Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Čtyřicetiletý Luboš Cafourek je svérázný instalatér z vesnice Tuchlovice u Prahy. Je zručný a poctivý, se vším si poradí, žádné práce se nikdy nezalekne. Nemá auto, za zákazníky jezdí na kole, nebo autobusem, nebo se nechá vozit. Mobil nepoužívá, telefonáty za něj vyřizuje jeho matka, která mu také vaří, nakupuje, pere, dělá účetnictví a řídí chod celé domácnosti. Luboš má vždy na všechno nečekanou a vtipnou odpověď, ale praktický a společenský život mu uniká mezi prsty. Za práci si nedokáže říct pořádné peníze, kamarádům opravuje zadarmo a to, co vydělá, hned utratí za jídlo pro toulavé kočky, nebo prosází. Luboš všechno nepříjemné odsouvá na „později", nebo na „uvidíme". Všechny jeho pokusy o kontakt se ženami končí fiaskem, mamka se marně snaží, aby syn konečně získal partnerku... Vesnická komedie Instalatér z Tuchlovic je o muži, který všem všechno opraví, ale vlastní život spravovat nedokáže. (Falcon)

(více)

Videa (6)

Trailer

Recenze (468)

claudel 

všechny recenze uživatele

Spojení Vorel-Kohák je pro mě natolik odstrašující, že jsem překvapil sám sebe, když jsem tenhle snímek pustil v přehrávači. Vorel mě naštval Gymplem, i když si to spravil s Vejškou a Kohák mě štve tím, že když zapnu TV, ať přepnu na jakýkoli kanál, zírá na mě Kohák v zábavném pořadu, reklamě, seriálu, čemkoli, dokonce jsem ho potkal i na jedné mezinárodní akci, která se jej absolutně nemohla týkat. Nicméně mě oba pánové potěšili, protože se Instalatér z Tuchlovic náramně povedl. Kohákovi ta role přesně sedla. Je to příběh o zcela obyčejném muži s dobrým srdcem, šikovnýma rukama a věčně prudící matkou (skvělá Holubová). Ke konci to trochu sice sklouzávalo do tragikomické grotesky, ale to je už zkrátka Vorel. Chápu, že ten film úplně neboural žebříčky a neokouzluje davy, mně ale hodně padl do noty. ()

gogos 

všechny recenze uživatele

Ale jo, dá sa. Kohák sice není kdovíjaký démon, ale jeho prosťáček sázející suché hlášky má úspěch. Film si pro sebe berou Budař se Čtvrtníčkem, kteří mu dávají šťávu. Jinak se jedná o pozvolnou poetiku hrající na dramatickou notičku zasazenou do buranského prostředí, který bohužel, stále aktuální jest. Vorlův slušný počin, kterým si po šeredné Vejšce napravil reputaci ()

Reklama

troufalka 

všechny recenze uživatele

Čekala jsem výživnější kousek. Jakoby Vorel pomělu ztrácel dech. Jeho první kousky měly mnohem větší šťávu. Postrádala sjemvětší venkovskou atmosféru, takový týpek měl mít na sobě aspoň ošouppanou vyblednou kšiltovku. Hlavní konflik byl mdlý stejně jako závěrečná dohra. Chyběla mi nějaká ta pomyslná třešnička na dortu pro samotný závěr. Možná proto, že ani ten dort nebyl nic moc ... ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Velmi milé překvapení, příběh sice nic moc, ale skvěle napsané dialogy to bez jedinýho záseku odtáhnou. Zatím nejlepší role Kuby Koháka, mám dojem, že už při psaní postavy měl Tomáš Vorel o představiteli jasno. Není to vysloveně komedie, ani vysloveně drama, ale sympatie k hlavnímu hrdinovi udělali svý. Pokud to půjde, uvítal bych druhý díl a slibuji že bych na něj zašel do kina. ()

Davies182 

všechny recenze uživatele

Aktuální hodnocení v průměrnejch modrejch barvách je krutej výsměch, a já Lubošovi přeju, ať to na ČSFD postupem času dotáhne aspoň na tu sedmdesátku. Musí to vidět co nejvíc lidí, tohle promakaný hořkosladký drama si prostě ignoraci nezaslouží. Dlouho sem z filmu neměl takovou (vlasteneckou) radost, aby mi z něj zároveň bylo (tak nějak hezky) smutno. Velký doporučení, odhoďte předsudky a užijte si to! ()

Galerie (42)

Zajímavosti (24)

  • Jelikož se natáčelo v suchém a parném létě 2015 a bylo potřeba záběrů v dešti, povolali filmaři jednotku dobrovolných hasičů ze sousední vesnice Žiliny, která déšť vytvořila. (Krata21)

Reklama

Reklama