Reklama

Reklama

Dvojitý milenec

  • Francie L'Amant double (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

Chloé, mladá křehká žena se sklony k depresím, začne docházet na psychoterapii a bezhlavě se zamiluje do svého psychologa Paula. Poté, co se milenci sestěhují, začne Chloé zjišťovat, že v Paulově minulosti něco nehraje, až objeví existenci jeho jednovaječného dvojčete. Proč Paul přede všemi skrývá, že má bratra? Jaké dávné tajemství je spojuje a rozděluje? A jde skutečně o dvojče, nebo jen o promyšlenou lež, kterou se Paul snaží zakrýt druhý život svého temnějšího já? (Aerofilms)

(více)

Videa (4)

Trailer 2

Recenze (98)

Pedross800 

všechny recenze uživatele

Detailní záběr vystupující z vagíny, zajímavá hlavní hrdinka a vcelku poutavé erotické scény plus úvodní stříhání vlasů, které jsem okamžitě litoval. Víc se mi těžko z toho filmu zaryje do paměti a lepší nad ním vůbec moc nepřemýšlet, mám totiž nepříjemný pocit, že by člověk šel s hodnocením ještě níže, pan režisér se v tom všem co chtěl říci a sdělit trošku utápěl, ale vizuálně to topení za jedno vidění stálo. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

S Ozonem si nevím rady. I po třetí měl jeho film něco do sebe, ale i po třetí to nebylo ono. V tomto případě sáhl po motivu dvojčat, přidal hodně erotiky, trochu zvrácenosti a celkem solidní thrillerové atmosféry. Navrch měl opět k ruce Marine Vacth, která byla i tady úchvatná. Jenže pořád mi tam chybělo něco, co nedokážu pojmenovat. Navíc závěr, který přišel s trochu fádním vysvětlením, mi vůbec neseděl k předcházejícímu ději. Nicméně i tak se jedná o lehký nadprůměr a budu doufat, že příště to z mého pohledu bude bez větších výhrad. 60% ()

Reklama

claudel 

všechny recenze uživatele

Multižánrový Ozon tentokrát přichází s děsivým erotickým thrillerem a podruhé obsadil Marine Vacth. Vypadá to, že jej fascinuje stejně či podobně jako dříve Ludivine Sagnier. Já jsem opět velmi spokojen, přestože mám výhrady především k hlavní pointě a šílenému závěru, zdá se mi překombinovaný. Herecky jinak výtečné. ()

kolemjdouc 

všechny recenze uživatele

tenhle snímek bude spíš pro milovníky sci-fi.Pomalu každá postava to měla v hlavě nějak mimo.Scénář si hraje s divákem jak kočka s myší.Ke konci už mě to až nebavilo.Kdo s kým a proč....Nechápala jsem výstavu bizarních soch.Proč ji scénář zakomponoval do příběhu bylo vidno na konci.Scénář byl zřejmě napsán a míru herečce Vacth.Která jako modelka pracovala pro značku Chloé.Tak dostala i v roli jméno Chloé.Poprvé jsem ji zaznamenala v roli ve filmu Jen sedmnáct.Potom nedostala mnoho příležitosti.Není mnoho hereček které jsou ochotny jít do erotických scén ()

poz3n 

všechny recenze uživatele

Xtá variace na filmový archetyp Rosemary má děťátko a jeho různé variace. Zajímavé je, že typický zlomový moment, kdy si hlavní hrdinka ostříhá vlasy (Rosemary má děťátko, Ďáblův advokát, Zmizelá atd.) probíhá ihned na začátku a Ozon se tak o jeho sílu dobrovolně připravuje, ačkoliv ho do filmu zařadil a ctí ho tak jako jakýsi žánrový princip, který musí být přítomen. Marine Vacth celý film vizuálně táhne a díky tomu se asi nudit nebudete. Nicméně Ozon se postupně scenáristicky zaplétá víc a víc sám do sebe a vše zachraňuje nadměrnou přítomností sexuálních hrátek. Je tak celkem jasné, že Dvojitý milenec je jen taková křehká hříčka, kterou nelze moc podrobně zkoumat, jinak by se totiž mohla rozpadnout na kousky. Jako guilty pleasure thriller proč ne, nový Polanski to však rozhodně není. 6/10 ()

Galerie (17)

Zajímavosti (1)

  • Předlohou snímku je román Joyce Carol Oates„ Životy dvojčat“, jež autorka vydala v roce 1987 pod pseudonymem Rosamond Smith. (hrumsrt)

Reklama

Reklama