nakupuje, pere, dělá účetnictví a řídí chod celé domácnosti. Luboš má vždy na všechno nečekanou a vtipnou odpověď, ale praktický a společenský život mu uniká mezi prsty. Za práci si nedokáže říct pořádné peníze, kamarádům opravuje zadarmo a to, co vydělá, hned utratí za jídlo pro toulavé kočky, nebo prosází. Luboš všechno nepříjemné odsouvá na „později", nebo na „uvidíme". Všechny jeho pokusy o kontakt se ženami končí fiaskem, mamka se marně snaží, aby syn konečně získal partnerku... Vesnická komedie Instalatér z Tuchlovic je o muži, který všem všechno opraví, ale vlastní život spravovat nedokáže. (Falcon)

(více)

Videa (6)

Trailer

Recenze (468)

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Dneska, Květuš, ti to sluší ... částečně." Trvalo to hodinu a dvacet pět minut, ale slovy zabrzděného Luboše jsem se u toho nudil minimálně hodinu a čtyřicet dva minut. A to je sedmnáct minut rozdílu, jenže kde to mám reklamovat? Asi to nechám být, protože jedna hvězda je za all inclusive dovolenou u rybníka a ta druhá za představu, že bych se s Lubošem, Pepou a Radkem díval na fotbal. To by mě asi bavilo. Částečně. Když už Tuchlovice porazili tu Hostouň, tak to je pak v hospodě každý Mourinho. ()

Hunt 

všechny recenze uživatele

Hlavní problém vidím v obsazení Jakuba Koháka, neboť postava, kterou zde měl ztvrárnit je zcela nad jeho herecké možnosti (schopnosti). Příběh není nikterak objevný či záživný, spíše přirozeně vyplývající až předpokládaný (což není výtka). Při sledování se mi vybavil film Václav (2007), do kterého dokázal Ivan Trojan vložit něco hrozně lidského, přirozeného a velmi přínosného. Tomáše Vorla st. považujii rozhodně za lepšího režiséra než-li Jiřího Vejdělka. Zároveň vybrat herce, který je schopen nejen fyzicky, ale hlavně vnitřně zvládnout nejen postavu (ale v tomto případě i celý film a handycap hlavního hrdiny, neboť Kohát téměř nesleze z obrazu), často může rozhodnout, zdali film je přijatelný, či zajímavý, nebo dokonce překvapující. ()

Reklama

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Sled historek obklopujících samozvaného vodo-topo krále, jenž žije v zcela jiném kmitočtu než zbytek panoptika. Přehlídka bezelstné tuposti, které se vysmívají vychcaní chytráci.. Zatímco Díra u Hanušovic přišla s venkovským realismem, tuchlovický plumber sází na romantismus a pozitivní vyznění a činí tak způsobem, který se nemůže nikoho výrazněji dotknout v ani jedné emoční rovině tohoto slova. Kohák je jako roztoč. Je škaredý a je všude.. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Nemôžem si pomôcť, ale mne sa táto dedinská záležitosť vlastne páčila. Kohákovi síce nemuseli dávať rečový defekt, to zvládne v pohode aj sám vlastnou prirodzenosťou, ale malo to celkom dobrú vidiecku atmošku, taký civilný život, dosť reálny myslím. Niektoré veci by som samozrejme oželel, napríklad som nemusel vidieť ako si Kohák pri otvorenom okne honí, ale inak ok. ()

easaque 

všechny recenze uživatele

+1* slabota ve všech směrech. Ale pokud máte chuť na lehkou civilní komedii o nesmělém a nesamostatném instalatérovi a nemáte moc velké nároky, tak si pošušňáte. Já nedokážu dát ani 2 hvězdičky - herecké výkony byly slabé, příběh předvídatelný a skoro se nebylo čemu smát. [ PŘÍBĚH: 1 /// SMYSL: 0 /// ATMOSFÉRA: 0 /// TEMPO: 1 /// ORIGINALITA: 1 /// NÁLADA: 2 /// ART: 0 /// STYL: 1 /// CASTING: 1 (3*MAX) ] ()

Galerie (42)

Zajímavosti (24)

  • Ve scéně, kdy Luboš (Jakub Kohák) demontuje staré umyvadlo ve škole, je vidět, že šrouby (ani matky a podložky) u starého umyvadla nejsou  vůbec rezavé a září novotou. (montywalsh)
  • Hokejový zápas mezi Finskem a Českem, který z postele sledují Luboš (Jakub Kohák) se Sýkorovou (Petra Špalková), byl odehrán 12. února 2011. Česká hokejová reprezentace jej prohrála 2-3 po prodloužení. (pavelvojta)

Reklama

Reklama