Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Stalo je jednou, že se v pekle uklízelo. Čerti se jen hemžili, ale protože si k práci neuměli šikovně zajít, navzájem si překáželi a klopýtali jeden přes druhého, prostě hotový blázinec. Toho zmatku využili dva mladí čerti, kteří schválně ještě víc při uklízení překáželi. A pak se to stalo. Jeden zakopl, padl na druhého a oba povalili kotel s hříšnou duší. Toho využila hříšná duše. Rozběhla se k otevřené bráně, kterou zrovna staří čerti větrali a než se kdo nadál, byla pryč. Bylo zle. Luciper se rozhodl pro trest – čerti musí jít na svět a každý přivést do pekla jednu hříšnou duši. Pak jim bude odpuštěno. (Cinemart)

(více)

Videa (5)

Trailer 2

Recenze (194)

bourec 

všechny recenze uživatele

Hrůza.Zdenda se malou oklikou vrátil ke konceptu pohádek jako Princezna ze mlejna a Z pekla štěstí,a znovu to stálo za nic.Strašný herci,nebylo tam ani zbla pohádkový atmosféry,a příběh blbej jak hovno.Navíc v některejch chvílích nám herci doslovně komentujou to,co se děje na plátně.To je vůbec děsný.Nechápu,kde tohle mohlo nasbírat šedesát procent.20%. ()

NinadeL 

všechny recenze uživatele

Rutinní Troškova pohádka, tentokrát ve variantě malebná jihočeská krajina + selské baroko + čerti + mladá láska + lakomí sedláci + předrevoluční šlechta. A protože tentokrát chyběl vodník (kterého nahradila zbloudilá duše), uvidíme ho zase hned v další pohádce Zakleté pírko. A místo klasického hašteření se tu pro změnu zpívá. Netuším, proč z toho rovnou neudělá seriál. ()

Reklama

zette 

všechny recenze uživatele

Co se scenare tyce, dlouho jsem nevidel tak povedenou pohadku. Krasne vykresleno, jak laska vyhraje nad chamtivosti. Ne vsichni herci zahrali dobre, ale neokoukane tvare potesi, zvlast ta od Sandevy:-). Navratil a Nosek jsou vyborni, hlavne druhy jmenovany se do ruznych roli "zmrdu" hodi bajecne. Pekna kamera, dobry vyber lokalit, slabsi vyprava a necitlivy strih. Jeste bych pohadce vycetl urcitou preslazenost. Pribeh je ale pekny a celkove se mi to dost libilo. Videno v Kino Art, 13 divaku. ()

cmenda 

všechny recenze uživatele

Místy se mi zdálo jako bych to tak nějak už vyděl a taky jo pan Troška se vrátil na místa kde natáčel pohádku např - Pricezna ze mlejna nebo jiné jeho oblíbené místa , no a pak do slepil do hromady ,škoda že nenašel něco nového a originálnějšího protože to jak mluvil sedlák a pořád stejná stavení vás dovede k myšlence že všude byly stejné vesnice a jen svítilo sluko . Prostě originalita tomu chybí . ()

filipvrbik 

všechny recenze uživatele

Taková typický "Troškovina"-hodně barev, hodně čertů, hodně radosti nad pořádnou kládou, efekty jak ze 70.tých let, spousta převleků, kouzel, milostných troj až petiúhelníků, ale- dá se na to dívat a celkem to i pobaví..Takže jedna z lepších pohádek poslední dekády, kdy je to fakt žalostné...škoda jen, že se to snažilo okopírovat S čerty nejsou žerty, tudíž byl konec znám předem...50% ()

Galerie (51)

Zajímavosti (17)

  • Ve filmu má roli David Gránský. Hraje tam hraběte Schutersteina (Šutrštajn). V Hošticích byl také hrabě v místním zámečku, který ve filmech Slunce, seno... zastupuje JZD. A na tom zámečku žily taky hrabě s hraběnkou a jmenovali se Schutersteinovy. (JT19)
  • Filmový statek stojí ve vsi Vlhavy čp. 5. Natáčelo se zde 6 červnových dní roku 2017. (rakovnik)

Reklama

Reklama