Reklama

Reklama

1922

Trailer

VOD (1)

Nebraský farmár Wilfred James (Thomas Jane) sa v roku 1922 rozhodne s pomocou svojho syna Henryho, čisto z finančných pohnútok, zniesť zo sveta manželku Arlette. Krátko po tom, čo spoločne jej zúbožené telo zakopú do starej studne, začne rančer čeliť desivým vidinám a podivným útokom agresívnych potkanov. Jeho život sa začne rúcať a Wilfred nadobudne dojem, že brutálne zavraždená manželka ho po smrti prenasleduje. (Karamanlis)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (135)

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Když to všechno děláte pro druhé, někdy si ani nestačíte všimnout, kolik za tím stojí egoismu.. Trademark autora literární předlohy (nadpřirozené prvky jako mocnitel útrap lidského svědomí) tady docela funguje a přesvědčivě stvrdí, že nemožnost „deratizace“ mysli farmáře Wilfreda Jamese bude tím nejvyšším trestem.. Držení těla, zpustlý vzhled, barva hlasu, mluva (vypadalo to na srolovaný kukuřičný list mezi spodním rtem a dolní dásní). Tím vším se Thomas Jane, jakožto nebraský balík, co se češe, čistí zuby i utírá zadek klasem kukuřice, ponořil do role vskutku ukázkově. S adaptacemi Kinga se v posledních měsících roztrhl pytel kostí a ta od Hilditche rozhodně patří k těm zdařilejším.. ()

tron 

všechny recenze uživatele

„Verím, že v každom z nás žije ešte jeden človek. Cudzinec.“ Temné, nebezpečné a len pre dospelých. Dole klobúk pred Thomasom Janeom, že mal odvahu stvárniť takú „zlú“ postavu. Jeho sústredený herecký výkon a konzistentná retro atmosféra sú najväčšími plusmi 1922. K tomu pár nechutných scén s krysami. Rád by som si to pozrel aj ako divadelnú hru. Veľmi dobré a ponuré, na strane druhej nič výnimočné a neobsahujúce nič, čo by vás dostalo vyložene do kolien. Opatrných 70%? ()

Reklama

T2 

všechny recenze uživatele

Vôbec žiadna lahoda od Stephena Kinga. Ide o slušnú psycho depku, doslova horor. Na škodu tu je hlavne dosť chladné, odťažité podanie, ktoré si proste nedokáže podmaniť diváka a ide úplne okolo neho. Surové to je a dosť, prvky hororu sú dosiahnuté a hlavne spracované s citom, len celková celistvosť tomu chýba. /50%/ ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

"Thomas Jane" má neskutočný hlas! Musím povedať, že doslova dokonalá "farba" jeho tónu, by bola ideálna voľba na "platňové" rozprávanie strašidelných príbehov najmenším ratolestiam niekde v horách počas opekačky. Strašná škoda, že to "Netflix" nedotiahol do konca, respektíve nevyťažil z tejto "Kingovky" viac, ako len občasne solídne hutnú atmosféru či pár záberov, vďaka ktorým si "1922" vydobyl pozíciu v horor žánri. Miestami sa to síce trošku vlečie, no vďaka mysterióznemu poňatiu, táto kvalitne natočená dráma, dokáže zahrať na city diváka. Sám za seba spokojný ... ()

herr_carter 

všechny recenze uživatele

Velice příjemné a překvapující zpestření. Zmínky o tom, že se jedná vlastně o zfilmování předlohy od Kinga, jsem si všiml až později, nicméně primárně mě zaujal především ten mysteriózní námět a maník v hlavní roli. Thomas Jane je velice zvláštní typ herce, dokáže udělat film filmem a nezapomenutelně ztvárnit klíčovou roli (tady a například v Mlze), na druho stranu se ale dokáže pravidelně objevovat i v totálních filmových lůzách a propadácích. Ale ok, doba je zlá a peněz není nikdy dost. 1922 se mi líbí ze dvou důvodů - jednak ono balancování hlavního hrdiny mezi realitou a halucinacemi (způsobené především špatným svědomím pochopitelně) a jednak jak prdel na hrnec padnoucí brutální přízvuk hlavního herce. Se spolusledujícím kamarádem jsme se jednohlasně shodli, že podobně dokáže utkvět v paměti například hlas Toma Hardyho a stejně jako on, průměrný film stává se v tu chvíli nadprůměrným a tady tomu není jinak, obstojně reálné depresívum....................moje hodnocení = 8 z 10. ()

Galerie (8)

Reklama

Reklama