Reklama

Reklama

Sebevražedný oddíl

  • Česko Sebevražedný oddíl 2 (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Režisér James Gunn uvádí akční dobrodružství superhrdinů Warner Bros. Pictures Sebevražedný oddíl, těšte se na partu nejdegenerovanějších delikventů světa DC, kteří umírají touhou zachránit svět. (Vertical Entertainment)

Videa (4)

Trailer 1

Recenze (819)

MrHlad 

všechny recenze uživatele

Je fajn jednou za čas zažít příjemné překvapení, protože jsem sice tajně doufal v hodně, ale reálně moc nečekal. James Gunn to však zvládl mnohem lépe, než bych hádal. Jeho Sebevražedný oddíl je barevnější a divočejší, s tím se víceméně počítalo, jenže moje obavy, že přílišná volnost mu nebude svědčit a nakonec z filmu vyleze akorát bizarní maglajs, se nepotvrdily. Gunn ví, kdy si může dovolit decentní bizarnost nebo úchylnost a kdy diváka překvapit nějakou tou nečekanou smrtí nebo scénou tak drsnou, že se trošku stydíte, když se u ní smějete. Zároveň ale jeho film funguje i v dramatických situacích a není to zdaleka jen exhibice více či méně divných hrdinů, kteří dělají více či méně divné věci. Mimochodem nová parta se fakt povedla a herecky je to opravdu paráda (kdo hrát neumí, ten to ví a paradoxně toho umí využít), postupné budování vztahů mezi vraždícími sociopaty funguje nečekaně dobře a Gunn se nebojí být občas až překvapivě dospělý. Jen aby to o pár minut později shodil nějakým drsným fórem. Především je to celé ale neskutečná zábava. Tohle se povedlo. ()

Davies182 

všechny recenze uživatele

Vtipný, šílený, trapný, napínavý akční velkofilm, který ale dokáže být i překvapivý, smutný nebo dokonce dojemný, a nebojí se tnout do živého. Doslova. Až se Gunn ještě zlepší v rádoby vážných dramatických dialozích (aspoň tedy v tom minimu, které do svých filmů vkládá), bude to příště za pět. Bomba soundtrack, písničkový i orchestrální. ()

Reklama

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Líbil se mi i stejnojmenný film z roku 2016, takže jsem na rozdíl od jiných nečekal na spásnou nápravu, ale prostě jsem se těšil na další šílenost z hlavy mého oblíbeného Jamese Gunna. V Gunnově světě (Gunnových světech) totiž platí pravidlo, že stát se může naprosto cokoliv, a Sebevražedný oddíl se jím řídí také. Všechno, co se stane, je hlavně zdroj zábavy, neustálé zábavy spočívající v kulometných dialozích a jejich (sebe)vražedných pointách, v akčních scénách utržených ze řetězu a z nepředvídatelně se vyvíjejících malých příběhů, které podpírají ústřední nijak objevnou zápletku. Jakmile něco zapáchá klišé, Gunn se s tím lusknutím prstů vypořádá. A není na to samozřejmě sám, protože má k dispozici výborně vybrané herce a herečky, díky nimž (a díky jeho scénáři) si rychle oblíbíme i ty postavy, které potkáváme poprvé a které z upoutávek vypadaly spíš jako trochu zapálenější cosplayeři. Rád se podívám (a pekelně pobavím) znovu. ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Ňam Ňam! Nejlepší film tak za posledních 5 let!! a nádherný James Gunnův Revenge Marvelu za vyhazov, který se vztyčeným prostředníkem a naprosto urvaný z řetězů servíruje drsnou komiksárnu ve stylu the Boys a je to ŘežBA jak PRASE!! která ukojila všechny mé Twisted/Wild/Sick/Unhinged Dreams!Musím se přiznat, že trailery mě příliš nestrhly a do kina jsem šel opatrně, ale už od úvodních minut si mě Gunn získal a tasil jednu výbornou scénu za druhou, že jsem se tam na sedačce doslova rozplýval.Nejvíce září ústřední 5tka Harley Quinn, Cena, Elba, Kinnaman a Žralok- ti si kradou celou Show pro sebe, ale zbytek samozřejmě nezaostává a každý má dostatek prostoru. Skvělá je hudba, která v akčních scénách trhá koule, úžasný je Gore a to napíšu ještě 3x Gore, Gore a ještě jednou Gore- protože takový masakr svět filmů ještě nezažil !! Armáda mrtvých je letos teda pokořená. Povedly se i hlášky- především pošťuchování mezi Elbou a Cenou mě bavilo nejvíc, akce je spousta ( Finále má snad hodinu TVL!), překvapivě se povedly i dramatické- emocionální momenty, které mají správnou údernost a načasovanost. Překvapivý je bodycount- ten je fakt neskutečný a velmi se mi líbily různé nápisy poskládané z okolí- to je opravdu hravě a originálně vymyšleno. Celé to má ukrutné tempo i sympatický příběh a je to správně zvrhlé a lehce úchylné, takže slabší povahy možná budou mít výtky- já byl však v rauši jak už dlouho ne. Tohle se mi dokonale trefilo do vkusu a kdo dá 2 hvězdy a méně, tak se nekompromisně stává můj Úhlavní Nepřítel Číslo 1!  ( Jacques Mesrine!) Příběh 4/5, Akce 5/5, Humor 5/5, Násilí 10/5, Zábavnost 10/5 Hudba 5/5, Vizuál 5/5, Atmosféra 5/5, Napětí 4/5. 10/10. ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Režisér a scenárista James Gunn totiž, v záujme priniesť divákom niečo nevšedné, zašiel do tých najväčších obskurností, čo komiksy DC mohli ponúknuť. A fanúšikovia toto ocenia. Aj vďaka tomuto aspektu tak Gunn predstavuje hutný a záživný príbeh, ktorý skrátka nenudí. Navrch je tiež koherentný a napriek svojej výstrednosti dáva väčšinu času zmysel. V jadre celého diania je opäť onen neslávne známy Samovražedný oddiel, tentoraz zložený z čerstvých nových tvárí. Gunn tu dokázal, že prehnaná upätosť a vážnosť skrátka nie je to pravé orechové pre tento žáner a že odľahčenejší prístup sa k nemu hodí oveľa viac. A nejde o nejako lacný humor, vo väčšine prípadov komediálne momenty uspeli presne tak, ako by mali, Gunn skrátka vie, čo robí. (8.8.2021) ()

Galerie (63)

Zajímavosti (44)

  • Zatímco Sebevražedný oddíl (2016) čerpal inspiraci z komiksové série „New 52“ vydané roku 2011, v případě tohoto snímku posloužila jako vzor „Suicide Squad“ vydávaná v 80. letech, jejímiž autory byli John Ostrander a Kim Yale. (fiLLthe3DD)
  • Jamesi Gunnovi byl projekt nabídnut poté, co ho společnost Disney vyhodila z marvelovského filmu Strážci Galaxie: Volume 3 (2023) po online kauze, když se znovuobjevily některé Gunnovy kontroverzní tweety z minulosti. Po masivních protestech fanoušků a online petici za jeho opětovné přijetí ho společnost Disney následně znovu najala, ale umožnila mu dokončit tento film před zahájením prací na třetích Strážcích Galaxie. (tyzmrde)

Související novinky

Gadot a spol. v DC oficiálně skončili

Gadot a spol. v DC oficiálně skončili

10.10.2023

Po měsících mlžení a kontradikcí ze strany Jamese Gunna, nového lodivoda filmového DC univerza, server Variety konečně může potvrdit, že se hlavní herecké hvězdy Gal Gadot, Jason Momoa a Ezra Miller… (více)

James Gunn upřesňuje restart DC

James Gunn upřesňuje restart DC

15.07.2023

Ještě před premiérou Flashe režisér a nový šéf DC Studios James Gunn uvedl, že veškerá komiksová tvorba studia počínaje jeho snímkem Superman: Legacy bude jedno velké propojené univerzum. Již delší… (více)

James Gunn získal dohled na DC filmy

James Gunn získal dohled na DC filmy

25.10.2022

Hollywood se po delší době opět mírně otřásl v základech, to proto, že režisér a scenárista James Gunn byl studiem Warner Bros. Discovery potvrzen do role jednoho z šéfů sekce DC films. Kompletní… (více)

Kdo povede komiksovou týmovku Thunderbolts?

Kdo povede komiksovou týmovku Thunderbolts?

06.09.2022

Za pár dní odstartuje disneyovská akce D23, na které má mít kromě jiného prezentaci také šéf Marvelu Kevin Feige. Údajně nás pak čeká pár novinek, na které se nedostalo během Comic-Conu, včetně… (více)

Reklama

Reklama