Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Stalo je jednou, že se v pekle uklízelo. Čerti se jen hemžili, ale protože si k práci neuměli šikovně zajít, navzájem si překáželi a klopýtali jeden přes druhého, prostě hotový blázinec. Toho zmatku využili dva mladí čerti, kteří schválně ještě víc při uklízení překáželi. A pak se to stalo. Jeden zakopl, padl na druhého a oba povalili kotel s hříšnou duší. Toho využila hříšná duše. Rozběhla se k otevřené bráně, kterou zrovna staří čerti větrali a než se kdo nadál, byla pryč. Bylo zle. Luciper se rozhodl pro trest – čerti musí jít na svět a každý přivést do pekla jednu hříšnou duši. Pak jim bude odpuštěno. (Cinemart)

(více)

Videa (5)

Trailer 1

Recenze (194)

malylada 

všechny recenze uživatele

Světe div se, Troška natočil svůj nejlepší film za posledních dvacet let. Nejvíce mě těší, že se dokázal udržet na uzdě a nenatočil další z uřvaných a otravných pohádek typu Z pekla štěstí. Naopak, velmi milým způsobem si dává záležet, aby se pohádka blížila starým klasikám. Překvapivě krásně pracuje se všemi postavami, dialogy jsou pěkně uhlazené a Oldřich Navrátil je naprosto bravurní!!! Příběh není tak přímočarý, jak by se mohl na první pohled jevit a neustále pracuje s nápady, intriky. Jde znát, že výprava patři k tomu levnějšímu, ale vůbec to nevadí. Čertovinám se stále podsouvá nálepka dalších S čerty nejsou žerty, nicméně k tomu pořád něco ještě chybí. Naštěstí se tak nesnaží tvářit, ale pořád kvalitou někde jinde, než většina svátečních pohádek z televizní produkce. Já se na projekce náramně bavil, tak snad si to Troška nepokazí dalšími Babovřeskami.......7/10 ()

Djoker 

všechny recenze uživatele

Bohužel jsem si až moc živě představil, jak si Troška s Kališem navzájem honili ocasy po tom, co vymysleli závěrečný double twist, který může ohromit maximálně děti ze školky, takže hodnocení držím při zemi. Troška možná mnoho diváků překvapil, když upozadil některé jeho otravné trademarky, ale pokud není schopný nabídnout sympatické postavy a herce bez nutnosti jejich předabování, tak se z podprůměru už nikdy nevyhrabe. ()

Reklama

zdeny99 

všechny recenze uživatele

Z počátku to vypadalo jako nadějná pohádka, když Prachař s Benediktem byli posláni na zemi, aby do pekla přivedli hříšné duše. Což de facto připomíná S ČERTY NEJSOU ŽERTY, kdy Vetchý musel přinést do pekla Dorotu Máchalovou. A inspiraci nebral rozhodně Troška jen v této jedné z našich nejslavnějších pohádek. I to jak Navrátil chtěl dát svoji jedinou dceru Saru Sandevu bohatému sedlákovi Noskovi a ne obyčejnému klukovi (který mi hodně připomíná Jindřicha z PRINCEZNY ZE MLEJNA) jsme již mohli vidět ve TŘECH ŽIVOTECH. Podle mě právě Jindřich Nosek je to nejhorší obsazení v celé této pohádce. Přehrává, až to není pěkné... Nelíbil se mi ani Karel Dobrý coby Lucifer. Za to Prachař s Benediktem byli milým překvapením jakožto strašně popletení čerti. Příběh sám o sobě je jen ze začátku zajímavý, pak se už začne natahovat a pohádka přestává bavit. Má klesající tempo jako další Troškova pohádka ČERTOVA NEVĚSTA. [2722. hodnocení, 141. komentář, 57%] ()

filipvrbik 

všechny recenze uživatele

Taková typický "Troškovina"-hodně barev, hodně čertů, hodně radosti nad pořádnou kládou, efekty jak ze 70.tých let, spousta převleků, kouzel, milostných troj až petiúhelníků, ale- dá se na to dívat a celkem to i pobaví..Takže jedna z lepších pohádek poslední dekády, kdy je to fakt žalostné...škoda jen, že se to snažilo okopírovat S čerty nejsou žerty, tudíž byl konec znám předem...50% ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

S čerty nejsou žerty. Ale vůbec.. Suchopárné, neinvenční a ač by to mělo být prolezlé sírou tak bez jiskry. Aspoň, že je tam minimum pro autora tolik typického pitvoření, žvatlání a přiblblého tajtrlíkování. Napadlo mě s ohledem na tu trvale marnou snahu přiblížit se Bočanovu čertovskému kultu, že kdyby se uspořádala přehlídka tvůrců nejhorších českých pohádek posledních třech dekád, Zdeňkova jediná slova by po vzoru kaprála musela být: „Já přijdu..“ ()

Galerie (51)

Zajímavosti (17)

  • Ve filmu má roli David Gránský. Hraje tam hraběte Schutersteina (Šutrštajn). V Hošticích byl také hrabě v místním zámečku, který ve filmech Slunce, seno... zastupuje JZD. A na tom zámečku žily taky hrabě s hraběnkou a jmenovali se Schutersteinovy. (JT19)

Reklama

Reklama