Reklama

Reklama

Dokonalý voják

  • USA The Shadow Effect (více)
Trailer 1

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (33)

Marze 

všechny recenze uživatele

Film je tak špatný, že napíši radši o čem to je, protože se divák ve filmu ztrácí. Dr. Reese zkoumá duši mladého muže Gabriela Howartha. Jeho násilné sny se začínají mísit s realitou. Musí se vrátit v čase, aby zachránil sebe a svou ženu a zastavil experimentální vládní program. Béčkové filmy nemohou áčkovým konkurovat rozpočtem, ale kopírují své bohatší filmy s kouzelnou brakovou poetikou. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Blbárna. Týpkovi se zdá, že zabíjí lidi a pak se vždycky probudí s hlavou v záchodě. A tak postupně zjišťuje, co za tím vším vězí. Už po prvním výbuchu bylo vidět, že to bude nízkorozpočťák a splňovaly to i všechny ostatní aspekty. Zápletka příšerně vykonstruovaná, herci sotva průměrní, to samé akce a jen Bůh ví, co vedlo Meyerse k tomu, aby se toho všeho zúčastnil. Každopádně moc se nesnažil. Nicméně buď jak buď, mělo to docela spád, takže se to dalo přežít, ale rozhodně se nejedná o nic k doporučení. 25% ()

Reklama

Likan7 odpad!

všechny recenze uživatele

Proč vznikají takové filmy je mi záhadou. Dokonalý voják je hnusný mišmaš snad 4 známých filmů, které nejdou vůbec do sebe. A přesto někoho napadlo spojit Univerzálního vojáka, Osudový dotek a další snad 3 filmy, aby vznikl tupý, hnusný, levný film, který se snaží tvářit jako béčkový, ani nevim jestli sci-fi nebo akčňák. Těch 90 minut jsem protrpěl. Jo a ty triky? Bože... ()

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele

Sním či bdím, neustále si říká Gabriel Howarth, u kterém by nejeden řekl, že prostě blbne. Má divoké a hodně reálné sny, ve kterých se dopouští násilných činů a když se ze zpráv dozví o nějakých politických atentátech, hned je posedlý myšlenkou, že v tom má prsty on. Psychiatr se mu tedy koukne na zoubek, ale marná sláva, záhy vyjde najevo, že ty sny jsou něco víc, než jen obyčejné sny. A tak se Gabriel rozhodne vypátrat, o co tady vlastně jde. Povědomé? Aby ne. Svým způsobem je to překopaný námět Bourneho od literárního autora Roberta Ludluma. Ale je fakt, že je hodně viditelná snaha se od Bourneho oprostit a jít si svou vlastní cestou. A jestli se to podařilo už musí posoudit samotný divák. Rozpočet byl omezený, což je místy znát, ale i tak se snímek nejeví jako vyloženě špatný. Naopak. Zábavnou thrillerovou formu má, byť se jedná o jednoduchý a dalo by se i říct, že zcela prostý obyčejný příběh. Celkový dojem také povyšují herečtí protagonisté snažící se z toho vyždímat, co se dá. Atmosféra si dokáže udržet napětí a to i ve své velkorysosti, do poslední chvíle, tajemno v daných aspektech vývoje děje. Zmiňovaného Bourneho se sice vyrovnat nemůže a snad to nebylo ani cílem, avšak přesto se jedná o příjemný biják, ve kterém možná leckdo nalezne i nejrůznější odkazy na všelijaké starší snímky. ()

h0n24 odpad!

všechny recenze uživatele

Zapomenutelné. Nedoporučuji. Špatné označení kategorie filmu, jedná se o scifi. Zápletka je vystavěna na psychologickém ztrácení sama-sebe, ale bohužel to v souvislosti s akčními scénami moc nefunguje. Ačkoli se finále snaží na poslední chvíli dohnat vysvětlování, působí to zmatečně a odfláknutě. Hlavní hrdina se snaží budovat napětí a i v jeho agresivním rozbíjení okolí se ozývá "vlastně ani nevím co dělám a proč". Možná režie jednoho páru a scénář druhého není dopředu odsouzena k produkci ucelené myšlenky. ()

Galerie (16)

Zajímavosti (20)

  • Během scény, kdy spolu Reese (Jonathan Rhys Meyers) a Gabriel (Cam Gigandet) hovoří, dopadne mezi ně omračující granát, který vzápětí exploduje. Když pomineme fakt, že tento granát je určen k vyřazení motorických funkcí a neměl žádný účinek ani v bezprostřední blízkosti, můžeme si všimnout, že tento granát má stále zastrčenou pojistku. Takže exploze není možná. (Thommy91)
  • V čase 13:24 je na přídi lodě viditelná, dost veliká krvavá skvrna a u ní ležící nůž. V čase 13:30 oboje zmizí. (Globus_Jirka)
  • V čase 50:18 dopadá Gabrielův pick-up na totálně zničenou kabinu a v čase 50:20 Gabriel vyléze ze skoro nepoškozená kabiny. Při opouštění vozidla má v jednotlivých střizích zbraň pokaždé v jiné ruce. (Globus_Jirka)

Reklama

Reklama